Отговори
# 105
Ееееех, че хубаво започва денят  Hug

Честито на мама Съкровищница и на мама Розали!!! Нека бебе Александър и бебе Стефан да са живи и здрави и имат безгрижно детство!!!

# 106
Честита  радост на  мама ROZALY , с пожеланя да  и е жив и здрав и много  да ги радва Simple Smile  

# 107
  • Ямбол
Ех момичета,списъка с бременните от първа страничка намалява,но за сметка на това се оформя и пълни още по-хубав с майчета и бебоци.
Нека по-скоро всяка 1 от нас попадне в него.
Хайде бебета дето искаха да се родят в топлите дни се родиха,сега застудя,може да очакваме и тези ,които обичкат хладното.
БРРРРРРррррр,има ли такива въобще.

# 108
Ехеее, привет милички Simple Smile

Гледам пак чудесни новини Wink Честито на мама Съкровищница и на мама Rozaly Simple Smile Да са живи и здрави малките господа!    bouquet

Аз изкарах много тежка нощ... не съм мигнала и за 1 секунда... бебето не спря да рита и да буйства буквално от 12 до към 5 сутринта  #Crazy Според вас, това нормално ли е? Чак такова нещо не се беше случвало... Да не би да му има нещо и затова да беше толкова активно, та чак ме болеше от удари насам и натам... почнаха да ми минават мисли да не се е уплело във връвта си... охххх... не знам и аз... Сега пак се усеща, но то значи не е спало изобщо с тези шутове дето раздаваше... Дали да не ходя на ехограф още днес?

Josepha, тези грейки се купуват от аптеките за по 2-3 лева. Не знам дали във всяка аптека има, но потърси. Хитро е особено за болницата.

# 109
Ехееее, още два бебока, браво мамчета!!!

Честити бебешоци на мама Съкровищница и на мама Розали!!! Да са живи и здрави малките мъжаги, да растат щастливи и обичани и да радват много мама и тати!!!

Хайде, чакам още новинки днес  Wink

# 110
Мами с дечица споделете как да ми олекне на гърдите Shocked направоо и карма имам и цедя ама явно не съм си отпушила каналите и ме боли и усещам че имам бичици ooooh! ooooh!
Какво да правя моля помогнете ми Praynig Praynig Praynig

Koqto,
Честито бебче Simple Smile Включвам се направо по въпроса ти, макар че вече си получила хубави съвети тук. Дано сме ти полезни.
Много майки имат препълнени гърди и запушени канали в началото на кърменето, но обикновено това лесно се преодолява. Хубаво е ако можеш да разкажеш малко повече за това как се кърмите: на режим или на поискване, от едната или от двете гърди, по колко време, в какви пози. Кога и колко цедиш? Какво точно усещаш като „бучици”? Имаш ли болка? Къде? Също може да е от значение дали даваш на бебчето нещо различно от кърма.
В нашите болници майките често получават съвет след кърмене да ‘цедят гърдите до край’. За съжаление това може да доведе до хиперлактация и запушване на канали и като цяло се смята, че не е нужно да се прави. Ако цедиш след всяко кърмене, гърдите ти ще произвеждат все повече мляко, и така се влиза в затворен кръг. Цеденето след кърмене или между кърменията е необходимо само ако изпитваш дискомфорт в гърдите. И дори и в този случай не се цеди ‘до край’, а само докато почувстваш облекчение. (слагам ‘до край’ в кавички, защото гърдите не спират да произвеждат мляко и на практика по всяко време в тях има някакво количество).
Ако имаш болка/напрежение/запушване на една гърда, започвай кърменето с нея и може би ще ти помогне ако не бързаш да предлагаш другата, а оставиш бебето само да се дръпне. Така ще е изсукало добро количество мляко и вероятно ще помогне за справяне със запушванията.
Топли компреси преди кърмене и студени след помагат на някои майки, можеш да пробваш. Зелевите листа също помагат за намаляване на напрежението при някои майки, но обикновено честото кърмене на поискване, не-цеденето до край и компресите са достатъчни.
Лецитинът е от полза при упорити запушени канали, не знам при теб доколкото е сериозно положението и дали се налага да го пиеш.
Пиши ни повече ако можеш Simple Smile

# 111
Честити  бебчета на мама MARI_ANGEL,ROSITO_P,ROZALY,СЪКРОВИЩНИЦА!
Да са живи и здрави рожбите им,много да ги радват,да растат щастливи!

# 112
Честито на мама rosito_p, мама Съкровищница и на мама ROZALY  !!!

Josepha, ninchetopl - както вече писах (ама наистина понякога си мисля, че само си пиша и никой не чете... Sad ) в самия МД има магазинче със сутиени по 5,50 за кърмачки - не са първа красота, но са страшно удобни - преди с Дани ги ползвах пак тях. В Jumbo има на Nuby подплънки за кърма - 30 бр бяха 4 лв ако не се лъжа.

# 113
Ех,че е приятно ....ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМА СЪКРОВИЩНИЦА-ИСТИНСКО СЪКРОВИЩЕ БЕБЕ АЛЕКСАНДЪР  bouquet,
ЧЕСТИТО И НА МАМА РОЗАЛИ ЗА БЕБЧЕ СТЕФАН,НЕКА РАСТАТ ЩАСТЛИВИ ,ЖИВИ И ЗДРАВИ ЗА РАДОСТ НА СВОИТЕ БЛИЗКИ!

ADDA,мила това с помощта на тати ми бе предложено от една акушерка,но аз тогава го приех много несериозно,спомням си че се бях разстроила даже от това,......не споделих защото малко се засрамих....сигурно дейстава! Успех на всички мамчета,който днес
ще се срещнат със своите съкровища....!Приятен ден,днес е много слънчев ден....

# 114
Честито на мама Розали! Нека малкият юнак Стефан бъде нейна най-голяма гордост! Да расте здрав, щастлив и заобиколен от много, много любов!   smile3525

С нетърпение чакам мама puf-paf да се отчете с прекрасна новина за още по-прекрасна бебка и да направи този ден по-вълнуващ и от сега!

Успех и на всички други мамчета, които ще се срещнат със своите бебчета днес, че то както почнаха изненадите, всяка може да е следващата Simple Smile  Rolling Eyes Grinning

# 115
Честито на двете мами  Hug и много да ги слушкат бебоците!!!

# 116
Честито на мама rosito_p, мама Съкровищница и на мама ROZALY  !!!

Josepha, ninchetopl - както вече писах (ама наистина понякога си мисля, че само си пиша и никой не чете... Sad ) в самия МД има магазинче със сутиени по 5,50 за кърмачки - не са първа красота, но са страшно удобни - преди с Дани ги ползвах пак тях. В Jumbo има на Nuby подплънки за кърма - 30 бр бяха 4 лв ако не се лъжа.
Мерси, ама аз съм от Плевен, затова пак попитах   bouquet

# 117
Айдееее сериозно се засили бебевалежа Да са жиеи и здрави новите бебоци newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 118
ЧЕСТИТОоОоОоОоооооо на ROZALY за малкия юначага ... да и е жив и здрав  smile3541

# 119
  • Пловдив
ЧЕСТИТО НА МАМА СЪКРОВИЩНИЦА!!! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ АЛЕКСАНДЪР И МНОГО ДА ГИ РАДВАМ!!!  bigdance2

Общи условия

Активация на акаунт