Орхидея - тема 5

• 104 772
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И този понеделник и миналата седмица холандците имаха страхотни фалчета, онцидиуми и камбрии по 10лв

Явно най-после са се усетили. При толкова много места с евтини орхидеи, едва ли са били много купуващите от тях.

# 661
  • Gone with the wind
Не съвсем - вътре бяха обичайните заподозрени на обичайната цена  Mr. Green

И един едит - това, което ми направи най-силно впечатление бяха едни прекрасни кливии - здрави, красиви, цъфтящи или почти готови за цъфтеж растения по 10лв. Другата най-евтина цена, на която съм засичала кливии беше 18лв. Това вече наистина си струва!

# 662
  • София
Не съвсем - вътре бяха обичайните заподозрени на обичайната цена  Mr. Green

Joy Joy Joy

# 663
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...И един едит - това, което ми направи най-силно впечатление бяха едни прекрасни кливии - здрави, красиви, цъфтящи или почти готови за цъфтеж растения по 10лв. ...

ааааааа, къже къде е това. още утре ще командировам моя до София  Party

# 664
  • Gone with the wind
Гооди, ако искаш другата седмица ще мина през тях и ако има ще ти взема  Wink.
Иначе се намират след 4ти километър - посока центъра. Трябва да се мине през кръговото, за да се влезне в локалното - първата пряка на дясно и след 300-400м пак от дясно са двете оранжерии. Трябва ви втората - L2 компани. Таня е дала точния адрес на предната страница. Има и фуксиеви дръвчета (бая големички) по 7лв, остеоспермум по 2.4, син плактидон пак по 2 лв., уф, много неща - не мога да се сетя за всичко

# 665
Гооди, ако искаш другата седмица ще мина през тях и ако има ще ти взема  Wink.
Иначе се намират след 4ти километър - посока центъра. Трябва да се мине през кръговото, за да се влезне в локалното - първата пряка на дясно и след 300-400м пак от дясно са двете оранжерии. Трябва ви втората - L2 компани. Таня е дала точния адрес на предната страница. Има и фуксиеви дръвчета (бая големички) по 7лв, остеоспермум по 2.4, син плактидон пак по 2 лв., уф, много неща - не мога да се сетя за всичко

Joy Joy мога да си представя реакцията му като кажа да напълни колата с цветя  Joy а за остеоспермума  Crazy не смея и да помисля  Laughing

ще се опитам да го убедя, ако не ще разчитам на теб  Hug

# 666
Здравейте,отново от мен.Бързам да се похваля,че си купих субстрат за орхидеи прозрачна саксия и дори течна тор пак за орхидеи,която не знам кога да използвам и как.Разбира се снимах всичко за да го видите и да си кажете мненията.Но това с което искам да се похваля,че сама я присадих  newsm44ама напълно сама без никой в къщи да ми помага.Извадих я внимателно от саксията с обикновената пръст и след като хубаво изчистих корените ги измих над течаща хладка вода след което отрязах изгнилите корени(чесно да си кажа имаше доста за отрязване).Толкова се радвам ,че преодолях тази фобия да пипам пръст smile3501 ,че сама не го вярвам.Всичко купих от  Баумакс ,там имаше такива като моята орхидея на 12лева не знам да ли това е добра цена но съм решила в скоро време да си взема поне още една newsm53.Още веднъж искам да благодаря на тези от вас които веднага дадоха полезни съвети.

# 667
  • Варна
Браво Simple Smile Можело е да не поливаш днес, но нищо. Сега изчакай хубаво да изсъхнат корите преди следващо поливане. С тора не бързай. По принцип се разтваря във водата, с която поливаш (или в която топиш саксията), но в по-разредена концентрация от указаната.

