Глоба за декларация 7

• 122 892
  • 1 010
  •   1
Отговори
# 810
Значи според теб мога да     я подам без притеснения?
Крайния срок не е ли 25.02?
Датата на  декларацията да е  01.01.2014 така ли?
Да я пращам ли по пощата,как мислиш?
Много ти благадаря,малко се поуспокоих,но като четох тук и в   др. форуми направо се притесних!На хора зъкъснели и с 1 ден са им сложили глоба!

# 811
Естествено, че можеш да я подадеш. На място ще ти кажат коя дата да пишеш, отиди лично най-добре. И аз четох за хора,които са глобявани, но в момента, доколкото знам, няма глоби.

# 812
  • Deutschland/HE
Срока за тази декларация е края на месеца следващ месеца, в който сте останали без основание за внасяне на ЗО (прекратен трудов договор, борса или др.). Ако сега подавате декларация за начална дата трябва да попълните тази дата.

Пример: Работили сте на трудов договор или сте били на борсата с право на обезщетение до 15.02.2014г. - Декларация №7 се подава до 31.03.2014г и за дата на възникване на задължението се пише 15.02.2014г.

Ако започнете работа не трябва да подавате декларация, щом работодателя подаде информация с дължими осигуровки автоматично се спира декл. 7, но при евентуално оставане без работа/борса пак се подава декларация 7 (за първия път опрощават глобата, но за втори пропуск може и да не простят).
По принцип служителките в НАП проверяват дали сте написали вярна дата още при приемането на декларацията.

Успех!

# 813
аз не съм от  София,затова предпочитам варианта с пощата!Или да се  обадя да питам!
Ти от коя дата я написа?
Благодаря!

# 814
това за датата при прекратяване на тд го   разбрах,но  не разбрах за моя случай каква да е!!

# 815
Колибри ти е дала пример. За твоя случай, щом обезщетението ти от Бюрото е приключило на 05.2012 г, значи датата в декларацията е 05.2012 г. (посочваш датата, след която не получаваш вече обезщетение, месец май 2012 г.).

# 816
Да,но като видят ,че е със стара дата,дали няма веднага да ми съставят глоба?Защото доколкото разбрах,декларацията се подава еднократно,следователно когато е трябвало  аз не съм я подала!

# 817
  • Варна
Колибри ти е дала пример. За твоя случай, щом обезщетението ти от Бюрото е приключило на 05.2012 г, значи датата в декларацията е 05.2012 г. (посочваш датата, след която не получаваш вече обезщетение, месец май 2012 г.).
И понеже е минала повече от една година, откакто е трябвало да подадеш декларацията, глоба няма да има.
Трябва в декларацията да отбележиш точната дата, от която се самоосигуряваш. Не само месеца.
Ако се прекратена на 5.05.2012, в декларацията посочваш за начало на периода 06.05.2012. Виж си в трудовата книжка.
За по-старите периоди на самоосигуряване-друга декларация7.
Не е необходимо да се подава всяка година, а само от момента, в който останеш без работа. А ако започваш работа, спираш, пак започваш-отделни декларации7 за всеки период без работа.

# 818
Благодаря за успокоителният отговор!
В трудовата книжка пише-13.04.2012-прекратяване на регистрацията от ДБТ с право на обещетение.Значи датата на декларацията да е 14.04.2014г.
Аз съм платила  зов за 05м,тогава този период 14-30.04 неплатен  ли е?ДБТне са ли платили зов за  целия месец?

# 819
декларацията се подава   в централното управление на нап/Дондуков/ или в офисите  за обслужване на съответната област/витоша/?

# 820
  • Sofia
голямо объркване стана при мен...миналата година подадох декларация,уж платих всичко старо и за цялата 2013г.и си мислих,че съм редовна,но преди седмица влезнах да проверя и ми излиза,че от септември до декември съм без ЗО...

# 821
Doli,миналата година в рамките на 6 месеца ми се случи същото -всичко ми беше платено,отивам на лекар и ме сюрпризират ,че съм с прекъснати права.Отидох в НАП  с всички платежни,мислех ,че това е достатъчно,но не,подавах молба,приложих всички документи и си почаках докато уж оправиха нещата.Този ден си извадих и удостоверение ,че към момента не дължа нищо,но след два месеца пак ме изкараха нередовна и пак по познатата процедура.Не знам кой не си върши работата както трябва,но си е кошмар ,сега като сменят пак сметките не знам какво ни чака! Отивай с платежните и документа с входящия номер на декларацията ,и да ти оправят нещата!Дано при вас са по-читави служителите,че в нашия офис са кошмар!

# 822
Не знам кой не си върши работата както трябва,но си е кошмар ,сега като сменят пак сметките не знам какво ни чака!
Ще сменят пак сметките ли (имаш предвид сметка 1111)?

# 823
  • Sofia
да,ще ги сменят или вече са сменени....

Аз преведох сумите преди 10дни по тази сметка,платих си за 4 месеца от миналата година и за 6 мес.от тази...дали ще има проблем,или ще си отидат по предназначение парите Thinking
А дъщеря ми си внесе за цялата 2014год.

# 824
  • В един копнеж!
Връщат парите по сметките на платците преведени на 27,02. За другите преведени всичко се е наред.

Общи условия

Активация на акаунт