Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 581
  • 341
  •   1
Отговори
# 270
viva_nova, различността винаги дава поводи за гордост или срам, радост или мъка...зависи от интерпретацията.

# 271
viva_nova, различността винаги дава поводи за гордост или срам, радост или мъка...зависи от интерпретацията.

зависи от интерпретацията и от интонацията, Г`жа. Всъщност за каква разлика говорим, ин-витро децата не са по-различни от останалите, нали? Не е нужно да се развява на байряк начина, по който  е заченато детето. Има го, дошло е на този свят и това е най-важното.

# 272
Това не го гледам........но се замислих newsm78
Нали всеки филм трябва да е някакво отражение на живота.Може в живота да се случи някой да го каже нали? Защо да се обиждаш и засягаш на някакъв сериал?
Нещо не разбирам авторката, би трябвало да няма телевизор..........то такива неща дават....... Mr. Green

# 273

зависи от интерпретацията и от интонацията, Г`жа. Всъщност за каква разлика говорим, ин-витро децата не са по-различни от останалите, нали? Не е нужно да се развява на байряк начина, по който  е заченато детето. Има го, дошло е на този свят и това е най-важното.

Дали? Става ясно, че не е така за някои.

# 274
Не съм и предполагала, че някой може да има предразсъдъци към хората, прибягващи до АРТ и децата, родени по този начин, докато моя роднина не се изказа доста злобно по този въпрос. Беше по повод на онези 20 млн., които трябваше да се дадат за инвитро от държавата и тази жена, която между другото има дъщери, на които им предстои тепърва да бременеят и раждат, каза нещо много гадно. Няма да го цитирам, но се отнасяше до промискуитетното поведение на жените, страдащи от безплодие и за това, че са си виновни сами,а после всички ние трябвало да им плащаме.
В този момент, освен че се учудих на хорската глупост, си дадох сметка за дискриминацията, на която са подложени тези хора.
Но за децата, родени чрез инвитро, още не мога да проумея как на някого може да хрумне да ги дели от останалите, "нормалните".

# 275
Има и такива жени, които наистина сами са си виновни.Имам предвид безразборни връзки и аборти като начин за предпазване от бременност. Но те не са много. 80-90% от случаите на невъзможно забременяване са заради гинекологични заболявания, нямащи нищо общо с половия живот на жената.

# 276
Има и такива жени, които наистина сами са си виновни.Имам предвид безразборни връзки и аборти като начин за предпазване от бременност. Но те не са много. 80-90% от случаите на невъзможно забременяване са заради гинекологични заболявания, нямащи нищо общо с половия живот на жената.

А мъжете къде са в твоята представа?

# 277
И мъжете, да, разбира се, и при тях има проблеми.

# 278
  • София
Именно- това е най-добрият вариант, да се постигне чрез колкото опити е възможно наше дете, пък вече ако не става, се мисли за осиновяване. Затова подкрепям ин-витрото, преди да го е имало, толкова хора са оставали бездетни.
Не обобщавай. За мен не е по-добрия вариант. Аз лично не бих се подложила на ин-витро. Не защото имам предразсъдъци към този вид възпроизвеждане, а защото не бих могла да понеса стреса, очакването и дългата борба. Може и да съм лигла, ама съм виждала сринати хора, очакващи да съберат поредната сума.  Cry

За статистиката - не съм чула някой да има лошо отношение към бебетата, родени ин-витро. Направо не бих повярвала на ушите си разумен човек да изкаже подобно мнение.

# 279
И мъжете, да, разбира се, и при тях има проблеми.

Така си мислите само, че мъжете също имали проблеми с безплодието. Медиците от здравната каса обаче не мислят така. Не случайно здравна пътека за лечение на безплодие има САМО ЗА ЖЕНИ. Това по презумпция предполага че мъжете нямат нужда от лечение на безплодие защото те нямат проблеми с това.
Дори преди няколко месеца една женска организация се закани да съди Здравната каса за тази явна дискриминация към жените - така определена клиничната пътека за лечение на безплодие само за жените предполага че само жените са виновни за безплодието си.

Иначе децата родени инвитро са нормални деца като всички други. Единствената разлика е че те са създадени под "любящото" око на микроскопа и с любовтта на лекаря който ги прави, а другите деца са създадени от любовтта на майка им и баща им...

# 280
  • София
Вече нищо не може да ме учуди.  Tired
... здравна пътека за лечение на безплодие има САМО ЗА ЖЕНИ...

# 281
  • Пловдив

Не съм съгласна. Въпрос на мнение. Пък и мисля, че генът на родителите е от значение за някои характерни черти на детето, за интелекта му; как се е гледала бременната- пък за здравето на детето й и т.н. Колко от вас биха си взели циганчета ? Нека съм расистка.

Много от нас са си взели циганчета и от личен опит могат да кажат, че всички предразсъдъци спрямо тях са същите, както предразсъдъците спрямо децата, заченати инвитро.

Мнението си за интелекта на расистите ще си го запазя за себе си. Peace

Ако си готова да вземеш ромче, тогава коментирай интелекта на расистите.

Не съм съгласна, че на децата ин-витро се гледа като нещо ненормално. Те са си просто деца.

# 282
светла, едното й дете е ромче.  Wink
Ти си наред.  Laughing

# 283
  • Пловдив
Добре, щом тя така си е решила. Аз казвам за себе си, че не бих взела, защото се страхувам от гена, който може да носи, от това какви родители са го създали и т.н. Може да е предразсъдък, не отричам, сигурно е така. Нали имам право да кажа, че не искам нещо.

# 284
  • София
И аз гледах тази грозна сцена. Тооооолкова гадно ми стана, направо се зачервих цялата от яд. Ето това ме дразни в подобни малоумни филми- набиването в главите на хората, че инвитрото е нещо лошо и децата, родени по този начин са ненормални. Сто процента баба ти Пенка от 2 етаж го е взела за чиста монета и сега просветлява блока относно АРТ процедурите... ooooh! ooooh! ooooh!

Добре де, и аз го гледах и не разбрах къде е бил този намек, че инвитрото е нещо лошо? Оставам с впечатлението,че всеки си го интерпретира, както на него му изнася!

Общи условия

Активация на акаунт