Хидротубация - Цветна снимка !! Да поговорим за болката

• 88 423
  • 714
  •   1
Отговори
# 45
Според мен дали ще има болка или няма да има е индивидуално за всеки човек и зависи от конкретното състояние на тръбите ! Няма универсално правило за всички.
Лично мен ме боля съвсем малко когато преминаваше контрастното вещество. Повече ме болеше при подготовката и след това докато ме ръчкаха преди да извадят инструментите от мен. Но като обобщение аз лично не съм изпитала силна болка, а не търпя на такава. Самата процедура беше 20мин. със събличането и обличането. След ЦС си бях добре, не съм усещала никаква болка или дискомфорт.  Упойка не са ми слагали. Аз пих вечерта едно прахче Фламексин и на сутринта още едно прахче от него. Това прахче не се пие едновременно с Аулин . Или се пие само и единствено Аулин или само и единствено Фламексин.  От болницата ми казаха да пия един Аулин сутринта, но нямах рецепта. Нашият зъболекар ми все тези прахчета и каза, че са по ефикасни от Аулина и да пия само тях.
Имам една приятелка, която изпита адски силни болки при ЦС, каза, че много и е прилошало. Тя имаше хидросалпингс на единствената и останала тръба и за нея ЦС се оказа кошмар. Всичко е индивидуално  Peace

# 46
  • София
Ами айде и аз да се разпиша. Аз правих хидротубация със упойка  Embarassed По време на худротубацията явно много ме е боляло защото съм вдигнала кръвно и съм почнала да буйствам. Като излязох от упойка и док дойде да ме види каза: "Добре че беше с упойка че иначе..." резултата при мен беше 2 запушени тръби, матката се е раздула от течността и нищо не е минало на никъде  Confused аз лично без упойка не бих повторила това изследване  Rolling Eyes

# 47
Lailah, ужас .Представям си го и ми настръхва косата .

# 48
  • София
ААА то за това са упойките  Mr. Green не за да се правим на издръжливи  Joy

# 49
нито съм пила хапчета преди това, нито упойка са ми слагали- не ме боля въобще!! Но явно е много индивидуално  Confused

# 50
Привет! Разписвам се и аз. Преди .. около два месеца си правих ЦС. Нямах никакво запушване, поради което, предполагам, ме боля точно колкото ме боли при цикъл. Всичко мина много бързо, нямах никакво зацапване след това, както и нямах нужда от обезболяващи. Много различни мнения прочетох преди да отида, но, както повечето преди мен са казали, всичко е строго индивидуално. Така че, ако някой е писал, че много го е боляло, то друг е споделил, че не е било нищо особено. По-добре да вземете предвид второто мнение и да си представяте по-скоро такова развитие, отколкото по-болезнено Peace
Пожелавам на всички леко минаване на интервенцията и най-важното: положителни резултати!  bouquet

# 51
Аз като си спомня моята снимка.............02.04.2009г,нещо ужасно.Много голяма болка ,нямаше такава, но при всеки е различно, въпреки че държа на болка ,това беше ад.Сигурно, нормално раждане не би боляло толкова (ако не бях секцио щях да разбера  Peace).Имах и обезболяващо ,но явно при всекие индивидуално -резултат запушена тръба ,на която може би се дължеше болката но никой не знае.Никой не разбра че ме боли ,мълчах и стисках зъби, гък не излезе от устата ми,питаха ме добре ли съм ,чувах по едно време, че викат да не припадна,но понасях болката и това беше.Няма да изпадам в подробности.....,но като чели ,сега на нея дължа това че имам вече детенце -бяха ми казали че до 6 месеца след снимката може да се забременее и малко преди инвитрото забременях.

# 52
  • София, Бургас
При моята ЦС нямаше болка по време на самата процедура..но след около 2-3 часа много ми прилоша..не бях сигурна дали е кръвното или нещо друго, но коремът ми много ме заболя..след няколко минути всичко премина..резултатът от цс по думите на доктора беше, че имам проходими тръби..
искам да попитам кога мога да направя втора снимка след първата, защото смених доктора и ми казаха, че трябва да мине година до другата снимка, за да не натоварвам организма? Новата лекарка не хареса първата снимка и ми каза, че не била направена добре..разбира се ще поискам и друго лекарско мнение, но искам да знам дали наистина е вярно това, че трябва да мине толкова време между двете снимки..

# 53
 лилка   аз забременях в същия месец, в който ми правиха ЦС  Peace Лекарят, който ми я прави ми каза, че понякога имала терапевтично свойство и се случвало даже двойки с дългогодишен стерилитет да забременяват след нея. Беше ми разказал за едно момиче, което 4г. опитвали за бебче и след ЦС станало  Hug Разбира се, ЦС не е панацея и не е средство за забременяване, но наистина шанса след нея да се забременее се увеличава  Hug

# 54
veselyshko , ние бяхме с  5 годишен неизясне стерилитет .Моята снимка беше във Варна.Цялото ми лечение беше в Майчин дом(където май съм те и срещала да пишеш  newsm78) и така до раждането и след това.Аз забременях на 5 месец след нея но незнам дали е тя причината,последваха още две инсеминации и тогава пауза до инвитро в която пауза забременях по естествен начин.

# 55
Здравейте,

Преди 2-3 месеца ми правиха цветна снимка. Бяха ме наплашили толкова много че като легнах на масата после не можах да стана. Пролоша ми от страх и наптрежение.Болката е такава каквато я имаш по време на цикъл.През цялото време стисках зъби и очи  и очаквах някаква страшна болка  и когато осещах че се усилва си казвах" това е търпимо ама едва ли е това .Сигурно още не са започнали" и накрая като ми казаха да ставам се ми омекнаха краката.Болката не е толкова нетурпима.Такива болки съм изпитвала когато отида на гинеколог и започне да ми опипва яйчниците. Имайте в предвид че аз имам запушени тръби и сраствания, както и полипи.Така че е се стряскайте, уплахата е по- голяма от болката, аз се убедих.

# 56
  • СОФИЯ
Здравейте  Hug Hug
утре ще правя ЦС-ка. Не съм много страхлива както бях написала преди известно време, но като ми правиха хидротубацията направо щя да " умра " честно. Много ме боля. За утре не знам, ще стискам зъби но найстина от болката която може би ме очаква ме е много страх Hug Hug Hug
Моля ВИ стискайте палци всичко да е наред  bouquet  bouquet  bouquet

# 57
  • София
Ами това с болката като при цикъл не ме успокоява  Rolling Eyes Аз ако не пия хапче в самото начало като почне даме боли преди да ми дойде си припадам така че...

# 58
  • СОФИЯ
Здравейте момичета  Hug Hug Hug
Днес е добрият ми ден. ЦС мина с доста болка, но стисках здраво зъби и сига вече не мисля за това. Колкото и да ме успокояваха тук момичетата найстина си е болезнено. Но тази болка при мен си заслужаваше.................. тръбите са ми проходими и нямам проблем с тях newsm44
Сега ще видим във вторник с докторката какво ще следва от тук нататък. Лека вечер  Hug

# 59
  • в сърцето на моето Слънце
Цветната снимка не боли! Стига сте се навивали! Аз правих в понеделник! Наистина е неприятно малко, има болка но се понася и е за по-малко от минута! Аз от глупостите които бях изчела във форума щях да припадна преди снимката! Като станах от масата ми се искаше да разцелувам д-р Шефкетова! Правих снимката в клиника Малинов. Не си струва нито страхът, нито упойката! Аз лично съм имала и по-болезнени цикли от снимката, честно ви казвам! Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт