За забраната за остъкляване на тераси в новите кооперации

• 37 797
  • 157
  •   1
Отговори
# 15
Бая далеч е този вариант от остъкляването Laughing Макар че гледам, че и такава чудесия са си направили доста съседи - ролетни щори не на прозореца, а вместо остъкляване на терасата Crazy

ПАВ1, а случайно да знаеш инженер-конструктор трябва ли да е фирма или може да търся човек с тази специалност? Трябва ли да има някакво разрешително? Колко струва услугата му да издаде "заключение" Дали фирмите за ПВЦ дограма не предлагат такава услуга Thinking
Аз съм чувала, че се иска и разрешение от съсобствениците в ЕС, нотариално заверени ooooh! или това е при усвояване с изграждане на стени, за което се иска и инвестиционен проект ooooh!
Няма ли някоя мама архитект да вземе отношение Praynig

# 16
Ох, съвсем се овъртолих...кое се отнася за балкони към първостепенната улична мрежа и кое-не? (Не че знам кое е първостепенна улична мрежа де.)
PAV1, какъв е "твоя" човек? Ако е проектант-ние си имаме познат, даже той уж имал някакви връзки с районния ни кмет, ама процедурата е...от тромава, по-тромава.... Той човека каза че ще ни изготви проект(Боже, какъв проект на 2 кв.м. остъкление...), ама и 100 лв за да ти разгледат бланката ми се видят твърде множко....
 А дядкото от нашия блок с който имах честта да говоря днес ми даде пример точно за съседната на нас кооперация, които имали дата за другия месец и щели да се съдят именно за това(остъкляването демек), което за мен говори единствено, че не общини, районни архитекти и други държавни служители, а именно самите съседи правят проблемите, на "осмелилите се" да направят нещо.

# 17
  • Софиянка в Пазарджик :)
Едва ли някой ще ходи да проверява кои остъклил кои не.Според мен си остъклявайте,то пък са ни много чисти и красиви градовете та остъклените тераси ще загрозяват точно
Извинявай, ама точно заради такива разсъждения (не само в случая с остъкляването) сме на това дередже. Всеки си прави каквото си иска щото и другите така правят и никой няма да дойде точно на мен да ми прави проблем. Вече все повече започват да гонят за такива неща, най-вече в новите блокове. В моя квартал бая съседи накараха да си махнат "красотите" и да възстановят фасадата.
Да,за малко да се почувствам виновна за дереджето на държавата щото си мисля,че има къде по фрапантни грозотии от остъкляване с нова дограма

# 18
Ох, съвсем се овъртолих...кое се отнася за балкони към първостепенната улична мрежа и кое-не? (Не че знам кое е първостепенна улична мрежа де.)
PAV1, какъв е "твоя" човек? Ако е проектант-ние си имаме познат, даже той уж имал някакви връзки с районния ни кмет, ама процедурата е...от тромава, по-тромава.... Той човека каза че ще ни изготви проект(Боже, какъв проект на 2 кв.м. остъкление...), ама и 100 лв за да ти разгледат бланката ми се видят твърде множко....
 А дядкото от нашия блок с който имах честта да говоря днес ми даде пример точно за съседната на нас кооперация, които имали дата за другия месец и щели да се съдят именно за това(остъкляването демек), което за мен говори единствено, че не общини, районни архитекти и други държавни служители, а именно самите съседи правят проблемите, на "осмелилите се" да направят нещо.
Емма,
Всичко,което си написала-накуп е от значение./за съседите(подписи) май беше - прилежащи/
Дамата /фирмата/  с това се занима - узаконяване,проектиране....Тя ходи по необходимите институции.
/ офиса е до сп."Чаталджа"/
Не пречи да я посетиш и според местоположението на сградата да ти каже какво е необходимо да се
направи./консултацията е безплатна/
Впоследствие,ако решиш тя да ти подготви и придвижи всички документи се договаряте за плащания.

# 19
тази сутрин министър-а каза(по бтв) че надали някой ще хукне за такива проверки  Wink

# 20
  • София
Извинете, но за кои точно сгради се отнася наредбата? Разбирам, че е за нови кооперации, но как се определя кои са нови? И когато се купува все още строящо се жилище, може ли да се договори предварително със строителя да е остъклена терасата, за да няма после проблеми. Надявам се някой да е запознат и да отговори.

# 21

Дамата /фирмата/  с това се занима - узаконяване,проектиране....Тя ходи по необходимите институции.
/ офиса е до сп."Чаталджа"/
Не пречи да я посетиш и според местоположението на сградата да ти каже какво е необходимо да се
направи./консултацията е безплатна/
Впоследствие,ако решиш тя да ти подготви и придвижи всички документи се договаряте за плащания.

Аз се интересувам.
Ще ти бъда благодарна ако ми пратиш нейни координати.
При нас нещата са малко по-сложни, понеже имаме намерение да усвояваме една тераса- 9 кв.м. към двете спални и част от втора към кухнята.
Обаче сме на последен етаж и се налага изграждане на конструкция, покрив, стени.
Верно, че от 6 етажа на 3 под нас е направено почти същото, но хич не ми се иска да ми кажат да го развалям после след като съм дала един чувал пари за ремонтни дейности и обзавеждане.

# 22
тази сутрин министър-а каза(по бтв) че надали някой ще хукне за такива проверки  Wink
Наистина едва ли ще хукнат да обикалят, но то е достатъчен един сигнал от "добронамерен" съсед и аййййде  Rolling Eyes

# 23
  • София
Моя приятелка усвои тераса в сграда от 60-те години. Съседката под нея подаде жалба в общината, не искам да описвам каква разправия беше после и ходене по институциите. Накрая бяха издали предписание да се разруши изграденото. Действието се развиваше преди 3 години, когато все още не се следеше стриктно за тези преустройства.
Живея в панелен блок и се чудя дали собственоръчно да не подам жалба за наши съседи, които не знам как да квалифицирам, но в преустройствата стигнаха до там, че местиха стени.

# 24

Интересно ми е на този дядко какво точно ще му пречи, ако вие си остъклите терасата?

# 25
Интересно ми е на този дядко какво точно ще му пречи, ако вие си остъклите терасата?
Ами на парцела, на който е построена кооперацията е била неговата къща....и той все още си въобразява че е едноличен собственик на блока, хората, живеещи там и всичко което се случва, трябва да става с неговото знание и одобрение  #2gunfire.

# 26
Или пък по цял ден стои и гледа през прозореца,и си вика тия пък,аз не съм си остъклил балкона,те ще го остъкляват  hahaha

# 27
Или пък по цял ден стои и гледа през прозореца,и си вика тия пък,аз не съм си остъклил балкона,те ще го остъкляват  hahaha
"......яяяя да взема да звънна аз в кметството, да видят те ще правят ли друг път нещо, за което не са ми искали разрешение  Mr. Green"

# 28
 Mr. Green

# 29
Живея в панелен блок и се чудя дали собственоръчно да не подам жалба за наши съседи, които не знам как да квалифицирам, но в преустройствата стигнаха до там, че местиха стени.
Ако със сигурност занеш, че са носещи стени, по-добре подай жалба от гледна точка на общата ви безопасност. Поне аз така бих направила Peace Ако не са носещи - все ми е тая.

Общи условия

Активация на акаунт