Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е цената на биохимичния скрининг (БХС)?
Какво представлява феталната морфология и какво се изследва?
Какво представлява втората фетална морфология и какво се изследва?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е цената на биохимичния скрининг (БХС)?
Цената на биохимичния скрининг (БХС) може да варира в зависимост от клиниката, където се извършва процедурата. Обикновено цената за този скрининг се определя от лекаря и може да бъде различна за различните медицински заведения. Поради това е препоръчително да се консултирате с вашия лекар или директно с клиниката, където планирате да извършите изследването, за да получите точна информация относно цената.
-
Какво представлява феталната морфология и какво се изследва?
Феталната морфология (ФМ) е специализирано ултразвуково изследване на плода, което обикновено се провежда между 18-та и 22-ра седмица от бременността. Целта на това изследване е да се оцени здравето и развитието на бебето, като се изследват различни аспекти, включително мозъчната структура, лицето, сърцето, костите и бъбреците. Чрез ФМ могат да бъдат открити потенциални аномалии или проблеми в развитието на плода.
-
Какво представлява втората фетална морфология и какво се изследва?
Втората фетална морфология (ФМ) е подобно на първата, но се извършва в по-късен етап от бременността, обикновено между 18-та и 22-ра седмица. Това изследване се фокусира върху оценката на здравето и развитието на бебето, включително структурата на органите, сърцето, мозъка и други важни аспекти. Втората ФМ може да бъде извършена за потвърждаване на резултатите от първата ФМ или за допълнително проследяване на развитието на бебето.
-
Какво е БХС и какво се изследва?
-
Какво представлява домашното раждане?
Елфичка, ЧРД и от мен.
Да си жива, здрава, обичана и едно здраво бебе на финала.
.
. Сега остава и по един подарък да ни изпратиш по домовете, и почвам да пея "Над смълчаните полета..."
.
.

/. И аз имам засилено течение. Имах гъби, но ги изтрепахме с гиназол. След това правихме нова МБ и беше чиста. Аз питах док, но ми каза, че няма страшно, щом резултатите са ок.
elfi4ka, да си здрава, обичана и много усмихната. 
Много сте изписали от вчера вечерта, не мога да смогна да изчета всичко
Не съм знаела, че измерените данни от ФМ се дават за изследването.

Знам, че по време на бременността такива неща се влошават много и съм в голяма дилема, дали да не търпя до последно и без това сега не ме болят и да ида, само в краен случай, бебчето е твърде малко за да издържи упойката, а те няма как да се пипнат иначе. По-натам, поне бебето ще е голямо и риска значително ще намалее. А това, че не се разнасяло по кръвта не го вярвам, всяко нещо през кожата отива в кръвта, какво остава директно инжектирано във венеца. Всички лекари все казват: спокойно, пийни това, онова, накрая вече ние си носим последствията, но е късно... Затова, с кариеси ще се занимавам след 6-месец.
за креола и хера