Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 556
  • 341
  •   1
Отговори
# 45
  • София
buttinsky, дай пример за негър евреин!  Laughing
Ми този къде го пропускате? Grinning
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B8_%D0%9A%D1% … D0%B2%D0%B8%D1%86

# 46
Ако и занапред си позволяваш да се въвличаш емоционално в подобни нещица не предвиждам добро бъдеще за теб и детето ти. Начинът му на зачеване в случая няма нищо общо. Надявам се да не си се засегнала реално от някаква реплика от някакъв си филм. Детето има нужда най- вече от емоционално здрави родители и лично здраве, което желая на твоето.

# 47
Към авторката на темата-продължавай така и детето ти, ще стане поредният комплексар.

Глупости.
Добре,че нямам комплекс за глупачка  Laughing
И
Ако и занапред си позволяваш да се въвличаш емоционално в подобни нещица не предвиждам добро бъдеще за теб и детето ти. Начинът му на зачеване в случая няма нищо общо. Надявам се да не си се засегнала реално от някаква реплика от някакъв си филм. Детето има нужда най- вече от емоционално здрави родители и лично здраве, което желая на твоето.
  Peace

# 48
  • Ямбол

В този ред на мисли, аз пък се засегнах от една друга книга - "Кръстина и райските ябълки" на Красимира Кубарелова. Зарекох се повече тази авторка да не я чета. Ако някой го интересува, бих споделила какво ме е обидило в тази книга.

Да мен, моля.
Почувствах се засегната в момента, в който главната героиня обяснява, че няма нужда да се задълбочава човек в математиката, задачите за път и някакви си басейни били излишни, а също и не ласкави думи за учителите по математика/тук вече лично ме засегна/. Изобщо прокарва някаква идея, че едва ли не като купиш пет парцала от Турция и после ги продадеш тук, ще си по-добре и не ти трябва учене.  Ясно ми е, че е само книга и че авторката толкова си може, но пък няма да се товаря да чета другите и напъни.

# 49
  • Пловдив
По тая логика някой човек с ограничени финансови възможности да се обиди, че в сериала се демонстрира благополучие, молове, тоалети, мутри и т.н.
Или БСП и пенсионерите да се обидят за филма "Бесни страшни пенсионери".
Когато си чувствителен към една тема, всяко нейно засягане ти е болезнено, независимо за какво става въпрос.
За цитата: "Аз мисля, че обществото като цяло не е запознато с репродуктивните проблеми и не ги разбира. Не знае през какво и защо минават хората, заченали децата си инвитро. "-
Всеки разбира това, с което се сблъска пряко, и в това няма нищо ненормално, не бива да виним обществото.
Аз твърдя, че управниците не разбират проблемите на народа, но ако взема да се сърдя на всяко умно изказване в НС....пък и е друга тематика това, но въпросът е принципен.

# 50
Без да искам да те засегна, Лиляна, но авторката до някъде е права.
Но само до някъде.  Peace

Всеки има право да се почувства засегнат.
Но поне да е от реални личности, не от герои в сериал и не като вади думите от контекста им.
Защото дори и измислени образи, те имат своята житейска история и тя обяснява поведението им.

# 51
По повод книгата , за която споменава Лиляна.
Това не са ли думи на героинята в книгата ? Просто сюжет. Не вярвам авторката да мисли точно така.

# 52

Peace

Щом една реплика от филм е в състояние да те обиди, представи си как би се почувствала ако застанеш реално, очи в очи, с някой, който мисли по същия начин... Не бива емоционалното ти състояние да зависи от обществените нагласи, каквито и да са те.
В крайна сметка става въпрос за твоят живот, твоето семейство, твоето дете. Става въпрос за решение, което, вземеш ли веднъж, трябва и да съумееш да живееш с него. Независимо от другите, понякога - и въпреки тях.

Каквото и решение да вземеш, трябва да се научиш да си по-устойчива емоционално, най-малкото, защото има битки, които не си заслужават и човек може да си ги спести.

# 53
Все пак това е филм. Например във "Листопад" гогато някой звънне на домашния им телефон, все се питат "Кой беше?". А телефонаът им е "Панасоник", не виждат ли на дисплея?
В българския филм "Маймуни през зимата" пък си носеха буркан с жаба в поликлиниката за тест за бременност. Laughing  

епрУвеТка

# 54

В българския филм "Маймуни през зимата" пък си носеха буркан с жаба в поликлиниката за тест за бременност. Laughing  

На това какво му е смешното?
Нормален начин за установяване на ранна бременност преди 25-30 години.

# 55

На това какво му е смешното?
Нормален начин за установяване на ранна бременност преди 25-30 години.
И изобщо по темата ли е?

# 56
Към авторката на темата-продължавай така и детето ти, ще стане поредният комплексар.
Е, чак пък такива оценки да ми даваш, някак ми се струва невъзпитано. Обаче напоследък съм забелязала, колко невъзпитано е обществото ни като цяло, така че не ме вълнува мнението ти особено.
Момичета, прави сте, че явно реагирам така, защото още не съм свикнала с мисълта, за това което ще се случи.
Някои от вас ще ме разберат, други само до известна степен, а трети въобще няма да схванат за какво става въпрос.
Неприятното усещане идва от това, че обществото задължително трябва да заклейми бебето в епруведка, а не от репликата на героинята.
И да, наистина твърде малко се знае и говори за репродуктивните проблеми в България.
Но аз друго се запитах по повод на един пост. Нужно ли е да кажем един ден на детето си, че е заченато ин витро?

# 57
Изобщо не е вярно това, което пишеш.
Нито годината е 1990, нито обществото ни е толкова задръстено.
И още нещо, ако ти не ми кажеш начинът на зачеване на детето си, аз от къде да знам дали е в епруветка, дали ин виво, дали е от мъжа ти...

# 58
Аз лично изобщо не виждам проблем как е заченато едно дете...Зачеването му не е важно, важно е как ще бъде отгледано и възпитано. И какво му е на бебето заченато в епруветка, нали и то е създадено от яйцеклетка и сперматозоиди, да не е дошло от въздуха случайно. И вярвайте ми обществото доста добре е запознато с репродуктивните проблеми. Около мен всеки втори има такива и се подлага на подобни процедури. Един не съм видяла да мисли различно, да се вайка и оплаква, да търси под вола теле. Това са отживелици, остатък от едно закостеняло време в което много неща се смятаха за табу, за нередни, за срамни. Не виждам причина за притесненията ти, детето си е дете, нека да го има, да расте здраво и щастливо, а всичко друго е бошлаф работа. Нали знаеш кучетата си лаят, кервана си върви. Пожелавам ти всичко при теб да е наред, да си имаш живо и здраво детенце и да си жива и здрава да си го отгледаш с любов. Peace

ПП ЕпрУвеТка, ЕпрУвеТка... Wink Peace

# 59
mikele80съжалявам,че ме оценяш като невъзпитана. Явно,наистина си доста обидена на сериала. Wink Изказах мнение,което съвпада точно с това на Джуди.Това имах предвид. Това,че не си ме разбрала,не значи,че съм невъзпитана.
Желая ти успех и страхотно и здраво бебе !
 И не,аз не заклеймявам бебетата в епруветка,напротив. Приемам го като шанс за много жени и семейства и дано всички имат тази възможност и късмет!!
п.п.Обобщенията за невъзпитаното ни общество и за хората заклеймяващи бебета в епруветка ще се направя,че не съм ги прочела.

Общи условия

Активация на акаунт