83rd Academy Awards OSCAR'2010 - началото на пътя

• 22 233
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • в морето до колене
Е, нали говорим само за тези, които сме гледали. 

В този ред на мисли, Джой, ще започна с позиционирането на тези, които "сме гледали".

На сайта на GoldDerby са публикувани класациите на 31 критици и коментатори, които се занимават с прогнозиране на Оскар-номинациите. Повечето са дали топ-10; някои са дали 5 или 7 - всеки според това колко номинации очаква да има (нали вече не са фиксирана бройка).

Та от филмите, които са излезли до октомври включително в тези номинации присъстват:

The Help - 31 / 2-8 място; с преобладаващо позициониране в горната част на таблицата - този филм все повече се очертава като сигурен номинант
Midnight in Paris - 29 / 4-9 място; също с преобладаващо позициониране в средата - има доста добри шансове да е номиниран, но все пак не е гарантирано
Moneyball - 26 / 3-9 място - малко под средата - ок, предрекох такава възможност  Wink / да го има в прогнозите "за всеки случай"...
The Tree of Life - 21 / 2-10 място; преобладаващо позициониран в долната част на таблицата - ако номинантите са по-малко от 10, вероятно ще е без него
.
.
The Ides of March - само 6 пъти е включен
.
.
Хари Потър... - 3 пъти го има
.
.
50/50
Drive
споменават се по веднъж

Прогнозите са пълни предимно с филми, които предстои да излязат през ноември и декември.  Grinning Затова в месечните списъци ще включа инфо за позициите им в класациите към момента.

И накрая за моите "запомнящи се" филми досега - поради доказания си извратен вкус аз продължавам да държа на Дървото на живота  Mr. Green и редом с него слагам Полунощ в Париж / правя уговорката, че още не съм гледала Драйв, за който очаквам да се нареди до тях...

# 676
Дървото на живота не съм гледала още, ще се изкажа на база коментари на приятели.  Grinning Ако му дадат нещо ще е от зор и американците да се докарат с претенциозно кино, което всеки може да тълкува както си иска...

# 677
  • София
Дървото на живота не съм гледала още, ще се изкажа на база коментари на приятели.  Grinning Ако му дадат нещо ще е от зор и американците да се докарат с претенциозно кино, което всеки може да тълкува както си иска...
[/quot

Има нещо такова, аз чувам същите коментари...

Забравих Полунощ в Париж, но признавам - не съм го гледала.

# 678
Благодаря за темата, mia4ik   bowuu и честита годишнина   bouquet
Макар и страстен киноман, за съжаление не смогвам изобщо с времето, така че много малко съм гледала тази година  Sad , нооо за сметка на това винаги съм имала интуиция за печелившите, къде от гледано, къде от подочуто от познати, къде чисто и просто подсказано от политическата конюнктура  Mr. Green
Сега ми е още рано за прогнози, както и да кажа, кой филм на 2011-та мен лично ме е достигнал, но от това, което съм гледала ми се струва, че Албърт Брукс (Бърни Роуз в "Drive" ) ще е един от номинираните за поддържаща роля  Peace , а както разбрах от новините, вече е взел наградата си за такава от нюйоркските критици...

# 679
  • в морето до колене
 ноември 2011 – Тук вече се появяват сериозни кандидатури, на които обръщам повече внимание.
Прогностиците смятат няколко от ноемврийските заглавия за сигурни номинанти. И все пак главният наплив ще е през декември.

02.11.
The Son of No One (Limited)   –
Tower Heist – филмът беше рекламиран едва ли не като „градски вариант на Бандата на Оушън”... работата по сценария е продължила доста дълго, но май не е постигнала желания ефект. Да не говорим, че режисьорът му така сериозно се изложи по време на „промоционалните” си изяви, че това доведе до оставката му от продуцирането на церемонията на 84-ите награди Оскар и струва на Еди Мърфи ангажимента като водещ на  тази церемония ...
A Very Harold & Kumar 3D Christmas

11.11.
11-11-11
Immortals – когато американците започнат да екранизират гръцка митология, мен ме полазват ситни тръпки...
  Jack and Jill – може пък и да е смешен, знам ли  ooooh!
  J. Edgar  – този филм беше натрупал сериозни очаквания, които лееекинко започнаха да се разсейват в средата на октомври, когато първите му прожекции останаха почти без коментар... След почти едногодишно присъствие в листата на чакащите за Оскар, сега филмът остава да краси май само категорията за грим. И все пак аз реших да го „оцветя” в червеничко, защото още не съм загубила надежда да го видя и в някоя от по-стойностните категории.
Melancholia – тук обаче се отказах от червеничкото. Филмът получава противоречиви отзиви. След скандала в Кан единствените добри думи се казват за играта на Кирстен Дънст. Но при 5 места за номинации дори тя няма шанс според последните прогнози.
Into the Abyss – филмът на Вернер Херцог получи много похвали, но за голямо учудване на всички НЕ Е включен в краткия списък на допуснатите до номинации документални филми / това е едно от първите сериозни разочарования в наградната надпревара. Същото чета и за „Сена”, който беше много хвален и в нашия форум покрай Киномания, но няма да бъде оценяван от Академията.
London Boulevard (2010)  – защо си мисля, че е имал ограничен рилийз миналата година???

18.11.
Happy Feet Two -
The Descendants -  е, това вече е един от големите претенденти в надпреварата. В класацията на GoldDerby филмът има 31 позиционирания от 1 до 6 място и е смятан за сигурен номинант. Твърди се, че това е най-добата драматична роля в кариерата на Клуни и той също заема водещо място в прогнозите за Оскар. Дори дебютантката Шайлийн Уудли се спряга за номинация – макар да навърши 20 едва преди две седмици и досега да е играла само в тийнейджърски сериалчета, изпълнението и е доста хвалено. Режисьорът прави първи филм от 7 години насам, но аз харесах много Sideways навремето. Определено очаквам и този му филм с нетърпение, за да видя наистина ли е толкова добър.
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

23.11.
  Arthur Christmas – четох много хубави неща за филмчето. Явно е приятна коледна анимация.
The Artist   – това е вторият голям фаворит от ноември. Филмът вече има няколко награди. Критиците се скъсват да го хвалят, а очаквам скоро да почнат  да го награждават... НО! Дали Академията ще оцени толкова не конвенционален продукт? Нямам впечатления за бокс-офиса на филма, но ми е много любопитно как публиката на 21-ви век го приема. Що се отнася до Оскар-номинациите – черно-бял филм не е номиниран от 20 години / последният беше „Списъкът на Шиндлер”. НЯМ филм не е номиниран от 1929 година  Laughing А иначе в прогнозите филмът стои твърдо в челото на таблицата редом с The Descendants и The Help. Обаче имам съмнение, какво ще се случи оттук до края на януари – От една стана може да го сполети съдбата на Социалната мрежа; да получи почти всички награди на критиката и да „прегори” след този ранен успех. – От друга стана, ако "старата лисица" Харви Уейнстейн запретне ръкави, може да прави чудеса. А един Оскар за ням филм за пръв път от 80 години би бил коронна победа дрои за такъв печен разпространител като него. В крайна сметка той успя да пласира по най-добрия възможен начин Речта на краля през миналия сезон, нали  Mr. Green
  A Dangerous Method   – тук нещата не изглеждат толкова розови, като и при Джей Едгар, но продължавам да чакам вероятност поне за някоя актьорска номинация. Иначе филмът е оценяван като „суховат”.
Hugo –  Wink когато Скорсезе на стари години и с такава режисьорска биография реши да прави „семеен” филм, при това на 3D и аз „наострям уши”. Филмът е приет много добре. Вече на няколко места виждам квалификацията „обяснение в любов” на киното! Изведнъж се появи в около половината от класациите на прогностиците за най-добър филм. Засега всичко сочи, че май този филм ще ми е „прощъпулника” в 3D-формата.  Party
The Muppets
My Week with Marilyn – колкото и да рипат някои дами в този форум, Мишел Уилямс май се справя добре като Мерилин и май-май пак ще е номинирана.  Simple Smile Аз намерих един документален филм по книгата, но за жалост не можах да го изтегля – катастрофална липса на сийд... Затова пък се „подковах” като гледах Принцът и хористката и дори го харесах. Иначе освен на Мишел всички предричат задължителна номинация и на Кенет Брана за превъплъщението му като Лорънс Оливие.

При цялото ми желание няма да имам сили и за декемврийския списък тази вечер.
Но ви уверявам, че в него едва ли не всеки втори ред ще е червеничък  hahaha

# 680
Tower Heist- критиките са нелоши. Стояха леко изненадани, очаквали са мега боза явно.

Цитат
Jack and Jill – може пък и да е смешен, знам ли
надали, дето вика айшето.

Melancholia- филмът е много хубав. Нооо, за съжаление овчия домино ефект работи тук. Ларс бил луд, казал нещоси там и хайде сега да го кълвем... ами ОК, дреме му на Ларс за Оскара, предполагам....

Hugo - един критик беше писал, че не е за деца. Или ако е за деца, то той е за по-умните.  Laughing Laughing

Цитат
Що се отнася до Оскар-номинациите – черно-бял филм не е номиниран от 20 години
  Не забравяй Бялата панделка, не само бе номиниран, но и взе.

Много се радвам за Джорд Клуни. Той си работи по задачите леко, ненатрапчиво и си се справя чудесно. Ако вземе нещо, ще си е заслужено. Закача все 'горещи' теми, има интересн поглед, изобщо, умни филми прави.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 04:59 от ТинаХрис

# 681

Melancholia- филмът е много хубав. Нооо, за съжаление овчия домино ефект работи тук. Ларс бил луд, казал нещоси там и хайде сега да го кълвем... ами ОК, дреме му на Ларс за Оскара, предполагам....

Така си е.  Laughing

А нали пишат, че Ларс никога не е стъпвал в  САЩ. Една от фобиите му била страх от летене. Филмът му "Танцьорка в мрака" си остава само с номинацията за Оскар, въпреки че взима Златна палма. "Меланхолия" е много добър филм, но едва ли ще го номинират. Ще трябва после да се обяснява на традиционните лобисти  в Холивуд....дълга и широка.... Laughing

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 08:36 от Соня.

# 682
  • в морето до колене

Цитат
Що се отнася до Оскар-номинациите – черно-бял филм не е номиниран от 20 години
  Не забравяй Бялата панделка, не само бе номиниран, но и взе.

Да, вярно - забравих го.  Embarassed
Но The White Ribbon все пак беше номиниран (но НЕ взе Wink ) Оскар за чуждоезичен филм...
Вярно е, разбира се, че The Artist също не е американски. Но тук говорим за основната категория, което е нещо доста различно според мен.

# 683

Но The White Ribbon все пак беше номиниран (но НЕ взе Wink ) Оскар за чуждоезичен филм...
Тогава сигурно е взел глобус... помня взе нещо. Знам, че бях бясна.  Laughing Laughing

# 684
  • в морето до колене
Аз за жалост още не съм намерила време да ви представя и филмите за декември (макар че вече трябва да го направя, защото в четвъртък чакаме номинациите за Златен Глобус... поне да сме очертали кръга на "заподозрените").

Но пък ви предлагам обявените от Американския Филмов Институт (AFI) ТОП10 на 2011 ... нещо като продължение на дискусията за това, кои филми "дефинират" годината  Wink

И така * моля да отбележите, че това не е класация, заглавията са изброени по азбучен ред

10-те най-добри ФИЛМА на 2011 година
    Bridesmaids
    The Descendants
    The Girl with the Dragon Tattoo
    The Help
    Hugo
    J. Edgar
    Midnight in Paris
    Moneyball
    The Tree of Life
    War Horse

10-те най-добри СЕРИАЛА на 2011 година
    "Breaking Bad"
    "Boardwalk Empire"
    "Curb Your Enthusiasm"
    "Game of Thrones"
    "The Good Wife"
    "Homeland"
    "Justified"
    "Louie"
    "Modern Family"
    "Parks and Recreation"

+ 2 почетни признания за два филма, които НЕ отговарят на критериите, защото не са американски продукции
THE ARTIST
THE HARRY POTTER SERIES

И клипче с кадри от филмите и сериалите, получили признание:

# 685
  • в сърцето на един мъж...
Заемка от една друга тема

# 686
  • в морето до колене
Geia, не знам къде са most mentioned, но вземам повод водачеството на Пит в този списък и липсата на Лео
... за да предложа едно любопитно видео за взаимоотношенията на Лео и Mr. Oscar...

# 687
  • в сърцето на един мъж...
Предполагам в надпреварите Grinning
Ех, Лео, дано тази година не го подмине оскара, заслужава си го вече Peace

# 688
  • вятър в маслините, вятър над хребета
След като най-накрая изгледах "Меланхолия" и се наслушах на описания на "Дървото на живота", мога със сигурност да кажа, че 2011 е годината на хипер-мега-претенциозните "арт"-продукции Tired.

# 689
mia4ik, ужасно клипче, НЕ се радвам, че сподели Mr. Green  bouquet

Не искам Naughty Лео да бъде втори "Том Круз" и вечно да се разминава с ОСКАР-а за стойностни роли (в случая визирам старата му филмография, за Дж. Едгар не мога да коментирам Peace) А пък сравнението с Брад Пит - what the f**k? Laughing These are two different universes, after all Flutter (всяка със своя чар, да добавя, че да не ми налетят фенките на Брад Hug)

Общи условия

Активация на акаунт