Помощ в търсенето на работа - 9

• 68 808
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Няма такова понятие осигуровки на 120 лв. И какво си работила, за всяка длъжност си има минимални прагове?

# 706
Надявам се да можете да ми отговорите на следния въпрос. Нямам нова работа,дори нямам идея кога ще  мога да си намеря такава ,но искам да напусна сегашната си. По договор съм задължена да подам предизвестие от 45 дни.
 Питането ми е : ако не успея да си намеря нова работа в срока,мога ли да разчитам на някакви пари от борсата,при положение ,че работя на последното място от май 2009,като обаче последната година съм на 4-часов договор.
Ако си не вземала обезщетение от БТ последните 3 години, имаш право, да. Размерът на обезщетението се изчислява на база брутното ти възнаграждението от последните 18месеца, предхождащи месеца на прекратяване на трудовото правоотношение и възлиза на 60% от него.

Ако напусне по собствено желание се взима минимално обезщетение. Не знам дали има значение, че е била на 4 часа. Беше 6-8 лева на ден. Изплаща се само 4 месеца.
Ако те уволнят или договора ти изтече се взима % от заплатата и тогава сумата и срока са по-големи.

# 707
В блога на Тигъра има доста текстове, които ще помогнат на търсещите работа сред вас. Как да се държим на интервю, как да се облечем за интервю, правила, когато си търсим работа и много други.
Преди да бъда обвинена в реклама - да, това е блогът на нашата фирма. На него нищо не се продава или купува - просто се дават препоръки. Ако има възражения към този линк, моля, модераторите да го премахнат.
Успех на всички търсещи!   bouquet

# 708
  • Бургас
Имам един въпрос: Агенция за подбор на персонал , пуска обява за работа и изрично обявята, че трябва да отидеш в офиса им да се регистрираш.Дотук добре, но офиса им не работи в обявеното раобтно време, не вдигат стационарния си телефон и на двата мобилни ми затварят, когато им звъня, за да питам по кое време ще е удобно да отида. Какво да правя сега? Да не се занимавам с тях или да им звъня докато ми вдигнат и да ги питам аджеба кога да ида? Цялото това криене не ми говори особено добре за фирмата и все повече ми се струва, че ще излезе нещо афиф работата. Само да поясня, че обявата като такава изглежда добре , обаче я пускат вече за втори път?

# 709
Това, че пускат обявата за втори път не е проблем. Другото звучи по-притеснително. Не знам каква е тази практика да ходиш да се регистрираш, да не говорим пък за случая да няма никой в офиса. Всичко това говори за проблеми. Като прибавим и случая с телефона, по-добре ги забрави тези, ще излезе нещо сериозно. Много съмнително звучи това за посредник.

# 710
Имам един въпрос: Агенция за подбор на персонал , пуска обява за работа и изрично обявята, че трябва да отидеш в офиса им да се регистрираш.Дотук добре, но офиса им не работи в обявеното раобтно време, не вдигат стационарния си телефон и на двата мобилни ми затварят, когато им звъня, за да питам по кое време ще е удобно да отида. Какво да правя сега? Да не се занимавам с тях или да им звъня докато ми вдигнат и да ги питам аджеба кога да ида? Цялото това криене не ми говори особено добре за фирмата и все повече ми се струва, че ще излезе нещо афиф работата. Само да поясня, че обявата като такава изглежда добре , обаче я пускат вече за втори път?

Имат ли лиценз? Проверява се на сайта на АЗ.

Мен лично би ме притеснило доста. Сигурно ще искат и пари за регистрация.

# 711
Някакви отзиви за "Баущоф и Метал Марсил"? Поканиха съпруга ми на интервю в петък. Стиснете едни палци, моля  Praynig

# 712
  • София
Стискайте много силно палци на 09.02.2011!!!

# 713
  • Бургас
Момичета, току-що попаднах на нещо интересно и бързам да го споделя с вас - набират оператори за тел. 112. Аз за съжаление не отговарям на условията, но пожелавам успех на всички, които отговарят и се решат да кандидатстват.

http://www.dhr.mvr.bg/Competition/Entrance/No_Primary_teaching/112_1035.htm

# 714
  • Бургас
Благодаря, че го публикува   bouquet

# 715
и за какви пари са толкова много изисквания ?

# 716
Stefa, стискаме ! newsm10

# 717
  • София
Ей, мацки, не е ли време вече някой да повлече крак?!

# 718
  • На брега на реката
Искам да запитам, как реагират HR-те, когато кандидатът се окаже от другия край на България. Решили сме, че в нашия роден град положението няма да се подобри и че ще опитаме в други по-големи градове. Целта ни е не само да живеем там заради работата, а коренно да сменим местоживеенето. Та мъжо пусна CV-та на няколко софийски и една Варненска фирма. Дали ще се разгледа подобна кандидатура и дали ще е проблем, че не е от този град  Rolling Eyes

# 719
Аз не мисля, че ще е проблем. А и не сте длъжни да си пишете адреса в CV-то.  Simple Smile
Когато кандидатствах за първата ми работа в София, бях на 300 км и града си го пишеше в CV-то.  Laughing

Успех! Стискам палци! Peace

Общи условия

Активация на акаунт