# 668
Момичетаааааааааааа имам огромна щитоносна въшка на един от цветовете  smile3511
Аман ! Веднъж да си купя нещо и да трепяря над него, а то... Днес отивам до Темпо за тор и препарати ! Пфууу писна ми  smile3516

# 669
  • Варна
Танче,все си мислех,че моите орхидеи са ми достатъчни и че за известно време ще спра със закупуването на фалчета,но твоята е просто разкошна.Искам и аз такаваааааа smile3511.Мога ли да попитам тези,които имат милтонии и дендробиуми-лесно ли се гледат?В нашия Кауфланд са напускали такива красоти,че от 2 дена избягвам да ходя в него,защото няма да устоя на изкушението.....

# 670
  • София
Мога ли да попитам тези,които имат милтонии и дендробиуми-лесно ли се гледат?В нашия Кауфланд са напускали такива красоти,че от 2 дена избягвам да ходя в него,защото няма да устоя на изкушението.....

Moe мнение - дендробиуми се гледат много лесно. Досега всички са ми цъфтяли. И в момента имам 3 цъфнали и 2 с цветоноси. Милтонията - не. От 2-3 години я имам и не е цъфтяла още, с изключение на месец след покупката, когато се показа цветонос, явно заложен още в оранжерията. Не губя надежда, съществува, на моменти във възход, в други леко се накъдрят листа (това бил признак, че не ѝ харесват условията), но не цъфти.

И да ви кажа, че пафчето след 16 месеца цъфтеж, най-после реши да си почине  Wink. Има някаква пъпка, но не мисля, че ще се развие напълно, а и цветоноса започна да потъмнява. Не съм и предполагала, че може да има толкова дълъг цъфтеж.  #Crazy  Дано след някой друг месец ни зарадва отново.

Ерика, така е по-добре  Grinning.

Теичка, спокойно! Лесно се изтребват. Най-добре махай механично за по-сигурно и пръскай едновременно с това. Не забравяй да пръснеш и след около седмица, защото тогава ще се излюпят новите, а аз бях забравила и се появиха пак. Въпреки това лесно ги изтребих гадините.  #2gunfire

# 671
Танче, само една беше, и то на един от цветовете. Трябваше да отстраня целия цвят, а втория изсъхна, та остана само 1... Купих Лактофил за щит. въшки и сега напръсках повърхността на почвата, листата, цветоноса и цветчето. Милото ми фалче... А онзи ден взех от майка ми и други цветя, обаче една царска бегония сложих в кухнята при фалчето. Бегонията е на високо на секцията, а фалчето е ниско на масата. Проверих бегонията, няма въшки, да пръсна ли и нея утре профилактично?
Днес бях в Баумакс, страхотни фалчета ! Подобни на моето, но с повече бяло отколкото лилаво. И на точки има  Heart Eyes Въздържах се да купувам, за да излекувам първо моята, да видим дали ще оцелее в мои ръце и после ще си купя още. Няма смисъл да мъча цветята, ако не разбирам.
Мерси за съвета !   bouquet

# 672
Здравейте, ако все още има желаещи за орхидей, другата седмица (понеделник) ще можете да си купите - страхотни орхидей, внос от Холандия, по 30лв едната, а купите 2 или повече по 25. Ще кача снимки утре. Който има интерес, да ми пише.

Поздрави!

# 673
  • Gone with the wind
Днес в Баумакс имаше невероятни фалчета по 12 или 14лв /нИ помнЪ  Embarassed / едно бледо жълто на винени петна ме накара да се замисля бая, но удържах фронта. Имаше и доста бели на винени петна /а те са по-рядко срещани/.
Бяха 3 щендера, та ако сте мераклии - побързайте  докато имате избор Wink
Аз пък исках клематис, ама 30 и лв няма да дам ПЪК  Crossing Arms Съвсем се бяха оляли с цените им

# 674
....Аз пък исках клематис, ама 30 и лв няма да дам ПЪК  Crossing Arms Съвсем се бяха оляли с цените им

да проверя при нас?
 Thinking последно виждах нещо за 12-15 лЪва  Laughing
ама ще е голяма смешка ако тук излезе по-тънко от колкото при вас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт