Хидротубация - Цветна снимка !! Да поговорим за болката

• 88 403
  • 714
  •   1
Отговори
# 195
veselyshko , аз също ще пия АБ 5 дни след ЦС.

Момичета, искам да попитам, заключенията на ренгенолога припокриха ли се с това, което ви каза и гинеколога след това?

# 196
***Надежда***   при мен да. Само където рентгенолога беше писал, че едната е нагъната, но доктора каза, че няма проблеми.  Аз и забременях същия месец, в който ми правиха ЦС  Flutter

# 197
  • Варна
И моята здравата е нагъната, но докторът каза, че е ок. Дано да е така.

# 198
А при мен случая е следния. Заключението от ренгенолога е:

"Матка - с нормални размери дислоцирана на дясно. Сянката на кухината на матката е хомогенна, с резки и гладки очертания.
Дясната тръба е с равни контури, не дилатирана, нормално проходима и контрастната материя премина в перитонеалната кухина.
Леко разширение на ампуларния сегмент на лявата тръба и депо от контрастна материя с неправилна форма дистално - вероятни перисалпингеални сраствания в ляво.
Меките тъкани са без абнормни промени.
Интактни костни структури."

Само да допълня, че контрастното вещество и от лявата тръба се вижда как се излива в перитонеалната кухина.

Занесох снимката на лекуващия гинеколог и той ми каза, че и двете тръби са увредени от хламидията и препоръча инвитро.
Питах, проходими ли са тръбите, и той каза да, но са увредени от хламидията. питах, нямаме ли шанс за спонтанно забременяване, и той ми каза - има, но е много съмнително...през това време приятелят ми го пита: има ли някакво лечение? и той пак: инвитро, но вие решавате...
Успях да питам - след като на лявата тръба има разширение, събиращо течност - т.е хидросалпингс, макар и в изключително скромни размери, няма ли да се наложи да се отстрани тръбата, за да не компрометира евентуална бременност, каза: не, в твоя случай няма нужда, защото тръбата е проходима. Отстранявала се само тръба, която в горния край е запушена, като при този случай токсичното за ембриона вещество, се стичало в матката. В моя случай, нямало как да се задържа токсична течност - в проходимата тръба...

Не знам как е възможно такова различно мнение - това на доктора, сравнено със заключението на ренгенолога.

Месечинке, Илианка забременя с две нагънати тръби Simple Smile

# 199
Здравейте момичета,имам едно въпрос че.Има ли такива , които  да са си правили втора снимка и тя да се е оказала по различна.На 100% ли е вярна снимката.Просто все още се надявам докторката нещо да се е объркала. Praynig

# 200
  • Варна
hrisaG,
без да искам да ти давам напразни надежди има такива случаи. Може тръбата да направи спазъм и да не пропусне контраста, а всъщност да е здрава. Предполагам, че се случва рядко, но се случва. Какъв е твоят резултат?

# 201
Ох тя моята докторка така ме нагласи-да подавам документи и за инвитро а на мен все още не ми се вярва.Резултата от снимката ми е:Къхината на матката е с нормален размер и има правилна форма.Двете тръби са скъсени и показват ампуларна не проходимост с формирани сакове.      Препоръча ми лапароскопия за да махнат това което не трябвало да е там.

# 202
  • Варна
Ако се виждат сакове не знам дали може да е грешка newsm78 Може да поискаш второ мнение.

# 203
Можеш ли да ми препоръчаш някой който да ми направи изследванията и после той да прави лапароскопията в София.Не ми се иска 20 доктора  при един едно а при друг друго.

# 204
При тая дето съм сега правих снимка на друго място (а не в клиниката) и ми каза 4е лапароскопията също ще е някъда другаде а не там.

# 205
Хрис, влез в темата за лапароскопиите .Там момичетата вече са минали през това и ще ти дадат най-добър съвет .

# 206
# 207
Аз не съм кървяла след ЦС, но знам, че може да се очаква да има кървене до 3 дни някъде след това. А антибиотик не ви ли изписаха ? На мен ми бяха предписали и си го пих 5 дни, на други приятелки също, но това може да е само практика на конкретната болница  Thinking
buttinsky,kamito24   нямам думи- как може да не ви кажат резултата веднага ??? Явно са доста заети лекарите при вас- ще ви побъркат направо  ooooh! ooooh! А ЦС във вас ли са ? Защото моите бяха увити в един лист, на който беше написано заключние от рентгенолога, което можех да разбера в по- голямата му част.  Вие имате ли такова? Иначе докторите веднага след това коментираха резултатите ми от снимката !
Докторът си тръгна със снимките и ги занесе в клиниката, а нас ни изчакаха да ни поотмине упойката и да си ходим по живо по здраво. Никакви снимки нямам в себе си, нито пък заключение. Предписаха ни антибиотици да ги пием преди снимката, аз лично 7 дни ги пих и се чувствах като парцал от тях....или поне си мисля, че е от тя де.. Може да греша.

# 208
***Надежда***   при мен да. Само където рентгенолога беше писал, че едната е нагъната, но доктора каза, че няма проблеми.  Аз и забременях същия месец, в който ми правиха ЦС  Flutter
Ехе, възможно ли е наистина. Щастливка си ти Peace

# 209
Ехе, възможно ли е наистина. Щастливка си ти Peace
Възможно е да  Simple Smile Има много такива случаи и истории из форумите  Peace Моят доктор също ми разказа за няколко такива, включително за една двойка, които от 4г. правили опити за бебе  Peace Той ми каза ( специалист е по репродуктивна медицина), че след ЦС или лапароскопия шансът да се забременее през следващите 6м. се увеличава  Peace Дай Боже всеки му  Praynig Praynig Аз ако знаех, че ще стане веднага след ЦС- буквално 5 дни след нея-, щях да я направя много преди това  Blush

Общи условия

Активация на акаунт