препоръчайте ми нещо различно с кайма

• 16 576
  • 32
  •   1
Отговори
  • София
Нямам все още скара и предпочитам да не правя кюфтета и кебапчета. До скоро правех печени кюфтенца върху картофи, но нещо ни омръзнаха. Правила съм и марокански кюфтенца, но не винаги се харесват от децата. Руло Стефани и мусака също ми отказват да хапват. Спагети с червен сос и кайма също редовно правя.
Можете ли да ми предложите и някое друго по-различно ястие с кайма?

# 1
Моят син е доста злояд на тема месо,но пате шиноа хапва с удоволствие и принцеси Peace

# 2
  • Географският център на България-Габрово
Предлагам ти купичките от кайма на Лабрекс.Стават много ефектни и хубави.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12932395#msg12932395

# 3
Шницели. С корнфлейкс на фурна стават много вкусни и не така мазни като пържените.
За децата можеш и таралежи да направиш.

# 4
http://kulinarstvo.ucoz.com/news/2009-08-21-141  шницел с кайма

аз правя: сварени яйца(цели), ги обвивам в кайма и пека. Нещо като "стефани" ама само с яйце.

# 5
Как Сийке,кажи ми как да направя шницели с корнфлейкс,моля  Praynig

# 6
И аз ще се възползвам от рецептата.

# 7
Днес си преписах една рецепта от един вестник,сега ще я напиша,но е пържено имай го в предвид
ето и самата рецепта :
"10 диетични негърчета"-не знам защо е такова заглавието
250гр. кайма,300г картофи,3 яйца,1 глава лук(кромид),
1ч.ч.брашно,1/2ч.ч.вода,2суп.л. кисело мляко,щипка хлебна сода
кимион,черен пипер,сол
Картофите се настъргват на ренде и всички останали продукти се забъркват добре.
Оформят се като кюфтенца и се пържат в силно сгорещено олио.

Все още не съм ги пробвала,но ми се сториха добри като идея и бързи за приготвяне.

# 8
Често и аз си задавам този въпрос и освен супа топчета рядко правя нещо друго от кайма,защото децата не ядат.Преди иянколко дни имах една кайма позастояла в хладилника и реших да направя пица от кайма(имаше подобно предложение из форума преди време не помня на кой беше точно).Разстлах каймата в йенска съдинка,намазах я с лютеница,нарязах кисели краставички и поръсох с кашкавал,изпекох я във фурната.Може яйца да се чукнат да се запекат отгоре,всичко което ти душа иска..... Laughing

# 9
Омесвам кайма,разстилам в тавичка,отгоре нареждам ред печени чушки,в/у тях резени пушено сирене,настърган кашкавал,малко вода и пека.Реже се на триъгълници,като торта.В каймата може да се сложат ; гъби,грах.
Освен това,може да се изпече каимата,отгоре да се  разстеле картофено пюре,настъргва се кашкавал и леко се запича отгоре.Пак на триъгълници се реже.Бон апети.

# 10
Шницели. С корнфлейкс на фурна стават много вкусни и не така мазни като пържените.
За децата можеш и таралежи да направиш.

И аз да помоля за рецептата за шницелите   Praynig

# 11
# 12
# 13
# 14
Как Сийке,кажи ми как да направя шницели с корнфлейкс,моля  Praynig

Мързеливо.  Laughing
Замесвам каймата с  хляб, яйце и подправки (сол, черен пипер, кимион, чубрица...). Вместо хляб може и настъргани картофи да се прибавят, или настърган кашкавал - кой както обича. Може и само с кайма.  Laughing
Оформям шницелите, овалвам ги в натрошен на ситно корнфлейкс (може и галета или едро смляно царевично брашно - каквото има вкъщи, но с корнфлейкс става най-вкусно) и ги нареждам в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре поръсвам леко с олио и пека в предварително сгорещена фурна. Това е.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт