СЕПТЕМВРИЙЧЕТО играе, пее, пълни памперси и дебелее!

• 23 307
  • 696
  •   1
Отговори
# 180
Фата, в октомврийската тема всички са след нас по прегледи, ваксини и т.н. и аз затова... А и иначе ви хвърлях по едно шпионско око, докато бях бременна де  hahaha

# 181
Ни в клин, ни в ръкав ,но бързам до де съм се сетила,че от седмици го мисля, и все забравям  Joy - за среща в мола на цариградско  - значи ,аз за среща съм навита и няма значение къде,защото съм с кола,но там е повече от ужасно от гледна точка на асансьори - когато бяхме там висяхме по 30 мин. и нямаше качване. оставете ни нас,ами имаше едно момче на инвалидна количка - лелеле милото отвися се,и как никой тъпанар не се сети да слезне от скапания асансьор и да се качи на ескалатора,та да може момчето да се придвижи - ей много се паля като се сетя.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

та, ако искате в другия мол -примерно на Ситняково - там съм

# 182
Благодаря ви, момичета!   bouquet

# 183
  • София
Гала ,аз пък в Сердика виждам голям зор с асансьорите ,а в този на Цариградско ходим поне два пъти седмично и досега проблем с асансьора не съм имала  Grinning .

# 184
  • Пазарджик
Благодаря ти mimsat за отговора!Първото за което се сетих беше храната но тя е така от седмица може би  newsm78
сега взех настоятелно да я държа на едната гърда и акото започна леко да пожълтява и да има парченца но пак е по зелено.Иначе имаме към три памперса но не са много пълни! Зеленото ако е редичко и дори попива в памперса!
 Като изцока предното мляко то нали тече по бързо и после започва кандардисването цокне два пъти дръпне се аз и бутам цицата и така много е изнервящо тя се нервира и аз също!

Kalinastamatova,

браво! Имате напредък.

Предполагам, че това поведение на гърдата, след като изпие предното мляко, вероятно е защото няма търпение да дойде следващата порция. Мислиш ли, че ако я оставиш за малко настрана (ако е спокойна разбира се) и изцедиш малко, колкото да потече кърмата и после отново я върнеш на гърдата, това може да помогне? Друго, което ми идва на ум е евентуално малко повече движение (разхождане из стаята, полюшкване) когато започне да се сърди. Нещо, което много майки споделят, че дава добри резултати, е повече контакт кожа с кожа - в повечето случаи това действа много успокояващо на бебетата и те са по-склонни да сучат спокойно. Ако искаш може да опиташ някое от тези неща и да видиш дали ще проработят при вас.

...
Благодаря   bouquet за отговора!
Рицинуса ми е изписан от хомеопат -ДА, но само единия ден от тези 4-5 които го пия ми се напълниха гърдите през другото време са си меки ,така че го спирам.
За акото поне 3 седмици бяхме със зелено и сега изведнъж стана както трябва да си е без жилки кашичка с парченца жълтаво  newsm10 .
Изчетох почти всичко в библиотеката за кърменето, и спазвам всичко ........само не успявам да спя денем тя все спинка за 1-2 най много или излизам на разходка не я лишавам от хубавото време или да изчистя,да сготвя   newsm78. Страх ме е да не гладува постоянно я слагам на гърдата да не би да е гладна все нещо ще пусне, а странното е че може  и да и стига. Даже забелязвам че винаги след като ми намалее млякото и пак се върне малката изсуква по бързо  гърдата(дано и сега се върне пак  млякото като преди ). Странното е че имам едни бодежи в зърното в  различно време от денонощието, а мъника като суче ми оставя бяла линийка чак (прочетох и за нея в библиотеката). Явно ще трябва да хапвам много , но като неми се тъпче, смятам че  4 пъти е достатъчно на ден, като сутрин филийки за обяд сготвено после пак филиики и плод ,и пак сготвено  newsm78.

Здравей Palmirka,

Страхотно е, че и при вас нещата се подобряват. Ти си много информирана и се справяш чудесно с предизвикателствата на кърменето. Наистина понякога е малко по-сложно да организираме така деня, че да смогнем с всичко, че и да успеем да си починем. Но е хубаво от време на време да си даваме малко тайм-аут. Има моменти, когато е по-добре чиниите да останат неизмити или пък пода да не бъде забърсан, но да сме успели да си отпочинем, за да може организмът ни да отговори на нуждите на бебчето.

Тези бодежи, които описваш, а и тази бяла линийка - мислиш ли, че е възможно в определени моменти Преслава да не поема достатъчно добре зърното или пък в даден етап от сученето да изпуска зърното и така да се разваля позицията му в устата ѝ?

