Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 768
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
аз пак да се похваля, днес поръчваме входната врата  newsm44
а утре сутринта ще я монтират Grinning

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 15:59 от elasmen

# 106
elasmen, честито  Peace И да я покажеш Peace
И аз вчера отскочих до къщата. Вече са направени терасите с гранитогрес както и банята на третия етаж. Сега правят детската баня-много сладко става Heart Eyes

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 09:17 от galana_s

# 107
Сега е времето да помислите за Градината. Доста фирми за ландшафтен дизайн, предлагат по това време на годината,  големи отстъпки за проектиране.  А дворът е една от причините да имате къща Simple Smile

# 108
Бащатко, мислим ние  и прехвърляме оферти разни безобразни:lol:, но го дават захлаждане и сняг. Няма да е тази година май, ще го оставим за пролетта Peace

# 109
Ние сме на фаза препращане на проекти по пощата  ooooh!
Нещо съвсем се объркахме  Whistling

Новото при нас е, че архитектката каза, че не можело да ни е 2-скатен покрива, защото в този случай кота корниз била равна на кота било  ooooh! Как го измисли не разбрах. Преди това говорихме и с друг архитект, и тя не каза нищо тогава  ooooh!.

Сега ми го каза, а гл. архитект в общината работи само сряда сутрин и го изпуснах. Телефона пък дава само заето.... Обърках се вече и имам чувството, че не учат едно и също тези хора  Thinking

# 110
... но го дават захлаждане и сняг.
А чул ви господ!
Няма да е тази година май, ще го оставим за пролетта Peace
Казах проектиране ... не си мислете, че някой ще дойде по коледа да ви сади борчета в двора Simple Smile

# 111
  • София
galana_s честито и на вас  Hands Clap събота или неделя ще снимам къщата и ще покажа снимки  Peace
то май като се замисля нямам снимки с дограмата  newsm78 Embarassed

# 112
Един бърз въпрос към хората поставили дограмата вече, понеже ние утре ще взимаме размери:
При размер на тухлите 25 см на външния зид къде точно са ви поставили дограмата - по средата, във външния край или по-навътре?
Питам от гледна точка че е хубаво после да има усвояване на вътрешния перваз и ми се струва че е по-хубаво да е по-голям, а и при нас е предвидено да има мазилка и изолация, което значи че после стената отвън ще се "увеличи" с още около 10 см.
Дано ме разбирате какво питам  Praynig
И друг въпрос вследствие на горния - как сте решили или мислите да решите въпроса с покритието на перваза отвън - ламарина, плочки, дялан камък или нищо? Питам от гледна точка на опита ми досега - перваза отвън събира прах и при дъжд със силен вятър, когато дъжда "мие" прозорците, всичката тази прах става една прекрасна тъмна маса, която оцветява фасадата по неповторим начин, а при нас фасадата ще е в светъл цвят и ми се иска да избегна тъмните шарки  newsm78
А ние ще изчекаме за след празниците със самата дограма - чакаме да почнат производство на 5 камерни ПВЦ профили със цвят, че само бели имат сега.

# 113
  • София
coala1 при нас е по средата, но не мислим да обличаме перваза от вън, ще е с минералната мазилка, която ще сложат върху изолацията, а пък от вътре ще го мислим в последствие  Peace

# 114
За перваза, в момента сме с гранитогрес о стои много хубаво. Иначе като мия прозорци и тях забърсвам, нооо ние сме със сайдинг и при нас дъжда спомага за по-добрия изглед на къщата  Peace
Иначе според мен е по-добре да сложите по средата, но с предвидена изолация.

# 115
coala1, най-често се практикува поставяне на дограмата по средата на тухления зид. Специалистите от Rehau обаче имат малко по-различно виждане по въпроса, а именно монтиране на външния ръб на зида: http://www.rehau.bg/files/Architekten-Prospekt_Fenster-Fassadentechnik_730735.pdf - стр. 67.

При нас държах да е именно по този начин. При това отвън липсва класическото 'обръщане' на топлoизолацията, а изолационните плочи припокриват леко касата на дограмата. Важно в случая е поставянето на фугоуплътнителна лента м/у топлоизолационната плоча и профила на дограмата, която да възпрепятства проникването на вода при кос дъжд.

Недостатък при този вид монтаж се явява по-малкият (с няколко градуса) ъгъл на отваряне на крилата навътре, но това не е болка за умиране, а и има начин да бъде избегнато.

Относно подпрозоречния перваз - въпросът е най-вече на личен избор, като най-важното е при монтажа да не закрива кондензните отвори на дограмата и да стърчи 1-2-3 см навън от равнината от фасадата (съответно широчината на первазите трябва да се съобрази и с дебелината на топлоизолацията, ако се слагат предварително), за да действа като водооткап. При нас е алуминиев, в цвета на дограмата. Но имай предвид ако слагаш такива, че са доста шумни - едрите капки дъжд могат да се окажат твърде досадни. В този ред на мисли, за по-добра шумоизолация се препоръчва двете стъкла на стъклопакета да са с различна дебелина - примерно 6-4 мм или 5-4 мм  Wink

Какво решихте за остъкляването на стълбището? С окачена фасада ли ще бъде? Simple Smile

# 116
coala1, изборът за мястото на дограмата е ваш. При нас е по към вътрешната част Peace

# 117
За най-добра шумо и топлоизолация препоръчват троен стъклопакет с различни по дебелина стъкла и на различно разстояние едно от друго. Понеже всяко пропуска по различен начин студа и шума.

Ние в момента сме с троен стъклопакет и наистина е по-тихо... за топло не мога да преценя  newsm78

За дограмата обаче трябва да се знае (наскоро ни каза един приятел занимаващ се с дограма), че редовно трябва да се сменят уплътненията на дограмата, особено на южните прозорци, които са подложени на най-силно влияние от слънцето.

Dreamhouse, а как е така? Интересно ми е дали не тече много по прозорците като вали  newsm78 Така няма ли да трябва да се мият постоянно? А и как ще става миенето? Само с пръчка ли или са ви отваряеми навсякъде? (Аз понеже като мия прозорците си вися на перваза за ужас на всички наоколо) Сложили ли сте нещо като "навесче" над самия прозорец? Може ли снимки, за да видя как стои отвън?
Извинявай за многото въпроси, но се заинтригувах  Hug

# 118
Elichka_mama,

Отвън изглежда съвсем обикновено - алуминиев перваз отдолу, PVC-водооткап отгоре:

http://lh5.ggpht.com/_B6T8qHP8P98/TO1vMb5CEWI/AAAAAAAADOQ/vtGs1LLfEe8/
http://lh5.ggpht.com/_B6T8qHP8P98/TO1vL72QyXI/AAAAAAAADOI/SHxmXtWQ5VQ/

Прозорците имат поне едно отваряемо крило и се почистват от вътре. С изключение на два - тях с пръчка  Tired

# 119
Оф много съм тъпа Simple Smile
Аз помислих, че са ги сложили наравно с изолацията... вярно, че са монтирани на зида и после с изолацията си става като другите прозорци Simple Smile
Аз си представих друго, както когато се остъклява балкон и се чудих как ще изглежда на къщата Simple Smile

Мерси за снимките, а съчетанието на цветовете на къщата е много интересно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт