препоръчайте ми нещо различно с кайма

• 16 583
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас/Пз
Днес, правих постни чушки за Бъдни вечер. Обаче ми остана доста от приготвения ориз, защото чушките се оказаха големички. Имах и към 300гр кайма в хладилника и реших да си направя експеримент и забърках следната смес:

Ориз, моркови, праз, подправки-сол червен пипер, чубрица и джоджен и към тях добавих каймата разбита с малко вода, добаявих още около 2ч.ч вода и всичко това го пъхнах в загрятата фурна. Като видях , че оризът пое водата, чухнах едно яйце с половин чаша прясно мляко, залях отгоре и запекох още малко. Получи се невероятна вкусотия!!!

# 31
Днес, правих постни чушки за Бъдни вечер. Обаче ми остана доста от приготвения ориз, защото чушките се оказаха големички. Имах и към 300гр кайма в хладилника и реших да си направя експеримент и забърках следната смес:

Ориз, моркови, праз, подправки-сол червен пипер, чубрица и джоджен и към тях добавих каймата разбита с малко вода, добаявих още около 2ч.ч вода и всичко това го пъхнах в загрятата фурна. Като видях , че оризът пое водата, чухнах едно яйце с половин чаша прясно мляко, залях отгоре и запекох още малко. Получи се невероятна вкусотия!!!

Изглежда вкусно! Ще го пробвам! Peace

# 32
Кекс от кайма:
Кайма-около кг.
маслини без костилки,шунка или кремвирш или какъвто и да е колбас, кисели краставички, сварени моркови, внарено яйце-1-2 бр.
всички продукти се нарязват на ситно, каймата се омесва като за кюфтета-подправки, яйца-сурови
Смесват се всички продукти и се слагат в кексова форма, като се изпече се обръща в друга тавичка и се настъргва кашкавал отгоре.Запича се отново.
Сервира се нарязано на парчета с гарнитура по желание.

Общи условия

Активация на акаунт