Отговори
# 30
  • ул. "Мечтание"
Мен пак ли ме няма на първа страница?  smile3516

Веднага ще оправим този пропуск!  Mr. Green

# 31
Мен пак ли ме няма на първа страница?  smile3516
Но пък те има на втора, което в нашите темички също е привилегия...

Момичета, да не забравя да ви подсетя, че много скоро (на 30.11.) изтича срокът за регистриране на продуктите на Филис-АВЕНТ в сайта! Така можете да ползвате точките... http://www.philips-promo.com/how_to_win.php
И да знаете, отнася се за всички бебешки продукти - дори залъгалките и протекторите за зърна!

О, ти си сърдит на Нощни очи, сори тогава, имаш право! Но пък тя веднага е поела отговорност! (вината, заедно с мезетата Mr. Green)

# 32
  • Варна
Нощни,това май го обичаше.Мерси за темичката и cheers
Чопи аз съм зле с кг-те,вече съм взела не само да наддавам,а и откровено да надебелявам smile3511.От друга страна,няма как диетка нещо,защото нали сега бебо качва най-много грамчета.
Иначе е мн спокоен,ритка де,но лекичко и то към корема,така че не ми миксира органите.Дано си остане така деликатен към мама и след като се роди Laughing
Аз и ти мерси за инфото,току що се регистрирах Grinning.Нямах представа за промоцията.
ЛЕКА НОЩ НА ВСИЧКИ

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 00:27 от gali&presi

# 33
Нощни очи,   bouquet

във връзка със заглавието на темата- мисля,че има още място за бебо, върти се както си иска . а и има още мнооого време до термин.

Коледното заглавие по-ми харесва, нищо лично

От отдавна не сме обсъждали килограмите. Как сте с тях?

Виолини, я виж колко е часа? Какво си се разчистила толкова късно! Лягай и почивай  Hug

# 34
  • бургас
значи не съм само аз  Laughing досега мих чинии а сега ще досаждам на съседите с прахосмукачката  Laughing  и без тва напоследък съм ужасен мързел но сега незнам какво ме прихвана newsm78

# 35
Запис и от мен  Grinning
Добре дошли на новите мами, леки оставащи седмици на всички!
И аз досега чистих и преподреждах, нали боядисваме и е лудница вкъщи, ама няма как, още 2-3 дни ще е така.
За кг, аз от 3 седмици не съм качвала, седя си 57-58, тоест +9-10 досега. Много ми е интересно как ще е в 9тия, нали казват, че тогава най-много се качват  Grinning

# 36
аз от няколко дена се тъпча с мандарини, чак ми става лошо. и сега ям докато ви чета и се чудя как някой може да се разчисти в 11.30ч вечерта(Чери я изключвам,след боядисване е позволено).
за кг- около +8 съм до момента. и аз съм чувала че в 9-ия се качва най-много

# 37
Аз и ти какви са тези точки, току що ми донесоха бебефона на Авент супер е  Peace
gali&presi ееее бива ли такива работи бременни жени има тука, сега ще ги сънувам тези текили  Joy Joy Joy
За килограмите +10, 11
За мандарините от 2 седмици съм като унищожителка на мандарините и аз и Алекс. Мъжо снощи в 20 ми донесе една торба сега има 2 оставени за Алекс, но и на тях се каня нещо а бяха към 40  Blush Blush
Мале днес сме много буйни до днес кротка, а от сутринта се мърда и шава а на детския рожден ден в клуба и взеха тока и тя на мен. Музиката беше силна и тя не спя да рита и да блъска с ръчички 2 часа. Сега пак се бунтува нещо. Забелязах, че винаги в неделя последния ден на поредната седмица прави нещо или се кротва за цяла седмица или се разбунтува като сега, а утре почвам 35-та.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 23:35 от Mish

# 38
  • Сливен
Запис и от мен.
На мен цял ден корема ми е като бетон и гледах да лежа повече,ама и това не помага.Утре май ще трябва да ходя при доки.
Лека вечер,отивам пак да лягам.

