83rd Academy Awards OSCAR'2010 - началото на пътя

• 22 222
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • в морето до колене
Ами по - скоро в темата... 
Сега пак погледнах, че го няма и при Глобусите.

Ами ако трябва да е в темата и ПО темата, то ето:

- филмът определено НЕ Е актьорски и въпреки това и Брад Пит и Джесика Частиън са получили вече награди за него;
- сценарият определено не е най-силната му страна, така че ... надали
- силните страни на филма са визията /операторската работа и визуалните ефекти/ и режисурата - тези гилдии още не са обявили номинациите си, така че ... чакаме

Критиците обаче се произнесоха и ето как:

- Лондон - 3-те ключови номинации / наградите се дават януари
- Асоциацията на критиците на САЩ - 3-те ключови номинации / наградите се дават януари

за актьорите - 1 за Брад Пит / Ню Йорк / + 4 за Джесика / Ню Йорк, Сан Диего, Чикаго, ЛА
за оператора - 7 / ЮгоИзток, Вашингтон, СФ, Ню Йорк, Чикаго, ЛА, Бостън
за режисьора - 4 / Торонто, СФ, Чикаго, ЛА
филм на годината - 3 / Торонто, СФ, Чикаго + 2-ро място от ЛА

Разбира се, през последните години мненията на критиците и на Академията се разминават, но номинации за оператор и за визуални ефекти според мен са му вързани в кърпа.

ЕТА: И освен това "официално" говорене за филма има още множество разнообразни класации за "най-" в киното през годината, където присъства също.

Последна редакция: сб, 31 дек 2011, 01:30 от mia4ik

# 706
  • в сърцето на един мъж...
The Most Anticipated List (2012)

# 707
  • в морето до колене
Аз вече започнах рунда на ежегодните "предноминационни скрийнинги" в приятелски кръг за тази година  Grinning
Тази вечер бяха Drive и Moneyball
Другата седмица Midnight in Paris и вероятно The Help, ако дотогава не намеря някъде The Descendants.

А сега да ви предложа тазгодишните "кръгли маси" на THR - в YouTube не всички са качени целите, но на едно място ги намерих събрани накуп... Който има желание, може да ги гледа. Аз засега изгледах само двете актьорски. Предстоят ми режисьорите и сценаристите.
Ето го и линка - http://afistfulofculture.com/2011/12/12/watch-the-hollywood-repo … irectors-writers/

# 708
Около оскар време ми се иска да изгледам всичко, 'за да съм в час', обаче както всяка година, така и тази си имам заглавия, които не ми се гледат.  Drive и Moneyball са в този списък. За първия, вчера сефте попаднах на хубаво ревю в един форум, а втория не ми се гледа поради простата причина, че филми за спорт леко ме отегчават.

mia4ik, благодаря за линка! Обожавам 'кръглите маси'.

# 709

mia4ik, благодаря за линка! Обожавам 'кръглите маси'.

И аз благодаря , а от кръглите маси вече съм в ужас, че окръглянето има склонност да ми се предава  Joy

Никога, ама никога не успявам да съм напълно в час с Оскарите, но тази година давам известна заявка, че погледах малко повече сега по празниците. ..

# 710
  • София
и аз успях сутринта да погледам малко от "кръглите маси" и благодаря Simple Smile
тази година (като всяка досега) съм си обещала всичко да изгледам Wink

# 711
  • Далече
Мерси! Сега гледах малко актьорите, Клуни винаги ми е изглеждал с излъчване на salesman и чак сега разбрах, че всъщност преди да стане актьор е продавал застраховки и дамски обувки Simple Smile

.. Drive и Moneyball са в този списък. За първия, вчера сефте попаднах на хубаво ревю в един форум, ..
ТинаХрис на мен Drive много ми хареса, но няма смисъл да го гледаш в контекста на Оскарите. Не мисля, че има шанс, просто филмът е правен за кеф, а не за награди..

Аз гледах  "Дървото на живота" - не ми хареса, отчитам го като загуба на време...и на ресурси - какъв е смисълът да вкараш Шон Пен във филм за 2 безлични минути?

# 712
  • в морето до колене

.. Drive и Moneyball са в този списък. За първия, вчера сефте попаднах на хубаво ревю в един форум, ..
ТинаХрис на мен Drive много ми хареса, но няма смисъл да го гледаш в контекста на Оскарите. Не мисля, че има шанс, просто филмът е правен за кеф, а не за награди..

А нима "отричането" на шанса за номинации и/или награди не e вид поглед "в контекста на Оскарите". Подобно на "Генезис" миналата година... Защо другите, а НЕ този?!
Приятелите ми снощи след филма ме питат - и какви номинации му прогнозираш? Никакви - викам.  Ъ!  Thinking Май вече и за сценарий не вярвам да се вреди...
Кое е странното - аз не мисля, че причината е "политическата коректност" в точно този случай. Всъщност в доста аспекти филмът си е съвсем политически коректен по отношение на Холивуд  Mr. Green Концептуално, бих казала, е такъв.

Иначе ме провокираш да ти отговоря, че повечето филми "правени за кеф, а не за награди" тази година получиха наградите си рано-рано  Wink Още в Кан  Laughing
И Малик, и Рефн, и даже фон Триер (ако броим наградата на Кирстен Дънст) Mr. Green

И последно - мисля, че съм впечатлена от констатацията на Джейсън Райтмън по време на режисьорската "кръгла маса". След обяснението на французина Със-Сложната-Фамилия как всичко е почнало от желанието му да направи ням филм; и нима това не е най-чистият начин да разкажеш една история; и има много режисьори, които си фантазират, че правят ням филм...
И тогава Райтмън някъде около 17:28мин. казва "It's actualy all of our films are quiet films. It's kind of a quiet year... I was just thinking, I was looking around... and there's long periods of silence in all the films here..."

Мммм-да, мисля, че мога да се съглася с една такава констатация.

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 22:21 от mia4ik

# 713
  • София
mia4ik, чакай, дай малко по-простичко, аз не те разбрах, а ми беше любопитно какво искаш да кажеш.
за каква политическа коректност става дума?
хареса ли ти Drive?

# 714

Ха-ха  Wink , май само аз и Alica (макар и често да сме били противоположни), до този момент сме обявили, че сме харесали Drive  Sunglasses Ако и mia4ik се присъедини ще застрашим негативния кворум във форума  Joy

Ако пропускам още някой харесал филма, да ми прости  Praynig  Wink

# 715
  • в сърцето на един мъж...
Ами, бая се обявихме, че не сме го харесали Embarassed

# 716
  • София
наистина имаше негативна вълна за филма по времето, когато аз все още не знаех кой е Раян Гослинг Blush

много ще ми бъде интересно ако споделите какво ви хареса. а ако сте писали вече, сега ще погледна назад  Peace

# 717
  • София

Ха-ха  Wink , май само аз и Alica (макар и често да сме били противоположни), до този момент сме обявили, че сме харесали Drive  Sunglasses Ако и mia4ik се присъедини ще застрашим негативния кворум във форума  Joy

харесахме го доста хора, писахме по темите назад.

# 718

харесахме го доста хора, писахме по темите назад.

Надявах се да пропусна някой  Heart Eyes

# 719
  • Далече
mia4ik и аз не разбрах какво искаш да кажеш.Моята идея беше, че ако ТинаХрис  иска да е в час с Оскарите може да прескочи Drive, защото филмът няма голям шанс и да си отдели време за други потенциални оскарови филми.

Aurora аз ти четох мнението вчера в другата тема и мислех да ти отговарям, но в крайна сметка филмът явно поляризира или го харесваш или не.
На мен например сцената в асансьора http://www.youtube.com/watch?v=eaAR7WRc-AY ми е любимата сцена от филм излязъл тази година. Целият филм беше  перфектна симбиоза между картина и звук, наслада за окото и ушите Simple Smile , просто всеки кадър ми изглеждаше перфектен, както и целия актьорски състав...Дори няколкото минути на Кристина Хендрикс изглеждаха оправдани. Сега нямам търпение да излезе на двд да го гледам пак и да си превъртя някои сцени. Просто филмът ми изглежда като оптимално използване на всички ресурси достъпни за един режисьор. На края сценария няма особено значение Simple Smile

п.п аз по принцип харесвам Рефн още от Pusher филмите му и общо взето знаех какво да очаквам, просто сега резултатът е по добър..

Общи условия

Активация на акаунт