Как тренирах - 14

• 30 093
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
JuJu, Поци не е влизал от 2 месеца  Sad Не знам какво става снего.

За бедра - клекове и напади. Най-ефективни са. От мускулите не се страхувай, жена си и нямаш голям шанс да заприличаш на културист Wink

За корема - прави повдигане на краката от лег или от вис, зарежи коремните преси, натоварват гръбнака. Можеш да правиш и странична опора.

За набирането ти трябва як гръб. Не мускулест, но здрав. Ти хубаво наблягаш на корем и крака, щом са ти проблемни, но е безпредметно да тренираш само една част от тялото. Трябва да си тренираш и гръб, рамо, ръце, гърди. Започни с по-лесните упражнения за гръб и рамо, набирането е трудно за жени без опит. Като за начало можеш да правиш едностранно гребане с дъмбел, пулоувър и други.

Ето тук може да видиш как се изпълняват посочените упражнения (харесай си и други, слушай своето тяло) - цъкаш на мускулната група, която те интересува, и излиза списък с упражнения. Пробвай повечето, гледай как се изпълняват. Тренирай цялото тяло - не на една тренировка, редувай ги, но не пропускай никоя мускулна група, дори да си мислиш, че не ти трябва (жените масово не тренират гръб и ръце - голяма грешка).

http://www.bb-team.org/fitness/exercises

# 181
аз тренирам цялото тяло.правя коремни от вис и от лег като повдигам краката,също и нормални коремни от наклонена лежанка,съгласна съм че натоварват много гръбнака.
иначе си тренирам и ръцете и гърба,само че ефекта който искам да постигна не става.искам релеф,а за релеф трябва да гледаш какво ядеш,а аз това не го правя.иначе проблем с кг нямам.просто краката са ми по яки,не са дебели,а са яки,мога да клякам с доста сериозни килограми,за сметка на горната част на тялото там нямам почти никаква сила Sad просто искам релеф.
благодаря ти за отговора,сега ще разгледам линка,който ми прати Simple Smile

# 182
искам да чуя вашето мнение,какво мислите за коремните преси с главата надолу,т.е. закачате си краката на шведска стена или специален скрипец за тази част,провисвате се и правите коремни преси.

# 183
Здравейте момичета! Hug
Аз тренирам от един месец, тъй като съм много обездвижена и с доста кг. отгоре..реших, че няма още в началото да се хвърлям на фитнеса, а и всички тези уреди  #Crazy..за човек, който не е тренирал никога си е направо плашещо JoyПочнах да ходя на шейпинг, от 70кг...вече съм 64кг., като спазвам и хранителен режим..имам още три тренировки и картата ми свършва.Чудя се дали да взема още една за шейпинг или да се мятам на фитнеса...дори и на 64кг.(за мен нормални кг. са 50/52) ми е доста трудно да подскачам, не се чувствам все още във форма..да не говорим за самочувствие:ooooh:Доста се отплеснах, но искам да попитам..като цяло, какво ви е мнението за аеробните спортове съпоставени с фитнес по отношение на отслабване, кое е по-добре? Rolling Eyes

# 184
  • в 1001-та нощ
с фитнес (анаеробни "упражнения") не се отслабва, по-скоро следва да се ориентираш към аеробни (кардио) дейности и разбира се се консултирай с инструкторите на място - със сигурност ще преценят по-добре от теб Wink))

комбинирано с подходящ хранителен режим, желателно е енергийният ти прием да е < от разхода на енергия

всеки си намира формулата Wink))  и за да задържиш резултатите - ежедневието се променя - за напред (а не временно Wink)))

# 185
Аз съм треньор. С подходящи упражнения и тежести във фитнеса се изгарят много повече калории, отколкото аеробните упражнения, било разл. гимнастики, бягане или колело. Освен това фитнеса ти пази ставите, кръста, колене... когато имаш кг в повече никога не бих ти препоръчала да скачаш- шейпинг, направо си търсиш травмата. С фитнес имам много хора свалили между 10 и 30кг. Сама прецени. Най добре е комбинация фитнес, после малко кардио, като цялата тренировка да не е повече от 1ч- 1ч.30мин. Успех!

# 186

комбинирано с подходящ хранителен режим, желателно е енергийният ти прием да е < от разхода на енергия

Това е точно така.

# 187
  • в 1001-та нощ
да - аз общо взето имам около час - анаеробни и после около час аеробни .....като ако правя само аеробни не е така ефективно, както ако са след анаеробните  Peace

аеробни включих ефективно от началото на 2009г, дълги гофини преди това бяха само анаеробни

но и никога не съм имала повече от 3 кг за смъкване  Peace

в крайна сметка всичко став аначин на живот и организмът си го търси, понякога да запчнеш е трудно, но след това да продължиш - няма проблем

за дълги години ....съм прекъсвала единствено при бременността и кърменето, бременността беше рискова и само на легло .... ooooh! ooooh! за толкова активен човек, като мен беше .... голяма крайност и изпитание  Hug

# 188
  • София
Здравейте и от мен  Hug И аз от съвсем скоро започнах да посещавам фитнес, когато имам възможност (по-добре е от колкото нищо все пак  Mr. Green)! Комбинирам с по-ограничено хранене, не знам дали съм свалила, но определено се чувствам по-добре. Нямам и много за сваляне в интерес на истината - 3 до 5-6 кг. Но все не успявам и с времето се трупа по някой и друг кг отгоре  Sad За няколко дни ще прегледам темата и ще се постарая да не задавам въпроси, които сте коментирали вече, но искам да попитам какво е най-добре да правя за паласките  Embarassed Не си спомням кога за последно сложих дънки и се чувствах добре в тях  #2gunfire също така и т.н. бричове са ми доста проблемна зона и с всеки следващ кг се очертават все повече... Вие какво правите специално за тези две места   Praynig

# 189
  • в 1001-та нощ
аз лично - паласки не съм имала, но леко вталяване съм постигала от активно кардио - след фитнеса и ограничено хранене - за около 2 седмици - супер форма - но ми е трябвало малко ....

за бедрата - имаш нужда да ти се раздвижи лимфата .... - освен фитнеса, другите активности, хран. режим и т.н., за които знаеш - мога да ти препоръчам ти т.н. боди шейпинг - скулптуриране на тялото - с уредите, които правят вакуум и действат с инфрачервени лъчи и радио честоти - вела шейп, боди шейп от този сорт

при мен имаха чудодеен ефект - след около година и половина пауза - не  е толкова за отслабване, колкото за подобряване на контурите, инфрачервените действат и противо възпалително

аз от никакви козметични процедури с някакви уреди или масажи - не съм имала такъв ефект  Peace

иначе фитнесът ще ти оформи и стегне мускулите - но те са някъде между тези други тъкани, които са излишни - в размерите, в които се раздуват - и не ни харесват Wink)))

упоритост, търпене .... постоянство ...вяра ....и ще има резултати  Peace

# 190
Здравейте момичета! Аз съм почитателка на фитнеса и тренирам редовно от 3 години и половина. Според мен няма по-добър начин за оформяне на тялото от умерените силови тренировки. В съчетание с интервално кардио и промяна на хранителните навици т.е увеличаване на дела на суровите плодове, зеленчуци, семена и ядки може да се постигнат трайни резултати. Мога да ви преложа една фитнес тренировка за заети момичета, която обхваща всички мускулни групи:
http://desilifestyle.net/2011/02/%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b5% … 0%b5%d1%82%d0%b0/
и
http://desilifestyle.net/2011/02/%d1%84%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b5% … %82%d0%b0-%d1%87/

И аз потвържадавам, че за крака най-хубавите упражнения са напади с гири и балерина клек с гира. Ето и линк към интервалното кардио, с което е желателно да завършва силовата тренировка:
http://desilifestyle.net/2011/01/%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80% … 1%87%d0%ba%d0%b0/

# 191
Несериозно е да давате препоръки Desi82 , програмата ви не е подходяща за всички дами, а за вас! Освен това е много интересен факта, че правите днакви повторения за горна и долна част, като двете изискват различно натоварване, защото са изградени от различни видове мускулни влакна. Ако сте лицензиран треньор, ок, но ако не сте, как може да давате препоръки на хора, които не познавате, ами ако има травма или дискова херния и реши да прави от коремните преси за горна част на корема, какво правим? Човека влиза здрав във фитнеса и излиза как? Ако може сам да излезе. Мисля, че подхождате пренебрежително към занимание, което строго индивидуално и адски сложно! Мога да снимам купа от учебници, които сме учили за квалификация  треньор по"Фитнес културизъм". Помислете над това.

# 192
Моди, не ти ли е ясно, че девойката просто си прави евтина  рекламка? Laughing

Аз засега ще се спра, днес говорих с моята треньорка. Нещо имам проблеми с ВМ НВХ, но тя ми обясни, че дори и без него бих могла да продължа.

Мисля да продължа, засега само ще ви чета.

# 193
Можеш да продължиш да тенираш и без ВМ/НВД, спорта е здраве, това е най- малкото Simple Smile Какво ти има Жоз? Какви проблеми имаш с режима? Колко хора се хранят безразборно или нехранят и пак спортуват, не казвам, че е правилно, но поне се движат...

# 194
Modifite, a.l.e.n.a, благодаря ви за отговорите.Потвърдихте това, което мислех за правилно.Относно травмата (Modifite  Peace) - аз вече си я навлякох Sad...От две тренировки на сам имам доста осезаеми болки в частта на левия прасец, които освен към мускул са и към кокал - последната тренировка инструкторката(много отзивчива и готина мацка) ме пита защо не подскачам толкова активно и като и обясних ми каза, че най-вероятно е травма(не се знае каква Joy) и предвид това вместо да подскачам като луда наляво-надясно, да съм бягала на място.От тогава минаха 4 дена(умишлено реших, че ще пропусна едно ходене), тъй като утре имам тренировка..исках да видя, какво е положението и почнах да бягам на място тази вечер..и уви от първия момент усетих болката. SadНе искам да прекъсвам спорта..и в крайна сметка утре май ще отида вместо  на шейпинг на фитнес...като, за да не си навредя мисля да покарам малко колело, да походя бързо на пътеката...и евентуално да пробвам дали ще се усеща болка на степера, но мисля че там няма да ми се размине. Не знам, какво друго да правя на фитнеса Joy, а за инструктор поне няколко дена преди това трябва да се запиша за персонална.Ако имате идеи, какво да включа утре, ще се радвам да ги чуя WinkБлагодаря ви  Hug

PS: Modifite, видях че си от Варна - аз също.Удобно ли е да попитам, в кой фитнес работиш ( ако въобще работиш като инструктор)..аз в момента ходя в ТИМ.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 23:15 от faflichka

Общи условия

Активация на акаунт