На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 216 068
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • на морския бряг
Аден , според мен главната им улица започва от едни фонтани/вградени са в самата улична настилка/, които се намират надолу от Селимие джамия, подминава се паметника на Мимар Синан, старата джамия и тогава са тези фонтани вдясно.
  Няма начин да се сбърка тази улица  Simple Smile Има много фонтани на нея, оживена търговска е.

Благодаря  bouquet , то паметника и джамията видяхме , но се върнахме назад ,а е трябвало още малко да повървим. За следващия път ще знам.

# 346
Извинявам се предварително,ако питането ми е неадекватно,но 4 теми и  толкова много страници...не ми се четеше всичко.Тук се порових в последната,но не видях като информация това,което ме интересува.Решили сме да разходим децата до Одрин и питането ми е ,някой дали е запознат,ако пътуваш със служебен автомобил какви документи ще искат на границата?Или по-скоро само с предоставен трудов договор,възможно ли е да минем?
Благодаря предварително!Всякаква информация ми е от полза! Peace

# 347
  • Ямбол
ivataне мисля,че е ти е необходим този трудов договор въобще.Искат документи за автомобила-зелена карта и ваши паспорти.

# 348
Трябва и пълномощно за колата щом не е ваша,преведено на турски.

# 349
Лятото ние минахме без преведени на турски документи. Мъжът е собственик на фирмата, колата се води служебна, преведохме на английски документите и ги заверихме при нотариус, обаче ни мотаха 100 часа и прехвърляха от гише на гише на границата и ... наистина малко от техните служители говорят английски и е безумно трудно да разбереш какво искат от теб  ooooh!

Но със сигурност, ако не си собственик на фирмата ти трябва пълномощно  Peace

# 350
Здравейте  Grinning  Интересува ме дали има големи намаления и разпродажби след новогодишните празници и кога точно започват  Peace
Благодаря   bouquet

# 351
  • Казанлък of all places
Решили сме да разходим децата до Одрин и питането ми е ,някой дали е запознат,ако пътуваш със служебен автомобил какви документи ще искат на границата?Или по-скоро само с предоставен трудов договор,възможно ли е да минем?

Здравей! За управление на автомобила през граница, ако не го управлява собственика на фирмата, се изисква преведено на турски и заверено нотариално пълномощно, документите на колата , застраховка "Зелена карта" с изрично упоменаване,че е И за Турция ( преди имаше някаквои изключения) и това е. Няма да можете да използвате трудов договор като доказателство, че шофьорът има право да управлява автомобила в чужбина.
Всички документи в комплект се подават на второто гише, говоря за Капитан Андреево/Капъкуле и  това е. Успех!

# 352
Привет и от мен
В събота се поразходихме, но само до Лозенград - времето беше страхотно и без много да му мислим тръгнахме. Естествено да не съм валат, понакупих някой неща. като цяло ми се струва че турците са поувеличили цените, но пък лирата им е 80 ст, така че за нас българите в левово изражение няма много разлика като че ли...
Този път за първи път пазарих от склада в Лозенград - Bizim, мисля се казваше. Доволна съм и ви го препоръчвам ако ще се запасявате с препарати и битова химия  Peace продават също така и хранителни стоки но по-наедричко  Peace Може да се плаща както в брой, така и с всякакви банкови карти и трябва да ви кажа, че всичко беше на по-ниски цени от Кипа, а е само на няколко метра от нея.   
Довечера мога да пусна малко снимки с цени на риба, плодове и зеленчуци Wink

п.с. Ивата, задължително пълномощно за колата, преведено на турски.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 11:08 от Ками*

# 353
  • у нас
Ками, дай повечко инфо къде се намира Бизим? Кажи някои актуални цени, да си сверим инфото.  Praynig

# 354
  • София
Знаете ли колко вървят ядките в Одрин - лешнци, кашу, шам-фастък, леблибия....?
И къде са най-евтини?

# 355
  • на морския бряг
Ками, дай повечко инфо къде се намира Бизим? Кажи някои актуални цени, да си сверим инфото.  Praynig
Намира се след Кипа в посока Истанбул ,може би 300м. след нея на главния път е с големи букви пише BIZIM .Первол 4л. - 11 лири.

# 356
  • у нас
Благодаря ти Аden   bouquet Много ми е познато това име, сигурно няколко пъти съм го видяла, ама пусто като не се сещам сега. Следващият път ще се огледам по -щателно.

# 357
Ками, дай повечко инфо къде се намира Бизим? Кажи някои актуални цени, да си сверим инфото.  Praynig
Намира се след Кипа в посока Истанбул ,може би 300м. след нея на главния път е с големи букви пише BIZIM .Первол 4л. - 11 лири.

Точно така, след бензиностанцията веднага е, има и паркинг, няма как да го пропуснете ако се оглеждате  Peace
Цените от тази събота са Первол 4л. - 12,49 ТРЛ, а Персил 10 кг - 22,50 ТРЛ /имаше и 6кг=9кг, но не помня цена/, Веро 6 кг към 8 лири, омекотител не съм купувала, че имам още...
Затова казвам, че са вдигнали малко цените  Wink
В склада работи едно момче българче, т.е. родено и живяло тук. Може да го потърсите и да питате за всичко, ако нещо не ви е ясно Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 09:55 от Ками*

# 358
И аз заминавам сега в събота, на 10,12,2011. Интересувам се от къде е най-добре да си купим локум /от насипния/ и баклава. Също така, тези кори за баница на бройка ли се продават, или са в пакет? имало някакви универсални прахове по 9-10 лв.? Има ли такова нещо???

# 359
  • на морския бряг
И аз заминавам сега в събота, на 10,12,2011. Интересувам се от къде е най-добре да си купим локум /от насипния/ и баклава. Също така, тези кори за баница на бройка ли се продават, или са в пакет? имало някакви универсални прахове по 9-10 лв.? Има ли такова нещо???
Насипен локум има в Кипа на щанда за ядки, май 5 TL беше цената за килограм. . Кори за баница има и в магазините , но за мен най- хубави са от пазара 5 бр - 2.50 ТЛ. Прахове има за тези цени ама нещо не им помня имената в момента ще си избереш.

Общи условия

Активация на акаунт