Помощ в търсенето на работа - 9

• 68 854
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
и за какви пари са толкова много изисквания ?
Едва ли ще са повече от 400-450лв.  Crazy Не знам наистина просто преполагам.  Peace
Само да вметна, че набавянето на всички документи за кандидатстване ще излязат на безработния кандидат около 130-150лв. Sad

# 721
Пупинка, мъжът ми започна работа по този начин - живееше в Търново, подаде няколко СВ-та за София и Варна. Обадиха му се за интервю, ходи, разбрали са се, че желае да се премести в града и за него не е проблем и започна работа.
Една приятелка е като вас - цялото семейство (с малко дете са) се преместиха в Сф от Варна именно защото не можаха да си намерят работа в техния град. На интервюто просто са я разпитали подробно (и малко невярващо) дали наистина е готова да се премести в случай, че и предложат работа. И така започна работа, преместиха се  Peace

# 722
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Пупинка, вчера интервюирах такъв случай. Когато се обадих миналата седмица на кандидата, се оказа, че е буквално на другия край на страната и му трябва време, за да си организира пътуването до София за интервю. Намерихме удобен вариант и така...
Смятам, че всеки си прави сметката когато кандидатства за работа. Важното е да е специалист и отговаря на изискванията за длъжността. Имала съм случай в практиката на момиче, което се премести от Плевен в София и заживя на квартира, за да работи това, което искаше.

# 723
  • Бургас

[/quote]
Едва ли ще са повече от 400-450лв.  Crazy Не знам наистина просто преполагам.  Peace
Само да вметна, че набавянето на всички документи за кандидатстване ще излязат на безработния кандидат около 130-150лв. Sad
[/quote]

защо толкова много пари?

# 724
[/quote]

защо толкова много пари?
[/quote]
И мен ми стана интересно, какви точно документи се искат, че да струват толкова. Аз доколкото прочетох, трябва свидетелство за съдимост. Между другото, открих телефон и се обадих. Документите се приемат в кметството в Славейков, ет.1. Жената ми обясни да отида, там се попълвало всичко и така...

# 725
  • Бургас
Аз ходих, наистина там се дават документите.Конкурса е от вчера, аз бях към 13.00 часа и преди мен бяха влезли 88 човека. Знам , защото на всеки, на който дадат комплект с документи, му записват данните.Носи си личната карта.Искат освен свидетелство за съдимост и бележки от следствието и прокуратурата. Аз ги пуснах -за двете ми взеха 10 лева. Свидетелството за съдимост мисля че е 5 лева с таксата става към 10 и то. Трябва да се мине през личния лекар и после на лекарска комисия в поликлиниката на МВР и това е. Сега ако в поликлиниката се плаща, не знам , не съм минала от там. Но човека , който даде документите , каза да мине първо през поликлиниката , за да кажат годни ли сме или не за служба в МВР и тогава да приготвяме документи. Крайния срок за подаване е 28 февруари в 17.00 часа .

# 726
Може, значи са ми дали грешна информация.  Peace
До колкото виждам , ще трябва и нотариално заверено копие на дипломата, което също струва пари..и т.н., абе както и да е. Ще ми е интересно да разбера сумата след като си приготвите всички необходими документи. Wink

# 727
И аз ходих ами сметнах го около 50. Само за едната позиция. Нотариално заверена диплома, медицинско, психодиспасер което ми казаха е 20 лв, свидетелство за съдимост, трудови книжки. ако кандидатстваш за двепозиции всичко е по 2 и по две е оденето на изпит. Демек 6 изпита! Е за мен не е нормално!

# 728
Първо не е нормално, второ..случайни хора няма да заемат местат.

# 729
Първо не е нормално, второ..случайни хора няма да заемат местат.
.....то това си е ясно...

# 730
вижте на какво попаднах, наблегнете на съотношението изисквания-заплата:
http://www1.government.bg/ras/konkursi/preview_post.html?id=25858

този "Главен експерт" трябва да е доста гладен,ако се навие да им работи за тези пари...
Ама май доста работодатели се възполват от кризата...

# 731
вижте на какво попаднах,наблегнете на съотношението изисквания-заплата:
http://www1.government.bg/ras/konkursi/preview_post.html?id=25858
За втори път днес попадам на обява с висшо образувание.

# 732
хахаа, не бях забелязала, минавам по диагонал. Ама си го бива. Laughing Също, ако някой не знае - да се информира от въпросната обява, че "кокурсА се се провежда във връзка с ..." Тц-тц, при тия обявени заплати не се учудвам, че не знаят и да пишат служителите им. Crossing Arms

Ама ... тя цялата обява е страшно оклепана, какво е станало с грамотността през времето докато съм по майчинство...

И нещо по-позитивно:
http://www.jobs.bg/f1066046

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 01:09 от Valery m

# 733
http://www.jobs.bg/f1066046

Тези според мен са най-добрите Ексчейндж бюра--лично мнение. Доста добре изглеждат.

Относно местенето--редовно интервюирам кандидати от различни места. Може и да не пишете адрес, но така или иначе ако Ви поканят от Варна в София от днес за утре, трудно ще се организирате. Принципно аз нямам проблеми с това кой кандидат откъде е.

Обаче:

Има тенденция някои ХР-и да смятат, че ако си от друг град, си по-рисков откъм напускане. И е факт. Така, че трябва да се има предвид на някои интервюта.

Аз като кандидатствах за първи път, идвах след чужбина, не живеех в София, защото не съм учила тук никога, от малък град. Обаче не го споменах в автобиографията си. Организирах си нещата така, че да не личи, че се местя.

# 734
Добър ден и от мен.
Аз имам един въпрос, ако някой евентуално е запознат, предпочетох първо тук да попитам.

Април месец сключих договор за курс по програмата "Аз мога" с обучителна организация. Аз бях лектор.
Курса отдавна приключи, още юни месец.
До днес, м. февруари все още нямам изплатен хонорар.
В договора задължение на възложителя е да ми изплати хонорара до 30.12.2010г.
Въпроса ми е - къде да подам жалба, оплакване, или каквото и да е от сорта срещу въпросната организация?
Писах до Агенцията, но от там ми отговориха, че този проблем трябва да си го реша аз и организацията, с която съм сключила договор.
Отделно всеки месец се обаждам по няколко пъти на въпросната организация, и ми заявяват - чакаме плащане от София, когато пристигне, тогава ще ви платим и на вас.
Е, ок, ама това плащане уж щеше да е декември, после януари...сега и февруари ще свърши.

Общи условия

Активация на акаунт