За храненето - не е необходимо кърмачката да яде много (или като за двама, както е по-известно по народному), но е добре да се храни редовно и пълноценно. Така, както го описваш, дневният ти режим звучи много разумно. И все пак се смята, че по-важно за лактацията е адекватното количество течности - 2-3 литра на ден (най-добре вода).  Hug

Добро утро имам питане към консултантките:
Успях да кърмя сина си само първите 2 седмици след раждането за жалост  Cry
От около месец и половина сутрин(най-вече) усещам едно напражение в областта на ареолите и зърната,а през деня като облека сутиен имам чувството,че ми трябва един номер по-голям  Embarassed На пипане не усещам бучки или твърди образования,но гърдите са много слабо болезнени.
Възможно ли е да съм си докарала някой проблем,заради кърма?След като спрях да кърмя се цедих няколко дни(ако мижавите капки се наричат цедене  Confused ) но по ваш съвет за да спре изцяло кърмата разредих цеденето и накрая го спрях.Ще съм много благодарна да получа съвет,защото започвам да си мисля какво ли не  Sad

Здравей vany666,

нормално на организмът му е необходимо известно време, за да спре напълно производството на кърма и тя да бъде абсорбирана. Понякога това отнема повечко време. Ти съвсем правилно си разредила цеденето и си го спряла в последствие - по този начин си дала време на организмът ти да свикне с новата ситуация. Принципно, ако няма болка, напрежение, твърди и зачервени места, не е необходимо изцеждането. И все пак в организмът ти най-вероятно все още не са се установили нормалните нива на хормоните, което може да причинява това неудобство. Ако прецениш, че гърдите са напрегнати и ги усещаш болезнени, може да се опита със затопляне-масаж-леко изцеждане (за облекчение)-охлаждане. Също така някои майки споделят, че поставянето на охладено прясно зелево листо върху гърдата (без ареолата и зърното) облекчава напрежението в гърдите. Смята се също, че може да подтиска лактацията.

Добре е, че следиш състоянието на гърдите си. Може би ще искаш да се консултираш и с лекар по въпроса.

...
А да питам [b]консултантките[/b], ние приключихме с кърменето, кърмата ми намаля и постепенно спря. Последно преди дни цедях по 10 мл. от двете, вече нищо не цедя. Трябва ли все пак да пия някакви хапчета, за да не ми се образуват бучки?
...

NKl,

когато кърменето/цеденето намалява постепенно, обикновено организмът сам разбира, че не е необходимо да прави вече кърма. В повечето случаи няма нужда от външна намеса с хормонални препарати. Добре е да се следят гърдите и в случай, че има непрежение, болезненост, бучки или зачервяване, е хубво да се вземат мерки - затопляне, масаж, леко изцеждане (за облекчение), охлаждане, евентуално зелево листо.

... Имам въпрос към вас и ЛЛЛ - трябва да мина на рентген на пръста - пречи ли това на по-нататъшното кърмене

Здравей beb4o_fb,

смята се, че рентгенът не влияе на кърмата. Още повече, че при теб ще снимат пръст, а не областта на гърдите. В повечето случаи при снимка с рентген на крайници върху тялото се слага нещо като защитна жилетка, за да бъде предпазено от лъчите (мисля, че вътре са с олово). При всички положения можеш да питаш лаборантите или лекар на място и изрично да подчертаеш, че кърмиш.  Hug

# 185
Giada, а как става записването при др. Облашка?
Щото мислех Лора към годинката да я водя профилактично точно при тази лекарка, беше ми препоръчана, ама Лорка като влезе в цикъл да боледува и да ми прави бронхити и просто другия преглед слезе от дневния ред, след това аз имах малко проблеми и ... така. Малко несериозно от моя страна се получи Embarassed Но ми се иска да я заведа, за да я видят.

v_spasova
, в момента не мога да ровя за визитката й, за да не събудя малката, която тъкмо заспа. Виж какво намерих в сайта на "Вита"-

http://www.vita.bg/spec.php?sp=24&d=14

Ако инфото е актуално, май няма да имате късмет с Облашка. Звънни им на регистратурата, мисля че те записват часовете, а и ще ти кажат дали работи.   

# 186
# 187
Ни в клин, ни в ръкав ,но бързам до де съм се сетила,че от седмици го мисля, и все забравям  Joy - за среща в мола на цариградско  - значи ,аз за среща съм навита и няма значение къде,защото съм с кола,но там е повече от ужасно от гледна точка на асансьори - когато бяхме там висяхме по 30 мин. и нямаше качване. оставете ни нас,ами имаше едно момче на инвалидна количка - лелеле милото отвися се,и как никой тъпанар не се сети да слезне от скапания асансьор и да се качи на ескалатора,та да може момчето да се придвижи - ей много се паля като се сетя.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Гале не ми говори за тези техни асансьори. А един ден работеше само един от три. Представи си тогава какво чакане падна. И мъжа ми се чуди какъв им е зора на 15 годишните да се возят в асансьор. То после затова са по 100 кг- от липса на движение. Возят се нагоре-надолу, вместо асансьора да е за трудноподвижни хора и майки с колички.  #Cussing out

# 188
Момичета, не можах всичко да изчета, но горе-долу по диагонала го откарах. Ще лягам след малко, че каталясах днес, но все пак
Честит рожден ден Бейби Дол! Да си жива, здрава, все така усмихната и много обичана от четиримата най-важни хора в живота ти!

