препоръчайте ми нещо различно с кайма

• 16 579
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Spain
моето предложение е  - палачинки с кайма

чебуреки
другото което обожавам е Беляши - но нямам "моя" рецепта , тоест само съм ги яла но никога не съм ги правила Simple Smile . ето една от нет-а на руски http://www.povarenok.ru/recipes/show/14640/

# 16
  • България
Моите племеници с нетърпение чакат да направя лазаня  Wink ( а и честно казано, не съм чувала за дете, което да не обича лазаня!). Ето ти един вариант с кайма: лазаня болонезе.

# 17
  • Spain
Моите племеници с нетърпение чакат да направя лазаня  Wink ( а и честно казано, не съм чувала за дете, което да не обича лазаня!). Ето ти един вариант с кайма: лазаня болонезе.

освен лазанята дъщеря ми с кеф яде и Канелонес , но не знам в Б-я дали има тези специални  макаронени листи
  ина4е рецептата не е никак сложна  ! и е много вкусно, ако  някои го интересува ще пусна някоя на български

# 18
  • София
Благодаря на всички за отговорите. Лошото е, че дъщеря ми зеленчуци не яде, спагети и макаронени освен с масло и захар също, така че съм доста ограничена.  Confused
Иначе направих и шницелите с корнфлекс на Как Сийка. Определено ги харесаха, хем само месо, хем хрупа.  Laughing
Още веднъж, благодаря на всички отзовали се!   bouquet Живот и здраве, ще пробвам всички рецепти.

# 19
  • България
О, щом хрупането е ключово, ето ти една рецепта за Кюфтета с телешка кайма и гъби. Имай предвид, че са пържени. Стават много хрупкави (с царевично брашно).

# 20
  • Пазарджик/Лондон
Hada Despeinada , я дай рецепта за тези Канелонес  Wink.

# 21
# 22
Hada Despeinada продават ги в бг в подобни кутия каквато си показала  Peace
Петя ето какво обичат моите момиченца
шницели всичко по пет на Габи С
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,991.msg49211.html#msg49211
пица от кайма на Стоева
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3415.msg125106.html#msg125106
рулца с шунка и кайма
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534088.msg16841342#msg16841342
овчарски пай на Лео
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=170310.msg9367151#msg9367151
супа топчета на Бордовски
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1868.msg41473.html#msg41473

правя им принцеси с лютеница,кайма и кашкавал с франзела много ги обичат

Последна редакция: ср, 01 дек 2010, 11:38 от FRESA

# 23
  • София
Много апетитни предложения, много благодаря!   bouquet

# 24
  • зад парка
Със сигурност не е за деца, но аз да предложа тази "семейна" рецепта  Laughing

Кубби на фурна

Продукти:

За каймата-

350 гр. булгур (от най-фино смления)
1 кг. кайма (суха- телешко, чисто месо без жили и т.н.)
сол, къри, кимион, черен пипер

За плънката-

1-2 глави лук
1-2 чушки
3 яйца

Начин на приготовление:

1. Накисва се булгур  в студена вода за около 1 час.
2. Смесва се с каймата, омесва се като за кюфтета.
3. Добавя се сол, къри, малко кимион, черен пипер или други подправки за кайма.
4. Приготвя се плънката - запържва се едро нарязан лук и дребно нарязана чушка. Добавят се яйцата и се пържи, докато станат. Добавя се малко сол и черен пипер.
5. Половината от каймата се разстила в полята с олио тава, отгоре се слага плънката, най-отгоре се разстила останалата част от каймата.
6. Нарязва се на триъгълни порции, като в разрезите се полива с малко олио.
6. Пече се докато е готово в умерена, предварително загрята фурна.
7. Поднася се с различни сосове.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 12:55 от InaDot

# 25
Ето и 2 рецепти от мен!

Бързи и лесни  шницели

300 гр. кайма
2 големи картофа
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кис. млякo
2 глави настърган лук
2-3 яйца
чубрица, сол, черен пипер.

Всички продукти се смесват до получаване на хомог. смес.
Взима се с голяма лъжица от сместа и се разстилат в тигана.

Кюфтета по шведски

За кюфтетата:по 400 грама свинско и телешко месо, смляно
1 равна чаена лъжичка смлян бахар
1 малка глава лук, нарязана на дребно
зехтин или олио
сол и пипер на вкус
За соса:
50 грама масло
45 грама брашно
500 милилитра мляко
200 милилитра течна сметана
1 супена лъжица дижонска горчица
3 супени лъжици копър, нарязан на дребно плюс допълнително количество за украса
50 грама галета

Начин на приготвяне:
Омесете каймата от всички продукти и с леко намазнени ръце оформете от нея кюфтета с размер малко по голям от този на орех.В тиган с незалепващо покритие сложете няколко капки зехтин или олио и, след като се сгорещи достатъчно, запържете всяко кюфте за 3-5 минути, докато стане златисто от всяка страна.Готовите подреждайте гъсто в подходяща тава за печене, така че да не остава пространство между тях.
Междувременно разтопете маслото на средно висока температура в дълбока тенджера с незалепващо покритие. Добавете брашното и бъркайте постоянно до получаването на гъста консистенция.Изключете котлона и постепенно налейте млякото, а след това и сметаната, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица.След това включете котлона отново и оставете да заври, като не забравяйте да разбърквате често. Накрая оставете за 10-ина минути на ниска температура.Добавете горчицата и копъра и разбъркайте добре (сосът трябва да има гладка консистенция). Овкусете със сол и черен пипер.Залейте добре кюфтетата със соса и поръсете с галетата, смесена с малко зехтин. Сложете в предварително загрята фурна с температура от 200 градуса и печете 40-45 минути, докато повърхността започне да цвърчи леко, а галетата добие златист цвят.
Извадете и сервирайте самостоятелно или върху канапе от талиатели или с картофено пюре. Поръсете със свеж копър или магданоз.

# 26
  • Пазарджик/Лондон
soft , а картофите в рецептата за шницелите сварени ли са?

# 27
soft , а картофите в рецептата за шницелите сварени ли са?

Да! Peace

# 28
  • София
много хубава тема. Използвам я за да попитам за една рецепта, която не мога да намеря. Правеха се чашки от кайма, с пълнеж вътре в тях, и се запичаха във фурната, много ефектни бяха. Някакви гнезда бяха, ама хич не мога да се сетя newsm78

# 29
  • На плажа
Мисля,че ги има на първата страница  Peace
Купичките на Лабрекс  Wink

Общи условия

Активация на акаунт