Как се справяте, ако ви споходи цистит?

• 127 144
  • 128
  •   1
Отговори
# 105
При мен циститът винаги се появява в почивни дни или когато съм в чужбина или най-малкото на път. В такива моменти няма към кого да се обърна и за това гледам да има Ципрофлоксацин или Ципрал в багажа. Комбинирам с витамини - С и B.
Ако има как, пускам стерилна урина преди това и следя за резултат по интернет, където и да съм. Обикновено не излиза нищо и приемам, че е посткоитален цистит или излиза някоя гад, която Ципрофлоксацинът мори.
До сега обаче няколко пъти са ми обърквали резултатите в Кандиларов, за това вече не ходя там за това. С други изследвания не съм имала проблем, но за стерилна урина все ми показват някакви абсурди.
Иначе най-добре е да се ходи на лекар, естествено, но при мен циститът никога не идва в работен ден  Rolling Eyes.

# 106
и при мен е почти винаги така ... точно когато тръгна на някъде или в най-неподходящия момент, вечер като изляза или все на някои празник  #Cussing out Banghead newsm61 и аз бях така с Ципрофлоксацина обаче слушах колко лоши неща говорят за него пук и аптекарките все ми се карат като го вземам и ми стана жал за организма ми и да го тровя постоянно с това ... сега сум на Цистирен, има такъв за профилактика който се пие няколко месеца и такъв който да те оправи почти веднага... успех на вс.. и ако някои намери тряйно решение да казваа  Peace Hug Hug newsm17  bouquet

# 107
Справяме се с посещение първо при лекар  Peace

# 108
Справяме се с посещение първо при лекар  Peace

да пропуснах да напиша, че и аз даваях стерилна урина и резулататите са отрицателни , което значи че няма сериозем проблем .. давах и влагалищен секрет, да не би да се окаже др , което беше малко вероятно, но и тои за щастие е отрицателен  Peace Peace

# 109
циститът може да се дължи на хламидия, микоплазма (уреаплазма), които не се откриват с обикновена микробиология...

# 110
циститът може да се дължи на хламидия, микоплазма (уреаплазма), които не се откриват с обикновена микробиология...

А тази уреаплазма лекува ли се? Възможно ли е от едно до друго изследване в рамките на три дни да изчезне, без да съм пила нищо, освен вода? На мен и това ми се е показвало в резултати, но си мисля, че е грешка на лабораторията - как иначе ще изчезне така...

# 111
лекува се с тетрациклини и макролиди, но може случайно да се открие с обикновена микробиология, което не гарантира всяка урокултура да я отчита. с какво изследване ти я изолираха?

# 112
лекува се с тетрациклини и макролиди, но може случайно да се открие с обикновена микробиология, което не гарантира всяка урокултура да я отчита. с какво изследване ти я изолираха?
За пръв път ми го откриха в Кандиларов в стерилна урина. После направих изследване в генна лаборатория, защото ме наплашиха, че е опасно нещо - там беше вагинален секрет и резултатът беше отрицателен, без да съм пила нищо.

# 113
Хламидията е паразит, а паразитите трудно могат да бъдат открити с изследване. Не са виновни лабораториите. Може в изследвания материал да я няма, но някъде в организма да си я има. Хубавата новина е , че организма може сам да се пребори с един или друг вид паразит при силна имунна система. Лошата новина е , че 90% от хората на земята  отглеждат в телата си между един и няколко вида паразити без да подозират за това.

# 114
Здравейте, искам да ви попитам като препатили....възможно ли е да се изпуска по малки количества урина при цистита. Тоест, аз четох в една статия, че е напълно нормално при цистита, защото представлява инфекция на лигавицата на пикучния мехур, но все пак да питам....Всичко започна с първо леко парене отвътре, като протрито....после много чести позиви за уриниране с болка ниско долу в корема, но нямаше парене. После започна парене и сърбеж. Бях на лекар. Слагах вагинални овулки за нормализиране на влагалищната среда, пих и едни прахчета за честото ходене до тоалетната. Някакъв антибиотик фосфомицин пишеше че съдържат. Мазах се и отвън с клотримазол за да облекчи сърбежа. Гинеколожката ги изписа, каза, че отвътре съм много зачервена. Вероятно е да било от простуда, защото се получи след като се изкачвахме до една крепост...близо 6 км нагоре по едни баири....бях вир вода и после какъв вятър горе......Но било възможно и да е от, едни "секс играчки", които си купих и ползвах за първи път пак тогава. Плюс за първи път гел за овлажняване. Да не би да съм попрекалила с всичко незнам.....Но от тогава стана....Сега честото ходене до тоалетна, парене и болка отмина, но от снощи започна по леко изпускане на малко количество урина. Днес си сложих превръзка....Иначе от година някъде имам болка в лявото подребрие, която отива надолу към пъпа и корема. Първо обаче започва да боли отзад на кръста. Бях на ехограф, казаха ми че имам камък. Изписаха ми доста неща, които не пих...защото отшумява....От година някъде, ту се появява, ту изчезва. Може да ме боли 3 дена непрекъснато и после 2 месеца да няма нищо примерно. Но сега сякаш всичко отвсякъде се скапа......На който да споделя и на лекар да ида, всички казват - спокойно, всяка жена е минавала поне веднъж през подобно нещо.....много е кофти обаче. Имам и други проблеми и сякаш......по закона на Мърфи, като се обърка едно нещо, се обърква и всичко останало.........Чета за някакъв рак на яйчниците.........Гинеколожката каза че съм се смахнала. Че няма да вземе сега цитонамазка, защото като имам инфекция, обикновено излиза по-лош резултат и ще се шашкам допълнително. Но иначе освен зачервяването ми нямало нищо друго, дори раничка съм нямала...
Моля ви и за вашето мнение. И благодаря предварително.

# 115
  • Пловдив
Здравейте ,
И аз имам този  проблем  според докторите цистит ,но нямам никаква болка или парене просто чести позиви на уриниране имам чуството ,че не съм се изходила докрай и още със ставането от WC-то пак ми се ходи .Най неприятното е че пътувам в друг град на работа и тези  30 минути са направо ад!Предписаха ми ОФЛОКСИН и МОНУРАЛ пих ги св комбинация с УРИНАЛ ,но нямам никакъв ефект!Заедно с това пих и мечо грозде настойка вместо вода ,но уви и това не ми помогна!Правих си изледване на урината преди да изпия всички тези лекарства имаше инфекция  след това си правих ново изледване и според доктора резултата е кристално чист,но проблема си остава!
Очаквам някой да се включи със съвет!
Благодаря ви предварително  bouquet!

И аз имах този проблем, но при мен той се получи след няколко близки една до друга циститни инфекции. При мен пък се получаваше обикновенно вечер, след като съм пила вода преди лягане, отишла съм до тоалетна и тъкмо лягам и усещам че пак ми се пишка (без парене).
1ият лекар ми направи снимка на гръбначния стълб и каза, че имало някакаъв прешлени нерв, отгорни за това и при мен имало някакво разместване. 2ият лекар, който посетих каза, че теорията на първия е глупост и остаряла работа, изписа ми Дриптан, но от него толкова ми изсъгваше устата, че не успявах да пия и по четвъртинка. Малко по-малко проблемът отшумя. Мисля че има един психологически момент тук, както и при цистита. Трябва да престанеш да мислиш, че ей сега пак ще се случи.

# 116
niama me, правила ли си изследване на урина и микробиологично изследване на влагалищен секрет и какъв е резултата?

# 117
 Не, не съм.Не стигнах до там,тъй като усетих първите симптоми и дискомфорт,след използването на едни .....секс артикули.....После като протрито по време на секс, тъй като не се овлажних достатъчно. И понеже не лекувах нищо впродължение на 2 седмици, нещата се задълбочиха. После простудата след която започна чстото уриниране и така до прединяколко дни на гинеколог......

# 118
Излиза, че този гинеколог те е лекувал "на сляпо" без никакви изследвания. А раничките не винаги се виждат с просто око, а трябва да се намаже мястото с оцетна киселина и да се гледа с колпоскоп. Това изследване се заплаща отделно, не го покрива ЗК. Ако е нещо замърсено или протрито от секс и играчки, то би трябвало да се оправиш бързо за ден, два без някакво лечение ( и на мен ми се е случвало). Но щом не се оправяш си трябва изследвания. И цито е трябвало да ти вземе...
А болките в кръста и честото уриниране може да е от бъбреците, а не цистит. А антибиотиците по принцип вредят много на черния дроб и бъбреците.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 22:04 от Инера

# 119
Чакам си заплатата и ще ида на друг гинеколог......
Тя каза точно това, че протрито нямам, и че и да е имало е минало дори да не се лекува. Просто аз така го чувствах "като охлузено", но се оказа според нейните думи че отвътре съм само зачервена, което е резултат от гъбички или простуда. Изписа това с фосфомицина - Монурал, и Лактажин, за нормализиране на РН на влагалището. Каза че не е нищо сериозно. Каза също и да правя бани с тетра и сода, но аз чак миналия ден направих за пръв път....спрях да се мажа и клотримазола...не съм постоянна....като почувствам облекчение и.....
Вчера бях по-добре, ще видим днес как ще съм. Но ще ходя и другаде...

Общи условия

Активация на акаунт