На пазар в Лозенград и Одрин - 4

• 215 085
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Хайде дееееееееееее....похвалете се. Кой какво си купи и какво видя.
Май, май на всички ви залепнаха пръстчетата за баклавата.......и не може да цъкате по клавиатурата.

А пък аз все надничам, белким някой е писал, за да си имам наготово списък за събота....

# 661
  • Пловдив
Здравейте,
в събота ще ходя в Одрин. Искам да попитам могат ли да се купят от там детски играчки на добри цени? Освен обичайните неща ми се ще да помогна и на Дядо Коледа с подаръците Simple Smile

# 662
  • Plovdiv
И аз ще ходя в събота , от доста време чакам някой да каже нещо приготвила съм си тук един списък ама и някой нещо ново да каже или съвет поне няма да е зле  Grinning А между другото да попитам във фрий шопа на границата може ли да се пазарува с турски лири?

# 663
  • София
А между другото да попитам във фрий шопа на границата може ли да се пазарува с турски лири?

Moже, но цените са в евро и курсът, по който превръщат в лири е много неизгоден. Освен това не връщат ресто, а закръглят с ненужни десертчета.

# 664
  • Plovdiv
Таня67 , благодаря ти за сведкавичния отговор  newsm51  А може ли да ми кажете корите за баница от къде ги визмате , аз последния път ги взех от Синия пазар 5бр. кори за 4.50 ТЛ ?

# 665
  • Пловдив
Кори има още на първото място където спира автобуса/складовете/ 1/2 кг. 5бр.-2лири.Качеството им си е супер.
П.С. Ако ходиш с кола мястото се казва Бостан пазар и се намира на ул. Мизерлък сокак.
Аз ще търся САЛЕП в събота,  та ако сте виждали

те такова нещо http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=479588.180

# 666
  • Plovdiv
makak, благодаря ти  lovekiss А това салеп за първи път го чувам и виждам ако го открия ще взема и аз Simple Smile, а знаете ли дали има каймак по магазините този оригиналния, а не цаденото мляко защото от него взех защото пише каймакли , ама не е този техен прословут каймак, който го сервират с баклавата и разни сладки неща? Какво точно трябва да пише на опаковката , ако някой си е купувал? Друго интересно какво мога да си купя! Simple Smile

# 667
  • Plovdiv
И още нещо да попитам тъй като два пъти ходя до Одрин,  ама нито един път не сме ходили до тяхния център последния път много се замотахме с килима за детската стая и пропуснахме отново, понеже сме с кола може ли някой да ми помогне как да стигна до там и колата има ли къде да се паркира ? Благодаря, предварително !!! Днес съм пълна с въпроси - извинете ме !!! ooooh!

# 668
  • Пловдив
Паркинги има на Селиме-то и на Керван сарая на Рюстем паша. Последния път бях с дъщеря ми и тя на англ.се разбра с едно младо момиче, че тези неща като каймак ги имало само в един магазин в центъра, но трудно ще го намерим. Все пак детето обясни, но така и не го намерихме. Търсихме гюллач юфкасъ, специални кори за това нещо  https://www.google.com.tr/search?q=s%C3%BCtla%C3%A7&hl=tr&am … P38CcjPtQbanYHoAQ сутлю нуруйе, специална баклава с лешници, която се залива със сироп с прясно мляко и други щуротии кандил симит .....и т.н. та хората обясниха че тези неща са традиционни за определени празници и само тогава ги има навсякъде в останалото време само в определени магазини, които явно не са големи и само те си ги знаят. Все пак в КИПА намерих сутлю нуруйе и беше невероятна. Симиди имаше на много места, но не бяха Кандил и така. Виж някъде на предните 2 страници дадох линк на карта на Одрин, на която са отбелязани магазини, пазари, забележителности и каквото те интересува. Одрин не е голям отвори и разгледай имаш
 време

# 669
   Здравейте, на всички!  Тъй като планувахме ходене до Турция на пазар, прочетох всичко, което сте написали. Бях много въодушевена и мислех, че почти всичко ми е ясно. Нас ни интересуваше покупка на дрехи и най-вече прословутите чаршафи на "ТАЧ"! Много малко е инфото тук, но все пак разбрах, къде точно е фабриката на Тач до град Чорлу. Тъй като има много други, които се интересуват ще споделя моят опит, за да не се разочароват и те като мен. Фабриката е на много лесно място по пътя от Одрин до Чорлу /не по магистралата/ преди Чорлу има големи табели и се вижда. Магазинът е голям, има  и чаршафи и възглавници, юргани, пердета, шалтета и др. Ние искахме чаршафи. Комплектите за спалня, които ти показват са на цена 79 лири и на тях има само надпис "Аутлет". В найлонов плик и никакъв етикет "ТАЧ"! Не позволяват да ги отвориш! Взимаш на късмет. Имат само около 5-6 разцветки. Който си е купувал знае, че повечето са с 4 калъфки. В тези пликове са с 2 калъфки. На отделни щендери продават допълнително калъфки, но не можеш да уцелиш разцветката! И така комплекта ти излиза около 90 лири! Но най-лошото е като се прибереш и отвориш чаршафите - ВСИЧКИ СА С ДЕФЕКТИ!  Или материята на двата чаршафа или калъфките е различна, или има петна /които не се премахват/, не боядисана част от чаршафа/бяла/, най-лошото е, че едните като се изпраха се обезцветиха - появиха се бели петна! В единият комплект се оказа, че вместо горен и долен чаршаф и калъфка има два единични чаршафа само!   Да не говорим като изпълнение са шити с едни бели конци като от ученици. Моят съвет е най-искрено ви казвам, че не си заслужава ходенето то тази фабрика. Или ако ходите след като платите си отворете комплектите, за да ги проверите. Съжалявам, че не го направихме, а го установихме късно!  Качеството е много лошо! Да не говорим, че купихме 10 комплекта и нямаше никакъв бонус /някой беше писал че правили подаръци/. Не че сме затова, но да знаете. Пак ще го повторя за хора, които имат от тези чаршафи от тази фабрика продават само дефекти стоки и супер ниско качество. В Истанбул бяха по 110 лири, от луксозната серия на ТАЧ, а тези какви са незнам!
2. За "Аутлета" Авантаж - много скъпо и нищо хубаво;
3. Орион - е МОЛ - скъпо и нищо интересно;
   На връщане минахме през Одрин - Марги аутлет - за мен там си струваше.
  Съжалявам, че изгубихме време до Чорлу - много по-скъпо от Одрин, по-лоша стока и губене на време!

