Помощ в търсенето на работа - 9

• 68 910
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • На брега на реката
Ред Велвет, благодаря ти за включването. Още на следващия ден се обадиха от една фирма, във вторник е на интервщ. Искаше ни се да може да го съчетае с поне още едно, но е малко вероятно Simple Smile После ще ви кажа как е минало и какви са му впечатленията Simple Smile
Аз пък днес съм на едно интервю към БТ, за програмата за безработни до 29 години без опит по специалността. Противно е заплащането, много са кандидатите, 1 е позицията, но ще си опитам шанса  Simple Smile

# 736
  • София

Аз пък днес съм на едно интервю към БТ, за програмата за безработни до 29 години без опит по специалността. Противно е заплащането, много са кандидатите, 1 е позицията, но ще си опитам шанса  Simple Smile

Би ли разказала по - подробно как стигна до такова интервю и какво стана на него.
Стискам ти палци.

# 737
Имам един въпрос, относно дипломите за завършено образование. Когато ви искат копие от тях, само първата част ли давате или и приложението /там където са изучаваните дисциплини и оценките от тях/?

# 738
Аз винаги снимам цялата диплома

# 739
  • На брега на реката
Ваня, аз съм записана към БТ от 2 месеца. Програмата се казва "Развитие на човешките ресурси" и всъщност е насочена към доста широк кръг от работодатели, които използват БТ като посредник в намирането на служители и стажанти за определен срок. Изискванията са кандидатите да са до 29 години, да са завършили бакалавър или магистър по конкретна специалност и да нямат никакъв опит по специалността. Аз кандидатствах за стажант Офис-мениджър, заплатата е 300лв, за 6 месеца, но пък е интелигентна работат и предлага добър сарт и чудесен опит. Интервюто се проведе от 2-ма представители на фирмата работодател и си беше съвсем стандартно с въпроси, отговори и т.н. Нищо страшно и травмиращо  Mr. Green От записалите се 16 кандидати, само 6 се явихме. Утре ще разбера одобрена ли съм или не.  Rolling Eyes
А пък за дипломите, сега за документите ни поискаха копие. Снимах цялата диплома, но ми взеха само началната страница, без приложението. Но пък ми се е случвало на интервюта да ми искат всичко, за да видят предметите, които съм учила. Снимай цялата, пък ще ползваш каквото ти трябва.

# 740
  • София
Пупинка, благодаря   bouquet
Наистина въпреки заплатата е добре като старт. То никъде няма да вземат никого без опит, особено ако длъжността е по - квалифицирана.

# 741
Имам въпрос. Ще се радвам, ако се включи някой компетентен  Laughing
Харесах си една оферта. Обявата е написана на англисйки. Обаче кандидатстването става през сайта на фирмата, а там всички полета са написани на български. Ами сега?  newsm78 На български или на англисйки да пиша?

# 742
На място в сайта ли трябва да попълниш или да пуснеш CV? Ако се попълва в сайта, давай на български, ако ти пускаш документи- значи на английски.
Аз така го разбирам.

Аз пък ще умра от яд, бях си харесала една работа, има още време до крайния срок, но обявата вече я няма. Аз докато се наканя да се снимам....

# 743
Image, мерси Simple Smile
Кандидатствах по обявата.
Успех ти желая и на теб и следващия път като видиш хубава обява, кандидатствай.  Hug
Аз така изпуснах желаната фирмата и още не мога да си го простя.  Crossing Arms

# 744
вижте на какво попаднах, наблегнете на съотношението изисквания-заплата:
http://www1.government.bg/ras/konkursi/preview_post.html?id=25858

този "Главен експерт" трябва да е доста гладен,ако се навие да им работи за тези пари...
Ама май доста работодатели се възполват от кризата...

Това е нашата Родна Държава. После защо имало корупция.  Cry

# 745
  • София

този "Главен експерт" трябва да е доста гладен,ако се навие да им работи за тези пари...

На една позната майка и работеше като главен експерт в министерство няма да казвам кое - заплатата и беше около 450 лева.

# 746

Според мен предлаганата заплата е адекватна на изискванията към кандидата. Би трябвало да се очаква не най-гладния, а този на когото висшето хуманитарно образУвание е на толкова високо ниво, че да  приеме обявата като образец за правилен правопис и с гордост да работи за такъв работодател. А за такъв правопис никой хуманитарист не заслужава повече от 300 лв, че и те са му много. Що се отнася до ниво С1 за английски - hahaha hahaha hahaha

# 747
Тази обява ме остави без думи. Но щом би-би може да дирижира парада на цялата държава, защо пък идиотизмът да не е застъпен и в редовите министерски структури...  ooooh!

# 748
Здравейте момичета!
Първо искам да пожелая на всички скоро да открият Своето работно място, което ще им носи и емоционална, и финансова облага и удовлетворение.
Е, и аз вече съм във вашите редици.
Предизвестието ми тече от 7 този месец, но не ми се обяснява какви са причините. Просто реших, че повече не мога да търпя някои обстоятелства и е по-добре да си съхраня нервите, а не да натоварвам близките си с пренасяне на служебните проблеми у дома.
Искам да попитам няколко неща. И се извинявам, ако вече е отговаряно, но не съм успяла да изчета всичко.
Трябва ли, ако не е упоменато в обявата за работа, че се изисква Мотивационно писмо, да се изпраща такова? И дали не е по-добрия вариант да пратя такова въпреки това?
Кой е по-добрият вариант за CV - да ползвам стандартния образец в jobs.bg ли примерно или да потърся по-различен вариант?
И един по-страничен въпрос - извинявам се, ако не е за тук, но ако някой има предложение, ще съм много благодарна. Та - можете ли да ми препоръчате добра езикова школа във Варна. Смятам да се запиша на курсове по английски език, като идеята ми е да стигна до едно задоволително средно ниво /може и по-нагоре, разбира се, но за това време си трябва/. Ще ми се да е нещо проверено, защото в нета попаднах на какви ли не мнения, но и не безбожно скъпо. Над 700 лева на ниво ми идва прекалено, въпреки, че школата е известна и много рекламирана. Предпочитам да е групово - от 2-4-6 човека и по възможност вечерно или през почивните дни, обучението.
Ами, това е! Отново се извинявам, ако въпросите ми се повтарят, но разчитам на вашите отговори!
Хубав ден ви желая!

# 749
  • София
(не)Обикновена, не знам как е във Варна, но в София такива цени има само в наколко школи - Берлитц, Британика и Британското консулство.
Била съм в Британика 2 нива и да ти кажа съм мноо доволна. Не ме е яд за нито един лев, който съм похарчила там. Чудесна база, любезен персонал, учителите - добри.

Общи условия

Активация на акаунт