Орхидея - тема 5

• 105 341
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря, за отговорите!   bouquet

Кучо, вече ще знам като кажеш "малко" да знам да не чакам малко Wink  Страхотни са! Hug

# 316
  • Gone with the wind
От 12ти до 20ти март в Ботаническата градина на БАН ще има дни на орхи
деите  Simple Smile
Днес ходихме и очите ми останаха в цимбидиумите им - с нетърпение чакам и аз да се сдовия с такъв  Mr. Green

Ето малко снимки

# 317
  • София
Ихааа, супер!
Мерси за информацията   bouquet
Какъв вид е третата от долу нагоре?  newsm78

# 318
  • София
Какъв вид е третата от долу нагоре?  newsm78

Катлея, също и бялата под нея и новата жълта придобивка на Ку4о  Wink.

Ку4о, много са красиви! Имам чувството, че в Ботаническата градина има идеални условия за цимбидиуми. Миналата година имаше изобилие от тях с невероятно цветове! Тогава директорката сподели, че много от тях са им подарени, защото предишните им собственици са ги гледали дълго време без да успеят да ги накарат да цъфнат, а при тях са цъфнали  Grinning.

Благодаря за информацията за изложбата!  Hug

# 319
  • Gone with the wind
За катлеите да споделя нещо, което ми направи много силно впечатление - четох, че катлеите с по 1 листо на булба /унифолиатни/ цъфтят с малко на брой, но по-големи цветове. Също и цъфтежът им обикновенно е по-кратък. Катлеите с 2 и повече листа /бифолиатни/ цъфтят с повече и по-дребни цветове и по-продължително. Моята е бифолиатна и като сравнявах размера на цвета с тези в БАН - разликата е леко казано огромна! Поне 5 пъти по-големи бяха БАН-ските /според мен пропорцията е повече от 10:1, ама като нямах с какво да премеря  Wink /
За цъфтежа на цимбидиумите там ми е малко странно. Четох, че те за да цъфнат им трябва доста студен период, който в БАН не знам дали могат да им подсигурят. В оранжерииите е толкова топло. Едно момиче от flowersnet беше постнало снимка на цимбидиуми в Лондон - там масово ги гледали на вън през зимата и се скъсвали да цъфтят  newsm78
Общо взето за цимбидиумите разбрах, че са мазохисти - лятото на жега, зимата на студ - най-добре им било. Та реших да сложа един до стълбищния прозорец - зимата ще ми е сравнително светло и доста студено, лятото ще го изтипосам на южна тераса  Mr. Green Най-много и него да го пратя в БАН по няко време  Laughing

# 320
 Ботаническата градина на БАН е тази на Околовръсното нали?

# 321
  • София
Da  Peace

# 322
  • Варна
Мале, мале, какви красоти  Hands Clap

Я да покажа и моите цъфнали фалчета Simple Smile

# 323
  • София
Месечинке, и ти не оставаш по-назад!
Тоя малкия розов сладур е толкова кокетен, че ми иде да си го сложа в джобчето и дим да ме няма   animal037

# 324
Мале, мале, какви красоти  Hands Clap

Я да покажа и моите цъфнали фалчета Simple Smile

Страхотни са!

# 325
  • София
Месечинке, напълни ми очите!  Heart Eyes

# 326
  • Gone with the wind
Аууууууууууууу  Heart Eyes
И аз искам такова жълтичко на червени петна ПЪК
Страхотно е! Те и другите са прекрасни, но в това ми останаха очите

# 327
  • Варна
Честита Баба Марта,
момичета-кокичета! Бъдете живи и здрави, нека животът ви бъде цветен и уханен и всичките ви мечти се сбъднат!

# 328
  • София
Честита Баба Марта! Много здраве и късмет на всички!

# 329

Общи условия

Активация на акаунт