Как тренирах - 14

• 30 080
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
сподели за кръста  Peace

аз правя кардиото (пак 1 час) след силовата тренировка, защото от нея леко съм навлязла в кардио режим и мисля, че е по-ефективно

но не съм професионален треньор, така, че по-разбиращите - ще се включат по-адекватно  Peace

Ами за кръста - след консултация с невролог и рентгенови снимки се установи, че причината е леко гръбначно изкривяване, което си имам по рождение, не се забелязва принципно, но си е там. Та заради това изкривяване се получава напрежение в кръста, стигна се до силно възпаление на нерв и естествено неописуеми болки, но след масажи и физиотерапия съм много по-добре. Но това гръбначно изкривяване ще си е там винаги, така че цял живот ще си нося кръста... буквално и преносно  Mr. Green Т.е. винаги това ще ми е слабото място, трябва да внимавам да не се претоварвам, да не се навеждам, да не вдигам много тежко... Също лекарката с две ръце подкрепя спортуването, главно тичането, и аз виждам, че ми се отразява добре. И ще е добре да се стегнат коремните мускули - за по-добра опора на тялото, да не отива всичко на кръста един вид.

# 571
  • в 1001-та нощ
тук повечето непрофесионалисти са установили кои режими на тренировки и хранене как им действат и можеш да получиш разнопосочни съвети; затова аз бих казала да следвваш общите правила, да изследваш как ти се отразяват и да си настройваш програмата, според твоите нужди и възможности  Peace предполагам 3 месеца - ще ти стигнат

освен храната и тренировките и хормоните са от значение  Peace

бързо ли свали първите 4 кг? не е малко  Peace

аз от големи тежести с малки повторения - бързо качвам маса;
съответно от кардио всеки ден по 1 час и с намалена храна - за 2 седмици - добре свалям  Peace

аз лично тренирам всеки ден по 1 или 2 пъти силово - но не се изтощавам и след тренировка съм енергизирана и летлива  Peace; а през ден правя и по 1 час кардио след това  Peace и това също ми се отразява много добре  Peace

твоите тренировки ми се виждат добре, като брой пъти седмично, но може би е хубаво и кардиото да е по-често – особено, ако целиш сваляне Peace и ако кардиото при теб спомага, защото тук някой бе споделил, че от кардиото не сваля, а сваля от тежки тренировки (по памет) newsm78

кога да се храниш преди и след тренировка  newsm78, аз не мога да тренирам нахранена и за кардиото знам, че е най-ефективно сутрин на гладно  newsm78

за кръста имам същия проблем – с гърба Peace - не съм имала възпаления, но като започвах да тренирам преди години – направих няколко стотин коремни преси и 1 месец имах адски болки и повече не съм пробвала

не правя нищо конкретно за корем, но от другите упражнения се повлиява, като си отида в София ще ти покажа Peace но и на мен ми харесва да е елегантно стегнат Peace

хайде Peace ще се включат по-разбиращите с по-конкретни съвети Peace

# 572
Първите 4 кг (засега и единствени, но не се знае, не съм се теглила от седмица Mr. Green) съм ги свалила от 15.03. досега Simple Smile при мен очевидно е от кардиото, защото на силовите тренировки не съм се престарала кой знае колко  Mr. Green Гледам да съм постоянна и леко по леко да увеличавам натоварването, но не правя като цяло много упражнения, а ако искам цялостно стягане и оформяне няма да ми се размине само с тичане, ще трябват и повечко упражнения май  Mr. Green

За храненето и на мен ми е чудно как е по-добре, навсякъде има различна информация, чела съм също така, че е по-добре да се хапва преди тренировка и аз така правя, обикновено ям час-два преди и след тренировка, не мога просто да ида на гладно (особено сутрин, аз винаги като се събудя съм гладна)

Дано и моят корем се повлияе добре, засега съм забелязала известен напредък, но е трудно да се прецени, защото той си се надува както и когато си поиска, имам снимка даже, на която по нищо не се различава от корема на бременна в 6 месец, ужас е направо...

a.l.e.n.a, а ти колко си висока? Че 50 кг ми се виждат малко (ако не се бъркам, някъде видях, че си толкова), но разбира се, това си е мое мнение, пък и зависи от ръста  Peace

# 573
Няма начин..като тренираш повече гориш мускул..като тренираш с по-леки кг..с големи паузи м/у сериите...го пазиш:)
а ако не правя големи паузи?
Влизаш в кардио режим.Много по-важно в случая е вида на тренировката.Дали ще е обикновена,суперсерии,трисет,гигантски и т.н.

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 15:32 от theblackarrow

# 574
можеш ли да ми разясниш последните три  Embarassed ако искаш пиши на лични,ако мислиш,че е по удобно.много ще съм благодарна   bouquet

# 575
можеш ли да ми разясниш последните три  Embarassed ако искаш пиши на лични,ако мислиш,че е по удобно.много ще съм благодарна   bouquet
Moга..дори и за пирамида и обърната пирамида:)))

# 576
  • в 1001-та нощ

пишете си на лични, ама като се засегне нещо публично е по-добре да се обясни, заради всички други в темата; все пак  Hug се уважаваме  Hug нали

wackamotto 165 съм висока  Peace и на всички килограми над 50 - им се сърдя, освен, ако не са в костите Wink)) там може да се трупа

сега имам и увеличена мускулна маса - направо е видимо с просто око - иам предвид, че през бременността и кърменето - не тренирах; напълниха ме с магнезий и от всички случки паднах до 46 кг ...което води до нездрав вид, скелето-подобно тяло ....та ...вече влизам в релси  Hug

# 577
Суперсерии-2 уреда/упражнения. Правиш една серия на уреда,веднага след това без да почиваш на втория уред.Почиваш и отново.Докато станат 3-4 серии.Обикновено се тренират така мускулите антагонисти

Трисет-три упражнения.Правиш една серия на първото упражнение /уред..и веднага след това без да почиваш отиваш на второто и така до третото.Почиваш.И започваш отначало

Гигантски серии-4 упражнения и повече,прави се по същия начин

Дроп серия-  когато в рамките на една работна серия от 15 повторения, изпълнявате към края и със сетни усилия 13-14-15-то повторение, сваляте тежестта или сменяте гирите с по-леки, продължавате с още 2-3-4 повторения, сваляте тежестта или гирите, минавате на още по-лека тежест, с която да изпълните още 2-3 последни, уморяващи ви до последно повторения.

Форсирани повторения-  когато в рамките на една работна серия от 15 повторения, последните 3 или 2 повторения, т.е. 14-то и 15-то, се изпълняват с помощта на тренировъчен партньор. Той леко държи или лактите ви или китките ви, или ви помага в избутването на щангата или лостовете на фитнес машините.

Алена....уважаваме се деееееее:))

# 578
Сега-гръб+пътека

# 579
  • в 1001-та нощ
 Hug Hug Hug

...Обикновено се тренират така мускулите антагонисти....

Shocked Shocked Rolling Eyes newsm78 newsm78 #Crazy Sick кои мускули?  newsm78

вчера пълна тренировка (силова + кардио); днес само анаеробна  Hug

# 580
Hug Hug Hug

...Обикновено се тренират така мускулите антагонисти....

Shocked Shocked Rolling Eyes newsm78 newsm78 #Crazy Sick
Противоположните:)Бицепс-трицепс например:)

# 581
  • в 1001-та нощ
аха, т.е ако има 2 уреда/упражнения - правиш 1 серия за трицепса и 1 за бицепса - без пауза межди тях и така 3-4 пъти  newsm78

то така може и за краката - отвтре и отвън или отзад и отпред  newsm78 Rolling Eyes Embarassed Blush

# 582
  • в 1001-та нощ
хм  newsm78 а аз мислех, че един мускул - като го хванеш - трябва само нго да си правиш  newsm78

а какъв е резултатът? защо се прави така - какво се цели? растеж ли?

# 583
аха, т.е ако има 2 уреда/упражнения - правиш 1 серия за трицепса и 1 за бицепса - без пауза межди тях и така 3-4 пъти  newsm78

то така може и за краката - отвтре и отвън или отзад и отпред  newsm78 Rolling Eyes Embarassed Blush
Да,точно така.Но за крака според мен е по-добре трисета или гига сериите,ако си решила да ги тренираш по този начин.

# 584
хм  newsm78 а аз мислех, че един мускул - като го хванеш - трябва само нго да си правиш  newsm78

а какъв е резултатът? защо се прави така - какво се цели? растеж ли?
По-скоро повишено кардио и издръжливост.Но растеж пак си има,защото не тренираш един и същ мускул.Докато направиш една врътка..мускула който си тренирала първи вече е починал.Докато почиваш задължително правиш разтягане/стречинг/Защото натоварването е голямо.Но това е тренировка за напреднали:)Не съветвам да се тренира така, ако сте в началото.

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 20:39 от theblackarrow

Общи условия

Активация на акаунт