# 670
  • Айтос/Бургас
Ходихме тази неделя в Одрин.Купихме кори за 3 евро 8 броя.Най-интересното беше,че не успяхме да открием тези складове.Голямо лутане падна.Въпреки,че питахме поне 100 човека,всеки казваше различна посока ooooh!.В Бизим,който е до Кипа не ни разрешиха да пазаруваме-било само за фирми. Rolling Eyes Съответно прах за пране купувахме от Кипа.Купих си АЛО за 18 и нещо лири,беше намален от 26.Всички други бяха много скъпи и не на сметка.

Ходихме и до джамията.Лалето наистина е под стъкло вече.

Купих и от този Салеп.Ама нещо не ми хареса много.Мирише ми на мляко с ориз и много канела,но под формата на напитка.

Баклава си взехме от Лозенград от центъра.12 лири килограма.От там взехме и ядки-също по- скъпи отколкото в БГ.

На Waikiki за пръв път нямаше кой знае какви намаления и почти нищо не ми хареса-само една пола си взех за 18 лири,но е пролетна,тънка.На детето много хубаво панталонче с подплата за 22 лири.

Иначе разходката си заслужаваше.Седнахме да пием кафе на Мадо-кафето 5 лири,чаят 3 лири.Сладоледите бяха много скъпи.

# 671
  • Plovdiv
Zlatttka за складовете не се тормози чак толкова много,ако е за праховете.Не е кой знае колко по евтино от склада за перилни препарати който се намира до моста.Другите работи на складовете като маслини,баклави,хартии и т.н. са по евтини от Kiler-a и Kipa.Явно най добре за пазар в Одрин е петъчния пазар.Ние бяхме в събота и на връщане на границата от към България беше някаква трагедия,не можахме да минем от18.30часа до 20.45ч.

# 672
  • Бургас / UK
nataly999 просто съм  Shocked от това,което си писала за "ТАЧ" не за друго,ами защото ние много пъти сме купували от там и до сега никакъв проблем.Незнам защо сега така се е получило с вас.Не само,че си имат цветове,ами и не са мръднали при пране.За подаръци не знам,но аз много се кефя на торбите на касите,които ти дават,които явно са шити от остатъци от платовете.Това е единственият кяр от там  Mr. Green От 5-6 месеца не сме ходили та може нещо да са се издънили в качеството...

# 673
  • Пловдив
На първа стр.има линк за промоциите в Кипа, ако нещата за които сте тръгнали ги има в промоциите не си струва да ходите до складовете разликата е под 1 лира. Тази седмица кори продаваха дори на паркинга на Селимето по 2,5 л. на складовете са по 2.
За Уайкикито също това е линка http://www.lcwaikiki.com/outlet-female.aspx ,принтирах си което ми хареса влезнах наврях картинките под носа на първото момиченце с едно добре заучено
афендарсиниз, бу нереде? и то ме заведе до всичките дрешки без да се мотам стана за около 15 мин с плащането.
После в Кипата със друга разпечатка само показвам нещото и те най-любезно ме завеждат точно до него. Бях с автобус имахме 1 час и половината време ми остана  да се размотавам.
за сравнение някой цени от кипата и складовете
складове паста колгейт 2бр х 125 мл -4лири --Кипа 4,75 л.
складове шампоан Хед енд Шоудърс 2бр. х 400мл. -12 л.---Кипа 10,90 л.
складове душ гел палмолив 500мл 7,50л -- Кипа 6,99 л.
складове Прил табл. съдомиялна 56бр 15 л.-- Кипа 15,90
Така,че ако автобуса не ни беше завел на складовете хич нямаше да отида.

# 674
  • Бургас / UK
И не забравяйте и удоволствието http://www.edirnelikofteciosman.com/
В това заведение съм яла най-уникално вкусните кюфтета и дроб  Mr. Green Порциите са по 10 ТЛ но ти носят още много неща,които са от заведението-люти чушки,един доматен сос също много лют,нарязани домати и краставички и вода.Заведението се намира до една джамия в центъра(съжалявам,но сега не мога да кажа коя точно) Там има и много такива заведения за за бързо хранене и мисля,че който е ходил ще се сети.

Общи условия

Активация на акаунт