"Двойна глоба, ако не отвориш на преброител"

• 6 225
  • 77
  •   1
Отговори
От 60 на 120 лв. се увеличава глобата за хората, което откажат да предоставят данни или дадат невярна информация при преброяването догодина.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3429971

Аз предпочитам да си платя. Но няма и да съм в БГ, ще си чакам фиша по пощата.
Много се страхувам се от кражби..... Peace

Как ще коментирате? Ще пуснете ли преброител у дома си?

# 1
  • Варна
Не може ли да се преброяваме на вратата?

# 2
А на отворилите, какво - бонбони, или премия ще раздават  Flutter.
То, все бивало в Българето, ама това правителство направо убива рибата - отвсякъде. Crazy

# 3
  • Ланкър, планините Овнерог
Само че никъде не видях да пише как ще се легитимират въпросните преброители. Щото и аз мога да мина по къщите на хората да ги броя, може и апаша на квартала да мине на оглед....

# 4
Пише за някакво преброяване по интернет. Това значи ли, че ако си попълня формата, после няма да ми идват на гости?

# 5
  • на брега на морето

Много се изкушавам да го направя.

# 6

Много се изкушавам да го направя.

О, аз вече съм се изкушила и възнамерявам точно това да направя.

# 7
На предишното преброяване жената попълни анкетата в коридора. Нямаше никакъв проблем, нито пък се учуди - явно не ѝ беше за първи път.
Никъде не е казано, че трябва да ги развеждате из домовете си и да си показвате придобивките.

# 8
Няма да ги пусна в къщи да ми влизат, дано си носят твърди папки  Mr. Green

# 9
Темата е зададена неправилно. Не, ако не отвориш, а ако отвориш и откажеш, тогава ще подлежиш на глоба. Изрично подчертаха, че подлежат на глоба онези, които са намерени на адреса, отворят и откажат.
Освен това не си длъжен да ги каниш у дома си(и да ги черпиш кафе, кола, торта и малък коняк), може и на вратата, придърпваш едно столче, а преброителя кучета го яли, нали му плащат. Също така, казаха, че, преброителите се легитимират с карти на които трябва да е изписан безплатен телефон на който можеш да ги провериш. Какъв е проблема newsm78!

ПП На последното преброяване беше момиче от квартала ми, много мило и любезно, не ми създаде никакво неудобство.

# 10
Никъде не е казано, че трябва да ги развеждате из домовете си и да си показвате придобивките.

Не е нужно да ги развеждаш из апартамента. Само дето си личи кой какво още от вратата. Rolling Eyes
Помня преди много години имаше преброяване, малка бях. Питаха за книги, вещи в бр, туй - онуй...А тогава вратите не се заключваха, от кражби не се оплаквахме.
Хората са наплашени сега.

Цитат
Не, ако не отвориш, а ако отвориш и откажеш, тогава ще подлежиш на глоба. Изрично подчертаха, че подлежат на глоба онези, които са намерени на адреса, отворят и откажат.

Това не го пишеше в статията. Благодаря! Добра идея е това за безплатният телефонен номер!

# 11
Това ми прилича на параноя....вярно, че хората са наплашени, ама, чак пък толкоз....де да знам....
Освен това може да те обере и близък познат, та дори и роднина, да не говорим за най близките от обкръжението ти....голяма част от кражбите стават точно така.....Гаранция-Франция, както се казва...никой не е застрахован, ама да се плашим от собствената си сянка.... Rolling Eyes

ПП Нем, така съобщиха по ТВ (по отношение на горния цитат)! Peace

# 12
Всичко ми е ясно, само едно НЕ - откъде накъде пък Глоба? Ами, дайте като /не си спомням държавата/, да въведем военно положение по време на преброяването, тогава е`ти и демокрацията.

# 13
Че защо пък да не отворя?! Ще му отворя, ама никой не ме задължава да го черпя кафе и малки сладки, нито да го пускам да ми скача по диваните. Няма да прекрачи прага ми.
Стана ми интересно, че ще се "преброява и жилищния фонд" - това какво означава, че ще трябва да показвам нотариалните си актове ли?

# 14
Само дето си личи кой какво още от вратата. Rolling Eyes

То и извън вратата си личи кой какво...  Mr. Green

Помня преди много години имаше преброяване, малка бях.

Колко много?
В това жилище сме от десет години и вече мина едно преброяване.  Laughing

Стана ми интересно, че ще се "преброява и жилищния фонд" - това какво означава, че ще трябва да показвам нотариалните си актове ли?

Не. Просто те питат, ти отговаряш. Може да кажеш, че имаш яхта и хотел на морето, никой няма да тръгне да проверява. Познай колко са достоверни тези преброявания, като знам колко патологични лъжци познавам.
Абе, все едно си във форума. Каквото напишеш, в това вярват. Едни ще спестят нещо, други ще си излъжат, че имат - да живее стъкмистиката.   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт