Хидротубация - Цветна снимка !! Да поговорим за болката

• 88 445
  • 714
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
kamito24,
спокойно, минава и заминава Hug

# 151
И на мен ми предстои цветна снимка. Казаха, че е препоръчително да съм под упкойка, за което трябва да си направя изследвания за пълна кръвна картина и кръвна група. Но за да не се налага да ходя до Пловдив, ще трябва да си ги направя тук. Доколкото си спомням, ми казаха като ми дойде да си ги направя, но сега не съм много сигурна, дали съм чула правилно. Някой може ли да ми помогне?

# 152
Здравеите, ще се разпиша и аз!  днес сутринта ми правиха цветна снимка.Болка изпитах докато ме подготвяха ,докато ми вкарваха разтвора  усетих много леко натоварване и нищо пове4е.Сутринта преди снимката трябваше да изпия zitromax 1gr  и нищо друго нямаше никакви упоики  или обезболяващи.Толкова се бях притеснила 4е първо загубих ума и дума, а след като ме сложиха да легна запо4нах да се смея като последния глупак! Това е общо взето ,според мен няма място за  притеснения  Успех на вси4ки!!!

# 153
И на мен ми предстои цветна снимка. Казаха, че е препоръчително да съм под упкойка, за което трябва да си направя изследвания за пълна кръвна картина и кръвна група. Но за да не се налага да ходя до Пловдив, ще трябва да си ги направя тук. Доколкото си спомням, ми казаха като ми дойде да си ги направя, но сега не съм много сигурна, дали съм чула правилно. Някой може ли да ми помогне?
Аз пусках ПКК на 2-ри ден от цикъла и 2-та пъти преди хидротубациите. За кръвната група няма значение според мен, просто да мине с едно бодване.

# 154
 Сърдечно ти благодаря за отговора, Stitch

bouquet

# 155
Моята процедура мина вчера и за щастие всичко е наред - двустранна проходимост на тръбите.
Обаче ме боля много. На база на това, което бях чела тук, отидох с настройката, че няма да боли и не взех никакви обезболяващи. Е, боля ме много и то не само по време на процедурата а и около час след това. Чак ми се гадеше от болка. Пих но-шпа и след около час болката постепенно отшумя. Болката беше като при най-кошмарните ми цикли, а понеже съм с ПКЯ, съм имала бая кошмарни цикли. Sad Така че просто исках да предупредя тези, на които им предстои, че може би е добра идея да вземете нещо леко обезболяващо преди това.

# 156
karelia123 , благодаря ти, че сподели.  Hug
Днес следобед ще правя ЦС и аз, за мое щастие - с упойка.  Ще споделя и аз впечатленията си по-късно и дано резултатът е добър. Simple Smile

# 157
Успех, стискам ти палци!  yes

# 158
Моята процедура мина вчера и за щастие всичко е наред - двустранна проходимост на тръбите.
Обаче ме боля много. На база на това, което бях чела тук, отидох с настройката, че няма да боли и не взех никакви обезболяващи. Е, боля ме много и то не само по време на процедурата а и около час след това. Чак ми се гадеше от болка. Пих но-шпа и след около час болката постепенно отшумя. Болката беше като при най-кошмарните ми цикли, а понеже съм с ПКЯ, съм имала бая кошмарни цикли. Sad Така че просто исках да предупредя тези, на които им предстои, че може би е добра идея да вземете нещо леко обезболяващо преди това.
На теб без упойка ли ти я правиха?
А някой може ли да ми каже цветната снимка за колко време горе-долу се прави ако е с упойка и после трябва ли да се лежи или може веднага да стане и да сти тръгне пациентът?

# 159
  • София
Здравейте,  да споделя и аз Simple SmileМоята цветна снимка мина преди два дни. Подготовката ми преди това беше схемата с профенид свещички-1 вечерта преди снимката, 1 сутринта в деня на снимката и 1 докато чаках за снимката. Страхът и притеснението ми бяха повече от болката, която изпитах по време на снимката  Blush LaughingЗа щастие резултата от снимката ми беше добър:) Така че смело, не е нищо страшно Simple Smile

# 160
На теб без упойка ли ти я правиха?
А някой може ли да ми каже цветната снимка за колко време горе-долу се прави ако е с упойка и после трябва ли да се лежи или може веднага да стане и да сти тръгне пациентът?
Без упойка, без обезболяващи, без нищо. Вероятно затова ме боля толкова.
При мен май беше по-скоро хидротубация, затова не мога да кажа за колко време става. На мен още докато течеше процедурата ми казаха, че са проходими тръбите, не съм чакала. Иначе след като ми приключи процедурата, не ми дадоха да стана веднага. Няколко пъти ми казаха да остана така за няколко минути, постоянно ме питаха как съм, добре ли съм, явно не съм изглеждала добре. Simple Smile

# 161
Аз си правих цветна снимка преди малко повече от месец. В интерес на истината мога да кажа, че не е съвсем безболезнено, но ако сте си свикнали на болезнен цикъл едва ли ще има проблем. Все пак си е строго индивидуално. При мен по неприятна беше инжекцията преди снимката, макар че . Място си ме наболяваше поне още месец и напомняше за себе си при всяко движение.

# 162
Направихме ЦС, с упойка, събудих се като след дълъг и спокоен сън и нямам никаква болка или дискомфорт.

# 163
  Има ли сайт, в които да са качени цветни снимки и коментари към тях    Simple Smile

# 164
Всъщност цветните снимки са... черно-бели  Joy

Погледни тук - снимки с описание и коментари, а ето ти и само снимки - цък

Общи условия

Активация на акаунт