Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 619
  • 341
  •   1
Отговори
# 165
Вие използвате изрази като нормално и ненормално.  Wink

# 166
Лошото е, че подобни коментари било то и във филм създават шаблони за обществено мнение.

# 167
Лошото е, че подобни коментари било то и във филм създават шаблони за обществено мнение.

Ами явно общественото мнение не е такова каквото си го представях...Или аз живея в друго общество, ама едва ли....но с такива коментари не бях се сблъсквала по повод на ин витрото.....
Да наречеш едно дете "стъклено човече", "изрод" и не знам какво си, просто не ми го побира мозъка....и вече не иде реч за реплика от филм, а за реални коментари....

Естествено - противоестествено, нормално - ненормално, дъра - бъра, трънки и глогинки...глупости на тЪркалета....

# 168
Форум имаше, ама баш бг мама- това твоя добавка към сценария ли е, или аз не съм  внимавала?

Говореха за форума на майките, да не го конкретизираха, защото със сигурност щеше да им се търси отговорност за това. Но друг форум на майки да знаете, който да се занимава с обществени инициативи, да има социални каузи? Другите си пишат колко пъти бебето напълнило памперса и какво пюренце да дадеме...

По въпроса за инвитрото - Ако едно дете не е научено да не се връзва на това кой и как му се подиграва, то винаги ще бъде наранено, независимо дали става дума за кривия му нос или за начина на зачеване. От нас зависи какви личности ще създадем, а злобни (озлобени) хора винаги ще има и гаранция, че ще ни подминат няма. Трябва да създадем "имунитет" на децата си от тях, а не да се мъчим да им предвидим всяка обида.

# 169
  • Пловдив
Няма противоестествена сила разбира се, но няма и естествена.
Но няма нищо общо с дяволи, баби Яги, клади, инквизиции...

Да бе, защо всички като прочетоха "противоестествена сила", си представиха разни вълшебства, магии, клонинги и  намеса на извънземни едва ли не. Вникнете в израза- чисто научно. Просто не става по естествен път, което не значи, че детето е по-различно.  Подобен пример- раждането с операция и насрочване на дата- естествено ли е -  не. Не си тръгва само детето да излиза и да се роди естествено. Но се приема за толкова нормално, че чак стана модерно вече.

Tumba_lumba, коя от потребителките тук нарече "стъклено човече", "изрод" , че споменаваш за реални коментари ?

За репликата от филма, щом е казана от момиче, което смята, че повече не може да има деца, може да се тълкува като вид автоагресия, но проектирана върху друг човек. Обвинява себе си за аборта, че едва ли е роди естествено занапред, и прехвърля "тезата" си на друг човек, който я е подразнил с нещо.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 09:49 от svetla

# 170
Извинявай, Тумба Лумба, но тонът ти не приканва към нормална дискусия, а към инфантилна надпревара в изброяването на изрази, означаващи "плямпане".
Приятен ден!

# 171
Сериозно ли го мислиш това? Shocked

Наистина, много сериали гледате....

# 172
Няма противоестествена сила разбира се, но няма и естествена.
Но няма нищо общо с дяволи, баби Яги, клади, инквизиции...

Аз протестирах срещу израза "противоестествена сила" на viva_nova - на теб не ти ли навява асоциации за клади и вещици?

# 173

Ами явно общественото мнение не е такова каквото си го представях...Или аз живея в друго общество, ама едва ли....но с такива коментари не бях се сблъсквала по повод на ин витрото.....
Да наречеш едно дете "стъклено човече", "изрод" и не знам какво си, просто не ми го побира мозъка....и вече не иде реч за реплика от филм, а за реални коментари....

Естествено - противоестествено, нормално - ненормално, дъра - бъра, трънки и глогинки...глупости на тЪркалета....

Разбира се, че това няма да повлияе на мен, теб или хората които имат ясна представа какво е и защо се прави инвитро. Но иди да попиташ бабките от кварталната градинка, които всъщност са и тези които гледат филма. Или шивачките от ... фирма, които знаят за инвитрото, познават хора с репродуктивни проблеми, но те лично не са имали такива и тяхната сестра и първа братовчедка също и мнението им  е продиктувано от градските митове и легенди".
Да подобно изказване няма да повлияе на цялото общество, но на определени негови слоеве със сигурност! Нищо, че някой от нас нямат контакт точно с тези слоеве.

Аз сериали не гледам. На мен няма да ми повлияе, но на определени хора ще .. и то много.

# 174
Мафани, то в последните постове нормална дискусия аз не виждам....

И по повод споменатия коментар от jp на viva_nova  изразих мнението за кладите, защото наистина така ми прозвуча....

Извинявай, Тумба Лумба, но тонът ти не приканва към нормална дискусия, а към инфантилна надпревара в изброяването на изрази, означаващи "плямпане".
Приятен ден!

А по повод на това, потвърждение, че все ще се намери някой да ти лепне етикет...я, защото си ин витро, я защото си инфантилно плямпало Laughing !

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 10:14 от Tumba_lumba

# 175
Думите "неестествен" и "противоестествен" не значат едно и също.

Първото не носи отрицателен смисъл и просто означава "изкуствен" или "създаден от човека".

Второто, обаче, намеква за нещо, което върви срещу естеството на света - в този смисъл и носи определено отрицателен заряд.

Противоестествено, а не неестествено, се нарича например кръвосмешението.

# 176

Разбира се, че това няма да повлияе на мен, теб или хората които имат ясна представа какво е и защо се прави инвитро. Но иди да попиташ бабките от кварталната градинка, които всъщност са и тези които гледат филма. Или шивачките от ... фирма, които знаят за инвитрото, познават хора с репродуктивни проблеми, но те лично не са имали такива и тяхната сестра и първа братовчедка също и мнението им  е продиктувано от градските митове и легенди".

Искаш да кажеш ,че шивачките и техните роднини нямат репродуктивни проблеми ,те не гледат телевизия и въобще малко по хард  казано са тъпи и злобни. newsm78

# 177
Ин-витрото Е акт на противоестествена сила  Peace Това са фактите.

Коя е тази противоестестествена сила?

Наистина ли си мислите, че нещата са толкова прости при АРТ?

Ето например ИКСИ метода. Инжектиране на сперматозоид директно в яйцеклетката, защото той сам не може да проникне в нея поради различни причини. Хайде сега някой да ме убеди, че това е най-естественото нещо на света. Ето това наричам противоестествено, и този пример го давам не за да се заяждам или да оплювам АРТ /моите уважения към заченалите по тези начини, не искам да ги обиждам/, а защото се хванахте за думичката "противоестествено". От друга страна, щом природата допуска да се родят съвсем здравички дечица с помоща на тези методи, значи всичко е наред. Няма повод за бесене и горене на клада, спокойно Laughing Wink

# 178
  • София

запознайте се тогава с творчеството на Людмила Филипова ("Стъклени съдби" - книга) и Миролюба Бенатова ("Деца по каталог" - филм).

# 179
  • София

Жози и аз го мисля това, съвсем сериозно. не приравнявайте личния си мироглед към този на останалите...
гледай филма на Бенатова "Деца по каталог" и там ще чуеш много интересни изрази - "полудеца", "изкуствени деца" и прочие. ще се изумиш каква омраза струи и се насажда от филма на една от най-популяризираните "журналистки" на най-популярната медия.

Общи условия

Активация на акаунт