Как тренирах - 14

• 29 988
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
modifite, и МВ затова ми препоръчва многоставните. Принципно в аеробиката (аз се поддържам основно с аеробика) всички упражнения са многоставни, но се правят с леки тежести при висока интензивност (вий, спайдъри, замълчете и не спорете  Mr. Green ) При домашните тренировки обаче наблягам на по-ниска интензивност и по-големи тежести - та, питането ми беше, има ли вариант на напади, при които ръцете се движат, т.е. имат някакво синхронно движение с основната част - бедрата и дупето. Иначе дали ще съм с лост, щанга или дъмбели е все едно  Hug

# 121
Ясно, Жози. Simple Smile Жалко че в нашата зала няма пудовки, знам хубави упражнения с тях.
Днес правих напади само с десния крак. Реших да повъртя малко вело и като слязох от седалката, нещо ме сряза вляво отзад.  Confused Не мога ни да клякам, ни да се сгъвам надолу. Та в крайна сметка днешната тренировка беше :

Повдигане на крака от вис - 3 х 15
Напади с десен крак - 3 х 6 х 24 (2 дъмбела х 12)
Гууд морнинг - 4 х 7 х 30
лежанката на Милко - 4 х 9 х 12
дърпане на скрипец пред гърди - 3 х 7 х 30
пек дек - 3 х 8 х 25
cable push pull - 3 х 8 х 15

Малко еднообразно го давам, но се изчерпах откъм идеи и още не съм измислила кое да разнообразя.
По въпроса за потенето - въпреки умереното 15 мин. кардио в началото, пак не бях много потна.
vessit, наистина си куриозен случай !

# 122
Джингълс, планкове? Ето ти идея.
Но някой трябва да ти брои с хронометърче.

# 123
Уви, в залата няма кой да ми брои. Мога да ги правя само вкъщи.
Или да си броя сама.

# 124
modifite, и МВ затова ми препоръчва многоставните. Принципно в аеробиката (аз се поддържам основно с аеробика) всички упражнения са многоставни, но се правят с леки тежести при висока интензивност (вий, спайдъри, замълчете и не спорете  Mr. Green ) При домашните тренировки обаче наблягам на по-ниска интензивност и по-големи тежести - та, питането ми беше, има ли вариант на напади, при които ръцете се движат, т.е. имат някакво синхронно движение с основната част - бедрата и дупето. Иначе дали ще съм с лост, щанга или дъмбели е все едно  Hug

Можеш да правиш напади с гири и да буташ над глава за рамо, да разтваряш встрани- ср. рамо, да сгъваш за бицепс, да разгъваш зад врат за трицепс с 2те ръце едновременно, варианти колкото искаш. Можеш да правиш нападите статични- с единия крак само и с едната ръка, можеш и ходейки, работейки с 2те ръце едновременно.  Peace

# 125
  • София
modifite, благодаря. Утре вечер ми е ден за домашна тренировка, ще опитам разнообразни движения и ще преценя кое ми пасва най-добре. Аз обикновено правя нападите само с един крак, ходещите не ми допадат много, така че вероятно ще комбинирам с движения само за едната ръка Simple Smile

# 126
  • София
Скъпи сънародници, честита Нова година  Hug  Къде замряхте... Празничен мързел ли ви хвана?

Побутвам темата с отчет: през цялата "ваканция" си ходех на аеробика нормално, а в неделя за пръв път се пуснат по Лалето с борда! Чак накрая се пребих - напредвам  значи  Laughing

# 127
И аз не съм спирала. Празниците означават почивни дни, а това означава повече време за спорт и повече храна за енергия  Party
Вчера колело, днес фитнес и колело, утре ще видим Simple Smile

# 128
вчера 1 час пътека на 10.00 степен, 30 мин. колело, коремни и друго каквото ми дойде на акъла и има в залата  Laughing обикновено това правя, с изключение на лятото, когато мога да тичам в парка или на стадиона

# 129
И аз не съм спирала. Празниците означават почивни дни, а това означава повече време за спорт и повече храна за енергия  Party
Вчера колело, днес фитнес и колело, утре ще видим Simple Smile

Ура! Имало и нормални, здравомислещи хора, освен мен, и аз вски ден трен, какво като са празници, спорта си е удоволствие

# 130
Честита Нова Година, спортисти! Пожелавам ви много здраве, късмет и постигнати цели! Peace

Аз пък почивах по празниците.  Mr. Green С половинката се отдадохме на киномаратон с филми, с по 2-3 филма на ден, които бяхме планували ( е той потренира вкъщи, докато аз спях до 10  Blush ). Но пък трябва да се похваля с подаръка си за Коледа - зимни кънки  Heart Eyes От което съм много доволна, лошото е че са хокейни, аз съм свикнала на фигурно и сега малко трудно влизам във форма.

Запланувала съм
някои резултати по себе си, като да си вдигна активното его, понеже доста отслабнах ( 50 кг. ), което изобщо не е добре за мен и да вдигна мазнинте на идеалните 13%, защото 11 си е малко за непрофесионална спортистка и до края на година да вдигна с 10 кг. всички упражнения.

Днес първа треировка, не се жалих Wink:
клекове - 4х7/6/6/6х40
лег екстензии - 3х6х25
сгъване от стоеж на машина за бедрата - 3х6х25
лежанката на Милко - 3х7/6/6х8
коремни преси на шведската стена - 3х12
разгъване на дъмбел - 3х7/6/6х6

# 131
1 км плуване за днес.

# 132
1. фитнес
2. колело на сняг над 2 часа
Направо се рабих, сега една хубава почивчица.

# 133
Вчера:

Cable push pull - 3х7/6/6х25
ренегадско гребане - 3х7х8
дърпане на скрипец с широк хват - 3х6х40
дърпане на скрипец с тесен хват - 3х6х40
коремни преси от вис на шведската стена - 3х12
хипертензии - 2х25х5

# 134
Вчера:
1. плуване
2. 1300 стъпала