Честито и на всички мъничета с мини рожден денчета  Simple Smile  bouquet
От вчера Давид е много крив. Постоянно си лапа ръцете и ги суче с настървение. Днес ме побърка, цял ден мрънка и виси на гърдата. Обикновено като го приспя по вечерно време си прави една хубава пауза от 3-4-5 часа, а сега ми яде по на 2 часа. Вероятно е скок в растежа, дано е това, а нещо друго неприятно. Подобно на vesy_evi и ние се сдобихне с подобна люлка (нашата е пак втора ръка, и по-стар модел - една такава с рибки и морски обитатели), но малкия - вероятно заради бебешкия си проблем - в момента не иска да седи в нея. Не иска и в шезлонка, който иначе много си харесва. Цял ден го разнасям на ръце и вече съм като труп.
Отделно аз явно губя имунитет. Вече втори ечеми се опитва да ми излезе и то на другото око, имам хемороид и се чувствам отпаднала. Вие пиете ли някакви витамини? Ако да - моля препоръчайте ми нещо. Аз явно не се храня пълноценно и ще трябва да наблегна на по-здравословната храна, защото иначе моя сладък паразит ще ми разкаже играта.
Отивам да припадна в леглото и да се моля дребното да ми даде сън от поне 3 часа, в което искрено се съмнявам.

# 189
Кафето!  Heart Eyes

# 190
  • София
Добро утро! mimsat, много благодаря за отговора  bouquet

# 191
  • София
Момичета, моя приятелка от Виена си е купила ето това -http://www.nuna.eu/leaf- казва, че се е родила с него, някоя от вас виждала ли го е тук (до 15 кг и ще може да се ползва дълго време)

# 192
Петъчно здравейте и от нас!
Днес май пак се очертава да прекараме деня в шляене на вън. Mr. Green
Danielkka, благодаря за кафето!   bouquet  

iv4i_79 , и ние  обзавеждахме  уни-секс детска стая това лято. Корпуса на мебелите е от бук, а цветовете на вратичките са жълто и керемидено. С текстила и аксесоарите освен тези два цвята вкарах и оранжево, така че се получи една много слънчева, топла и веселяшка детска стая, какъвто бе и първоначалния ми замисъл. Аз също не съм привърженик на двуетажните легла - нашите са разположени успоредно едно на друго до двете стени на стаята, а между тях е бюрото за компютъра. Леглата имат по две чекмеджета от долу, които ползваме за играчки. Много е удобно, защото издърпвайки чекмеджето, детето има поглед върху всички "съкровища" в него и не е необходимо да изхвърли всички играчки на вън, за да намери желаната, както ако са в кош или шкаф. А и после е лесно да ги прибере само. Мебелите съм си ги проектирала сама, така че да са ни удобни и функционални, според размерите на помещенията у дома, а един познат, който има мебелно цехче ни ги направи. За съжаление нямам снимки, но ако проявяваш интерес бих могла да снимам и да ти пратя на лични.

# 193
  • София
Добро утро Simple Smile
Лора вече направи един месец ходене на ясла без прекъсване, не мога още да повярвам Simple Smile
А малкия яде в 7 и сега спи Simple Smile

Одтавна се каня да ви питам имате ли детски стаи и как сте ги обзавели?
Мъжа искаше да правим розова стая когато ни казаха че чакаме момиче - Лора. Ама аз се запънах и се оказах права Simple Smile Сега стените са 'праскова' - бледо оранжево, а мебелите са бели със син кант. Има 2 двукрилни гардероба, едно голямо легло (там спя аз) и детско легло - там е бебето. Над голямото легло има рафове за книги/играчки. Има и място за малък шкаф, повивалника е отгоре. По някое време малко легло ще се смени с голямо (не харесвам двуетажните, пък и при нас има възможност леглата да са отделно), а шкафа - с бюро. Играчките са в кошове за играчки - в детската стоят и си заемат място за съжаление. По-често употребяваните играчки са в хола.

Giada, благодаря, ще се обадя да проверя, но май ще трябва да търся друг лекар Simple Smile

Ако се разберете за тук, и ние можем да дойдем пеш с количката. До Цариградско няма как да стигна без мъжа и колата.

# 194
Здравейте,
beb4o_fb-това е подобно на електрония шезлонг,които имаме ние,като изключим посоката на люлеене,но признавам,че дизайна му е уникален.И да ви кажа,че нашия шезлонг върши страхотна работа-настройвам го на 0,30мин,пускам мелодийте и за 10мин Катрин е заспала newsm44
http://www.shopmania.bg/shopping~online-prinadliezhnosti-za-bieb … ng~p-1477550.html
Иначе за хапчетата за спирането на кърма,някои беше питал-ами аз знам,че се пият,за да се изчисти кърмата изцяло и да предодврати евентуални последици Peace,но както казах аз засега няма да ги пия и да видим какво ще стане,пък ако се наложи.Но все си мисля,че ще спре и без тях,защото тя и без това хич я няма.Утре отиваме в Джъмбото за подаръци newsm44-леле радвам се като малко дете,то тук в Плевен нищо интересно,а и мисля да посетя някои магазини и за мен че е време да подновявам гардероба за зимата Close-mas: Хайде отивам  newsm39-докато малката спи,че кила трябва да се свалят Peace

Общи условия

Активация на акаунт