Орхидея - тема 5

• 105 287
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
страхотна темичка
много благодаря за всички полезни съвети
сега ме чака яко четене как да се грижа по-добре за моите красавици:
http://lappland.snimka.bg/daily/blommor.567829.23049291

само не разбрах, "цветонос" на какво се казва?  newsm78
1. цялото клонче, на което са цветовете ли, от корена още?
2. или само на горната му част?

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 12:38 от Анонимен

# 481
  • Варна
Цялото клонче Simple Smile

# 482
мерси за бързия отговор
значи скоро ще се подстригват 2 красавици
другите 2 имат още време до там

# 483
W'A'S'P'  , чудесно фалчета си имаш , много красиви

ООО а тези ванди , просто разкош , много красиви  Crazy

Аз съм малко тъжна , последното орхи , което ви показах нещо ми е болничко , довечера ще снимам и ще искам мнение , дано да успея да го спася  Sad

White_tulip, мерси  Heart Eyes

# 484
Момичета, някой отглежда ли успешно и трайно Милтония? Вчера си купих една на много добра цена, но после прочетох доста отзиви за проблеми с гниене на корени и пожълтяване на листа. До сега съм имала фалчета и едно денди, които са общо взето в добро състояние. Чудя се дали няма да ме разочарова Милтонията с капризите си.

# 485
  • Варна
Аз имам от ноември, гледам я на общо основание с останалите. Сега дори пуска нова булбичка. Пожълтяха и 5-6 листа, но най-страрите и не се притеснявам. А корените изобщо не съм ги проверявала.

# 486
Страхотни са W'A'S'P' , много дълго да те радват.

Искам да попитам дали е нормално като ми извехнаха и окапаха цветовете на фалчето и цветоноса веднага пожълтя и го отрязах. Питам, защото повечето от вас пишат, че може и да не ги режат и да им цъфтят пак, а моя много бързо си пожълтя и побързах да го отрежа да не повреди нещо Simple Smile

Поздрави на всички за хубавите цъфтежи Simple Smile Аз май пак ще посетя Баумакс за орхидейка, че желанието в мен напира Simple Smile Ако имате наблюдение за цените в момента моля споделете Simple Smile

# 487
  • София
Веднага отговарям за цените, че днес обиколихме половин София. В нито един Кауфланд няма, но поне го разбрахме по телефона  Laughing. В Баумакс има за 16 лв дендробиуми, камбрии, милтонии, онцидиуми и ако търсете такова нещо може да се избере, но са попрецъфтели и дребни. Аз все пак си тръгнах с вишнево червен дендробиум. Фаленопсисите бяха по 50 лв големите и по 20 минита и полуминита, но в презрял вид. После отидохме в Практикер. Имаше само няколко фалчета по 15лв, които бяха с тъмни точки по цветовете. После отидохме в Тилия и останах очарована. Нормална големина фалчета по 10 лв. Бяха много свежи, но нямаше много голям избор на интересни окраски. Все пак си тръгнахме с 3 броя, а само едната е за подарък Simple Smile. Имаше и едри фалчета по 16 лв. Също бяха в прекрасно състояние. Бяха най-вече от едрите бели, но имаше винен пелорик/мечтата на Ре ге  Wink/, също и лимонов, а и няколко шарени. А на който му трябва камбрия - имаше ракошни, едри, най-вече с пъпки по 11лв. Така, че ги препоръчвам горещо.

W'A'S'P', честито! Много са красиви!

Катя, понякога пожълтява веднага. Няма нищо обезпокоително.

# 488
Мерси Танче. Ще ме ориентираш ли къде е този магазин Талия. На първата страница нещо не го намерих Simple Smile

# 489
  • София
Мерси Танче. Ще ме ориентираш ли къде е този магазин Талия. На първата страница нещо не го намерих Simple Smile

В Младост. Точно където от бул. Александър Малинов се разклонява пътчето за Американския колеж, малко след ХИТ хипермаркет. Насреща е сравнително нова сграда и в нея. Има паркинг пред самия магазин.

# 490
господи Танче , винен пелорик !
получих сърцебиене, отивам да прилегна на дивана от  мъка...

# 491

В Младост. Точно където от бул. Александър Малинов се разклонява пътчето за Американския колеж, малко след ХИТ хипермаркет. Насреща е сравнително нова сграда и в нея. Има паркинг пред самия магазин.

Бих го посетила още утре, но незнам в това студено време дали ще искарат до нас. Там по-принцип ли са такива цените или има намаления сега.

# 492
  • На черешатааа
Тилия магазина само в София ли го има? Такива цени на  камбрията и немога да си взема  newsm45 newsm45 , при нас единствено в Кауфланд има по нормални цени на орхидеи Weary

# 493
  • София
Тилия магазина само в София ли го има? Такива цени на  камбрията и немога да си взема 

Фирмата е пловдивска. От няколко години имат и в София. Цените са такива, защото по принцип са търговци на едро. Не са промоционални, но все пак има някаква малка вероятност да са били като за мен, защото се оказа, че с едната от жените се познаваме от деца. 

ре ге, ако измислиш транспорт още утре ще отида да ти го купя  Laughing.

# 494
  • На черешатааа
Тилия магазина само в София ли го има? Такива цени на  камбрията и немога да си взема 

Фирмата е пловдивска. От няколко години имат и в София. Цените са такива, защото по принцип са търговци на едро. Не са промоционални, но все пак има някаква малка вероятност да са били като за мен, защото се оказа, че с едната от жените се познаваме от деца. 

ре ге, ако измислиш транспорт още утре ще отида да ти го купя  Laughing.
Благодаря   Hug, но явно няма да ме огрее ни от Пловдив, ни от София  Cry

Общи условия

Активация на акаунт