Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-19

• 70 590
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
tzenzura Благодаря за бързия отговор!
Препоръчайте ми фирми, от които сте доволни и са с приемливи цени .
Благодаря

p.p. Ако може контакти!

# 556

MTV - това което са ми казвали е че тук ние не можеме да обработваме дървото така, както го правят в щатите примерно. Т.е. тази къща от дърво няма да изкара толкова колкото би трябвало - това като инфо от човек работил в Аляска с такова строителство, но от преди 5-6 години, сега може да са се променили нещата.

Не си погледнал линка Laughing Wink Къщата не ОТ дърво, а функционира КАТО дърво Wink

# 557
MTV, права си, не погледнах линка и прочетох грешно Embarassed
Сега го изгледах - готино е, но май не е точно за нас! Само не разбрах защо са им 6 сондажа от които черпят вода - нещо не се връзва?!
Онзи ден говорих с ходрогеолог - човека ми скри шапката - каза че в западната част -заключена между Костинброд и Филиповци, в посока юг /където сме ние, дано сте ме разбрали/, където и да биеш сонда, ще намериш минерална вода  Hug
Малкия проблем е че сондата ще трябва да я биеш на едно 5 - 600 метра  Sunglasses

Ние утре почваме дограмата, днес пуснахме нива, така че кажи речи сезона го открихме! Наздраве и успех на всички!

# 558
  • Банкя
...
Онзи ден говорих с хидрогеолог - човека ми скри шапката - каза че в западната част -заключена между Костинброд и Филиповци, в посока юг /където сме ние, дано сте ме разбрали/, където и да биеш сонда, ще намериш минерална вода  Hug
Малкия проблем е че сондата ще трябва да я биеш на едно 5 - 600 метра  Sunglasses

Това, ако правилно съм те разбрала, отива към Банкя, а там има минерална вода от много извори. Wink
Но при такава дълбочина, само сондажът ще излезе десетки хиляди левове... Rolling Eyes

Като стана дума, да питам по принцип, колко ви излезе геоложки доклад със сондажна ядка (при нас са зададени 5м дълбочина)? Искат ни малко над 1000лв и ми се струват малко множко. Thinking

# 559
Акси - правилно си ме разбрала за посоката, лошото е че изворите са в Банкя и местните не си ги дават! За останалите - сондажи! Само за инфо ти давам цени - 100 лева на метър, с филц и тръби от нас - смятай ти за 500 метра! Само че не ми е наболял този въпрос сега - сигурно следващата година или най-рано в края на тази ще го мислиме, затова и не го дълбая много.
Сори, но цена не мога да ти кажа - ние сме в общи линии колеги и пари не са ми искали за доклада. Само да ти кажа - при нас също имаше заложен сондаж и някакви траншеи /може и да те лъжа, четох го няколко пъти доклада, но беше преди няколко години, а сега определено не ми се рови/. Само дето никой не ги прави тези проучвания - взимат данни от БАН или близки строежи, правили подобни изследвания.  Laughing
Това малко като с архитектите - не е важно какво и как прави - важен е печата накрая!  Twisted Evil

# 560
Ние слава богу ще си спестим сондирането  Rolling Eyes Оказа се, че има набита още една сонда в мазето  ooooh! Ама ние докато разчистим хубаво  Whistling Все пак ще е хубаво да науча някоя и друга цена ако все пак се наложи по-широка тръба  newsm78

Днес звънях пак в общиината... техничката вика няма такъв проект при мен, архитекта вика аз съм го дал  ooooh! Ужас ви казвам и накрая мъжа ми като подпали и май овика секретарката на кмета  Embarassed Не разбрах, че беше бесен и тя му е казала, че утре ще знае всичко за проекта да й се обадим  Embarassed Хич не ме бива в комуникацията с бюрократите, добре че е мъжа ми иначе мен могат и 1 година да ме мотат  Embarassed

# 561
Здарвейте  не съм писака отдавна , но понеже все още чакаме одибрение от общината  Confused няма какво ново да кажа. Исках смао да ви питам дали знаете дали срока от 30 дни е работни или не. Понеже минаха 30 дни и все още нищо ... та се чудех да не са работни и с тези празници  ooooh!

# 562
30 работни дни ни казаха на нас... нашите изтекоха на 25.02 и още нищо не е ясно Sad Все някой е в отпуск и си прехвърлят топката  Sick

# 563
30 работни дни ни казаха на нас... нашите изтекоха на 25.02 и още нищо не е ясно Sad Все някой е в отпуск и си прехвърлят топката  Sick

оффф добре значи още ще чакаме. Уж някаква комисия трябвало да се събере ще ги видим ... искам до средата анприл поне да са готовииииииииииии #Cussing out

# 564
  • Пловдив
♥VIKI♥, посещавай ги в общината в приемните им дни и си следи движението на папките. От опит знам, че не ги ли притиснеш, не горят от желание да си свършат работата. 30 календарни дни е срокът, в който трябва да дадат отговор /без значение положителен или отрицателен/, според ЗУТ. Тяхно задължение е да си го спазват.

(3) Инвестиционните проекти се одобряват или се отказва одобряването им от органа по чл. 145:
1. (изм. - ДВ, бр. 65 от 2004 г.) при изготвена оценка по чл. 142, ал. 6, т. 2 - в 7-дневен срок от
внасянето им;
2. (изм. - ДВ, бр. 65 от 2004 г.) при изготвена оценка по чл. 142, ал. 6, т. 1 - в едномесечен срок от
внасянето им.

И ето го въпросния чл. 142, ал. 6:

(6) Оценката за съответствие се извършва:
1. с приемане от експертен съвет на одобряващата администрация;
2. като комплексен доклад, съставен от лицензирана фирма - консултант, несвързана с проектанта - за обекти от първа и втора категория задължително, а за обекти от по-ниска категория - по желание на възложителя;

Вие сте без доклад /мисля/, попадате в т. 1 , т. нар. комисия, за която са ви казали, е въпросния експертен съвет. Обикновено се събира два пъти в месеца, ако има по-малко проекти за одобряване - може и веднъж в месеца.

Последна редакция: ср, 16 мар 2011, 19:36 от Буболечо

# 565
  • Банкя
оффф добре значи още ще чакаме. Уж някаква комисия трябвало да се събере ще ги видим ... искам до средата анприл поне да са готовииииииииииии #Cussing out

Аз доскоро се надявах да започвам юни, но вече нещата отиват към юли-август. Rolling Eyes
Общините, институциите и държавните служители са необходимо зло, без което няма как да осъществим мечтите си. Confused Поне не законно. Wink

♥VIKI♥ Вие събирахте ли някакви оферти за строителството? Как смятате да строите - с бригада? Simple Smile

# 566
Ох много съм зле едно мисля друго пиша  ooooh! 30 календарни дни е да... извинявай Вики ако съм те подвела. Наистина с нахалство се пробива Sad

Ние си чакаме офертите от строителите де Sad Ама и те нещо се бавят... човек ще каже, че хората се избиват да строят в момента  Mr. Green

# 567
Здравейте!Ние мислим тази година да отливаме основите и плочата , пък по нататък ще видим.Това което сме намислили да правим ,ако стане, ще е добре.Стискайте палци ,мами! newsm17

# 568
  • Горна Оряховица
shirindeniz стискаме ви палци Simple Smile.
 Гледам, че си от В.Т., а къде ще строите ?

# 569
shirindeniz стискаме ви палци Simple Smile.
 Гледам, че си от В.Т., а къде ще строите ?

с.Церова кория

Общи условия

Активация на акаунт