# 39
Аз до тук съм +13кг., т.е. 65 Blush

# 40
  • ул. "Мечтание"
Чопи, споко, от другата тема ги подхващам и Коледните. Нека поне в декември да влезем (не че имам много търпение де)!  Mr. Green

Захариев, уредин си!  Sunglasses

Гале, Гале, ама бива ли така да ме изкусяваш!

Ехеее, явно днес е бил ден за чистие! И ние поизблизахме къщата. Що боклук изхвърлихме, разни дреболии и недреболии от ремонта. Напълнихме големия асансьор!

До тук съм качила около 4-5 кг (бебето е поне 2 кила в момента). Много съм доволна.

# 41
Запис и от мен.

Бубето, хич не се чудя, най пък малко се мая. По различни таблици и т.н. може да сложат който си искат месец по 5 седмици, и така 2 пъти.
Защото именно трябва да се натамънят тези 2 седмици от ПМЦ до овулация    Wink, когато реално все още не сте били заченали.
Моята мисъл беше друга, че не всяка жена има овулация на 14 ден от цикъла и съответно 28 дневен цикъл.
По таблици, календари и както си искате всичко е унифицирано до най-разпространения вариат, а именно.
Цикъл 28 дни: 14 дни фоликулярна фаза (зреенето на фоликулите и подготвянето за пукането на доминанта), на 14-ти ден овулация (овулаторната фаза) + 14 дена лутелна фаза и хоп нов цикъл.
Това най-грубо казано е стандартния вариант по който се смята по всички таблици и календарчета.

И да най-сигурното е ПМЦ, когато не си следил овулацията си   Wink
Ама някой сме по-сигурни в друго, защото сме я следили.
Ако има тук момичета след АРТ или инвитро, мисля, че ще разберат.
Не ми се ще да споря, обаче идеята беше, че не всички са по учебник.
Лутелната фаза(тази след овулацията е константа), тя бива между 12-16 дена при различните жени, не повече от 16.
Когато овулацията се премести, то става за сметка на фоликулярната фаза, или се скъсява или се удължава, но лутеалната е константа.

Ето защо се получават разминавания с термините по тези календари.
А иначе съвсем отделен въпрос е кога самите бебнца решат да излизат.
Само споделих, че чисто биологически наистина бременността е 266 дни, а тези 280(т.е. 2 седмици отгоре, които ги тъкмят я на 6-ти, я на 7-ми, я на 9-ти месец по разните календарчета) са за да изравнят дните от ПМЦ до овулация, когато реално бебе още е нямало.

П.П. И последно уточнение. Яйцеклетката или по-точно казано овоцита, живее 12 часа след разпукването на фоликула, сперматозоидчетата обаче са доста по-издържливи и в подходяща среда могат да доживеят 3-4 дни за да изчакат фоликула да се пукне и да отдели овоцита.
Т.е. излиза, че може да сте правили секс днес, вие още да не сте в овулация, но спермитата да я дочакат и реално да забременеете утре, та дори и в други ден (нищо, че например тогава секс е нямало, но пък сте овулирали и е имало материал).    Crazy
Но това вече не толкова важно, най-важен е крайния резултат.
Живи и здрави бебчета на финал.   Hug

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 00:37 от Бенджолина

# 42
Нощни, ти верно сложи Захариев, браво, кефи ме как си го измислила.
Хайде по-бързо да изпишем темата(само с хубави неща) и да пускаш нова с коледно заглавие  Mr. Green
И , Нощни, ще влезеш в класацията за най-малко напълняла бременна на 1-во място. Супер!Още ли правиш йога?

# 43
Аз и ти какви са тези точки, току що ми донесоха бебефона на Авент супер е  Peace
За всеки десет лева - по една точка за награди. В твоя случай ще са доста. Проследи линка от предишния ми пост, да не се повтарям. И аз го разчетох преди малко, смятам да регистрирам помпата, стерилизатора, шишетата и комплекта за кърмене. Да видим какво ще излезе. Ох, трябва и правилата да се прочетат подробно...

# 44
Това за Авент е интересно, аз си взех големия комплект: помпа, стерилизатор, шишета и т.н. Остава утре да изнамеря касовата бележка и ще се опитам да го регистрирам, но като знам как ги пазя  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт