Само аз ли се почувствах обидена или...?

• 15 541
  • 341
  •   1
Отговори
# 285
  • Вън от пространство и време
Добре, щом тя така си е решила. Аз казвам за себе си, че не бих взела, защото се страхувам от гена, който може да носи, от това какви родители са го създали и т.н. Може да е предразсъдък, не отричам, сигурно е така. Нали имам право да кажа, че не искам нещо.

И аз имам право да кажа, че имам мнение за расистите... и то не е положително. Но, от друга страна, не смятам че се предава генетично, така че има надежда поне за децата им.  Wink

# 286
  • Пловдив
Тайна, на твоето мнение съм. Това, че някой от филм казал нещо си- кой умен човек ще мисли, че е политика по насаждане нагласа на обществото против ин-витрото, пълни глупости. Напротив, мисля, че медиите спомагат да се внуши толерантност там, където още липсва. Защото това вече не е тема- табу.

# 287
  • Пловдив
Добре, щом тя така си е решила. Аз казвам за себе си, че не бих взела, защото се страхувам от гена, който може да носи, от това какви родители са го създали и т.н. Може да е предразсъдък, не отричам, сигурно е така. Нали имам право да кажа, че не искам нещо.

И аз имам право да кажа, че имам мнение за расистите... и то не е положително. Но, от друга страна, не смятам че се предава генетично, така че има надежда поне за децата им.  Wink

Тук навлизаме в друга тема, но не е редно да се обиждаш, защото аз казвам нещата от своята гледна точка, за себе си как бих реагирала. Не съм казала нещо лошо за хората, взели си ромче. Щом искат и не им пречи, за тях няма проблем, нали ?

# 288
  • София
Бе ти наред ли си? Да не се обижда, а ти обиждаш едното й дете?  Shocked

# 289
  • Пловдив
Бе ти наред ли си? Да не се обижда, а ти обиждаш едното й дете?  Shocked

А, момент, не си разбрала. Казах, че аз няма да си взема ромче, и никой не може да ме обвини в това, нямам намерение повече да го разисквам сякаш се оправдавам, защото няма за какво.  Съвсем обърнахме темата, която е за ин-витро. Добре ще е модератор да се намеси и да изтрие коментарите не по темата. Стига  offtopic

# 290
  • София
О, не, разбрах.  Laughing

# 291
Хора, не се обиждайте, ама нали според последните проучвания след 50 години циганите ще са преобаладаващото население по нашата територия. Това означава, че болшинството от нас ще си имат я снаха, я зет, че и внуче, от цигански произход. Трябва да свикваме от сега. Да сме толерантни демек, и да се настройва общественото мнение така, че циганин да не е мръсна дума.

# 292
  • Пловдив
Хора, не се обиждайте, ама нали според последните проучвания след 50 години циганите ще са преобаладаващото население по нашата територия. Това означава, че болшинството от нас ще си имат я снаха, я зет, че и внуче, от цигански произход. Трябва да свикваме от сега. Да сме толерантни демек, и да се настройва общественото мнение така, че циганин да не е мръсна дума.

Само дето държавната политика е такава, че да сме дискриминирани българите, тогава как да не се настройваме.
Права си, прогнозите са плачевни, само че това е за другата тема в клюкарника.
А за настоящата тема- който смята децата ин-витро с нещо ненормални, всъщност няма познания, в този смисъл е полезно медиите, изкуството, литературата да засягат този въпрос.

# 293
Айде моля,пуснете анкета за да я видим тая работа.
Щото аз не познавам хора които смятат тия деца за нещо по различно.
Дори самата реплика няма нищо общо с това.

# 294
  • Велико Търново
Това, че някой от филм казал нещо си- кой умен човек ще мисли, че е политика по насаждане нагласа на обществото против ин-витрото, пълни глупости. Напротив, мисля, че медиите спомагат да се внуши толерантност там, където още липсва. Защото това вече не е тема- табу.
Щото аз не познавам хора които смятат тия деца за нещо по различно.
Дори самата реплика няма нищо общо с това.
Още повече, че изобщо не знаем как сценаристите са развили темата по-нататък във филма.
Съвсем реално погледнато - репликата може да е само начало. Примерно - на последващо осъзнаване от страна на Сияна, че ин-витрото е нещо (вече) нормално, че децата, заченати ин-витро са абсолютно същите като заченатите по естествен път и т.н., и т.н...
И ако има нещо такова, тогава вероятно пък някой ще напише, че понеже сценаристите са прочели във форума за обидените от репликата, са взели, че са променили сценария... Laughing
Което, обаче, едва ли ще е точно така   Mr. Green

Затова - не бива да се слага така "прът във воденицата", още преди да се е завъртяла...
Може би е необходима малко повече толерантност. И търпение, разбира се... Всички сме в очакване  Simple Smile

Btw, толерантността и търпението едва ли са необходими само в конкретния случай.
Напоследък и двете видимо, и осезаемо са намалели в отношенията между хората като цяло.
За жалост.

# 295
  • в сърцето на един мъж...
На всички, които не вярват в това, че ин витрото се смята за нещо странно и излизат едва ли не изроди, пускам ви нещо, разказано от една бъдеща майка от проблемното, надявам се, че няма да ми се разсърди. Та след това, моля, сложете си ръка на сърцето и кажете, че няма такива хора или е невъзможно да се случи...

Цитат
Сега да ви разкажа една смешка. В неделя излизаме с мъжа ми на разходка. Аз се забавих малко в апартамента, а той е вече долу пред блока и ме чака. Местната клюкарка го вижда и го пита как съм и му казва ни в клин ни в ръкав "Нека да е добре, то бебето си е ваше, ще си го гледате ( Shocked) какво толкова, ваше си е, ваше си е, нищо, нищо!"  35  hahaha

Ние пред приятели не сме крили, че правиме инвитро, но ми стана много интересно откъде тя знае. Кой знае какво си мисли тая жена, че е инвитрото  newsm78 Ако беше по-млада и го беше казала пред мен щях да и отговоря "Колко да е наше, ми то на мъжа ти и на съседката ще прилича, що да е наше, иди ги питай

# 296
По повод сериала от който тръгна темата аз хванах хубаво само сцената със Сиана и и другото момиче ,питанката ми е Елена как точно обясни на Сиана за ин витрото?
Geia хора има всякави и тук и по целия свят .Това не означава ,че цялото общество смята заченатите ин витро деца за изроди ,полудеца и прочие глупости

# 297
  • в сърцето на един мъж...
Илиана, така е, но в по-голямата си част хората реагират точно по този начин. А след опита ин витро на възрастната дама от Русе и филмите на Миролюба Бенатова и книгата на Людмила Филипова, все повече хора ще смятат, че децата от ин витро са изроди Confused

# 298
Илиана, така е, но в по-голямата си част хората реагират точно по този начин. А след опита ин витро на възрастната дама от Русе и филмите на Миролюба Бенатова и книгата на Людмила Филипова, все повече хора ще смятат, че децата от ин витро са изроди Confused
А моля те , възрастната ми съгражданка не я включвай в списъка .Там въобще не е ставало въпрос за децата ин витро .Това ,че повечето хора се обявиха против каприза и няма нищо общо с темата.
И друго не разбирам какво ви пука какво мисли леля Пена вие дете ли искате или обществено одобрение .
Стига бе ,хора единствено което трябва ви притеснява е дали ин витрото ще има желания резултат.

# 299
На всички, които не вярват в това, че ин витрото се смята за нещо странно и излизат едва ли не изроди, пускам ви нещо, разказано от една бъдеща майка от проблемното, надявам се, че няма да ми се разсърди. Та след това, моля, сложете си ръка на сърцето и кажете, че няма такива хора или е невъзможно да се случи...

Цитат
Сега да ви разкажа една смешка. В неделя излизаме с мъжа ми на разходка. Аз се забавих малко в апартамента, а той е вече долу пред блока и ме чака. Местната клюкарка го вижда и го пита как съм и му казва ни в клин ни в ръкав "Нека да е добре, то бебето си е ваше, ще си го гледате ( Shocked) какво толкова, ваше си е, ваше си е, нищо, нищо!"  35  hahaha

Ние пред приятели не сме крили, че правиме инвитро, но ми стана много интересно откъде тя знае. Кой знае какво си мисли тая жена, че е инвитрото  newsm78 Ако беше по-млада и го беше казала пред мен щях да и отговоря "Колко да е наше, ми то на мъжа ти и на съседката ще прилича, що да е наше, иди ги питай

На моите близки детето от ин-витро е русо със сини очи, а те двамата са с тъмни коси и очи. Детенцето е разкошно, красота просто, но грам не прилича на двамата си родители. Не бих си и помислила да попитам защо е така. Дали са ползвали донорски материал или направо чуждо ембрионче, но ето, и тях ги одумват комшиите поради тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт