Августинчетата всички скоро ще духнат 3-те свещички!!!

• 68 796
  • 694
  •   1
Отговори
# 570
  • Все на втория етаж
Ани, честит ви втори юнак. Да сте живи и здрави цялото семейство, децата само да ви радват, да цари спокойствие и веселба при вас. Безгрижно и щастливо детство на всичките ти рожби Simple Smile

# 571
Приеха ни на първо класиранеееееее  newsm44 newsm68 newsm44
За сега едно сигурно място имаме от септември, а на 10 май ще ходим на изпит и за Горна Баня  Mr. Green но по-натам ще ви подсетя да стиснете палци за Денис  bowuu

# 572
  • София
Честито, Дони!!!

И ние сме от приетите и сега събирам документите, за да го запиша до края на седмицата Simple Smile

# 573
В 22.20ч на 27.04 се роди нашият  МАТЕО 3900г 54см. Родих нормално и имах прекрасно раждане
Ани, БРАВО! Да ви е жив и здрав юнака! Чакаме  с нетърпение разказа за прекрасното раждане.

Ние бяхме на СПА, Топчо се оказа голям плувец, като го сложиш в басейна и той дига дупето и почва да плува. Утре ще го записвам на плуване за бебета.

# 574
Честито момченце, Ани! Да ви е живо и здраво, много да слушка и да ви радва!
И аз ще чакам с нетърпание разкаа за раждането.
Ние сме добре, записах Ивайло за градина за юли. От сега мисля как ще го пускам...

# 575
  • Бургас/Пз
Момичета, благодаря на всички за хубавите думи и пожелания. Явно наистина,когато човек иска нещо много силно, нещата се случват!  Simple Smile
Хайде да ви разкажа за моето раждане  Mr. Green
На 26-ти април бях на лекар, който беше убеден, че близките 4-5дни няма да раждам. Радостното беше,че бебето вече е с главата на долу и ще чакаме ...Въпреки всичко неговото последно мнение беше ,че няма пречки да родя нормално, но за мене било по-добре да е с операция Sad бла, бла, типичните лекарски приказки, добре, че поне се съгласи да чакаме да почне раждането.
И така прибрах се, обадих се на всички, че няма да раждам до началото на май, да не ми звънят непрекъснато Simple Smile Изкарахме деня в разходки с децата, организирах женско парти с приятелки за 28-ми /четвъртък/ и вечерта си хапнахме и пийнахме с мъжа ми и си легнахме.
През деня/26-ти/ имах контракции, но нито чести, нито болезнени. Дори самият лекар се учуди на записа на тоновете, че имам контракции, а пък аз не реагирам че са болезнени.
Към 2ч през нощта обаче станах до тоалетната и доста ме посряза корема. Легнах си, но след половин час наново същата болка. И така до сутринта - контракции през 20-30мин с продължителност 1мин.- поносими, но доста усещащи се.
Станахме сутринта и вече започна да ми става ясно на къде духа вятърът, но все не ми се вярваше, че ще родя още на 27-ми.
Въпреки всичко денят си протече нормално, само дето контракциите станаха на 15мин и понякога успяваха да ми спрат дъха. Към 16ч излязох на кафе в приятелка, но не издържах много дълго и след около час си тръгнах. Докато се прибера до вкъщи се наложи на няколко пъти да спирам, защото болката изведнъж доста се засили и ми беше трудно по време на контракциите да вървя. Като се прибрах вече бяха станали на 10мин. И така се започна трудното - децата в къщи - Калоян иска да играем, Дария милата ме гледа с един ужас в очите, който никога няма да забравя, толкова изплашена беше миличката.
Накарах мъжът ми към 18.30 да излезе малко с Калоян, а аз влязох да взема душ, като се надявах малко да ми отмине болката - но не познах - на моменти беше толкова силна, че ме втрисаше.  Cry
Въпреки това не исках да тръгвам за болницата, защото бях сигурна, че ако не съм с достатъчно разкритие или изтекли води ще ме оперират.  Twisted Evil
И така вече към 20.30 контракциите ги засичах на сигурни 5мин. Болката ставаше все по-силна, а ужасът в очите на Дария растеше. Тогава взех решение, че каквото и да става не мога да й причиня да ме гледа в това състояние и да и остане спомен за цял живот, как майка й се превива от болка./По принцип живеем сами и няма къде да изпратя децата в такъв момент/ Така че седнах и спокойно поговорих малко с нея - че няма нищо страшно и че ще отидем до болницата да ме прегледат, а тя ще трябва да се грижи за Калоян, докато баща й се върне. Определено не й казах, че ще раждам и тя малко се поуспокои.
И така в 20.50 бяхме в болницата. Реших, че изобщо няма да се обаждам на моя лекар, някак си имах подозрения, че в момента най-вероятно ще си измисли причина и няма да дойде.
Предварително бях звъннала до болницата и знаех коя лекарка е на смяна. Имах представа за нея като лекар и реших, че ако е писано наистина ще родя нормално.
Тя ме прегледа и изобщо не спомена варианта за операция. Каза само, че съм с 5-6см разкритие и с перфектна родова дойност, главичката е идеално позиционирана и че до 1.30 ще родя. Мъжът ми горкият я погледна доста подозрително  Thinking - не му се вярваше, че толкова бързо ще стане.
Е да ама стана точно така, както тя каза. Качиха ме в предродилна зала, попълниха документите, вече беше станало 21.30- чуха тоновете на бебето и след около 20мин разкритието ми беше 7-8 см, пукнаха ми мехура, от което усетих голямо облекчение и лекарката каза да ми сложат Но-шпа и че засега няма нужда от система с окситоцин.   След още 20 мин вече бях с почти 10см. От там в родилна зала и последните 5 минути беше ужасът, ама сладък ужас де Simple Smile Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyesмога да го изживея още няколко пъти.  Wink Wink
4-5 силни напъна и 2-3 разцепващи тишината викове /раждах сама, нямаше други родилки/ и моето момченце изплака. Е , няма такова щастие, няма такъв кеф. Малко покрещях, че са ме чули чак на горния етаж,ама главичка и раменете много ме изтормозиха и двете са по 35см, а аз съм с доста тесен таз.  Въпреки всичко нямам нито епизотомия, нито шевове, а само малко охлузвания, защото две контракции не можах да ги изкарам до края. По едно време имах чувството, че не мога повече, но лекраката каза - Хайде дай още два напъна, че бебето иска да излиза , а ти така като се бавиш и го мъчиш! - и това ми беше достатъчно да ми дойдат нови сили.
След това ме оставиха около 20 минутки , за да дойде нова контрация  и да се роди плацентата. Стана само с една контракция- излезе си цяла целеничка - узряла и точно както трябва да бъде / а не както лекарят каза предния ден, че не била узряла Close и имало време за раждането- нищо не позна де/ След това лекарката каза, че трябва да ми прегледа белега на матката от секциото, за да е сигурна , че всичко е наред. Това беше малко неприятно, ама се понасяше де... Каза, че колегите преди нея са си свършили перфектно работата, не знам как го прецени  Thinking но тя си знае де...
Бебчо ми го дадоха веднага и той успя веднага да се напикае и наака - не знам как го направи толкова бързо след като се роди. После го измиха и претеглиха 3900, но според лекарката е бил повече в момента на раждането  Mr. Green Mr. Green и 54см. Дори акушерката още като го извадиха, каза че е доста дълъг и е бил навит в корема ми  Mr. Green Определено пак нямаше индикации, че ще е толкова голямо бебе - ама ето явно аз раждам големи бебета  Mr. Green Mr. Green
Ето така станах майка за трети път! Simple Smile)) Много съм щастлива, че ми се сбъдна желанието за нормално раждане, възможно най-естествено за болнични условия - без системи, без епизотомии, без шевове и всичко следвайки естествения ритъм. Вече съм убедена , че при второто раждане именно "външната" намеса и пришпорването на нещата донякъде е причината  да се стигне до секциото, но тогава не бях толкова подготвена, като сега. Просто никога не съм очаквала, че ще стигна до опреация.
Адски съм благодарна на лекарката, която дори и не си отвори устата за секцио и си свърши работата като истински лекар! Дай боже повече такива лекари! В интерес на истината после като минавше на консултации ме даваше за пример, колко решена и сигурна съм била! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 576
Ани, добре завърнала се!  Hug Как е Дария? А големия малък батко? Радвам се, че всичко е минало добре и както си желала  Hug /макар че мен ме побих атръпки поне на три места в разказа ти  Mr. Green/ Пусни снимка на бебока да се порадваме  Flutter

# 577
Ани, страшно се радвам за теб. Много вълнуващ разказ, и аз като caprice изтръпнах на места... Нямам търпение да видя бебчо  Heart Eyes.

# 578
Ани, народът ще се избие да научи името на тази лекарка Simple Smile, но аз съм сигурна, че си получила прекрасното раждане, защото знаеше какво искаш и не се паникьоса или предаде. Този прекрасен момент след предходно секцио, сигурна съм е още по-удовлетворяващ Simple Smile Но, най-доброто тепърва предстои Simple Smile. Раждането е само началото на приказните мигове с децата ни.

На Точица и купихме следващия стол за кола малко по-рано, че ни трябваше за едно гостенче. Взехме еър протект на Макси Кози. Единствената разлика с предния модел освен цената е, че проектора за вратле е по-мек. Взехме го, обаче за да сме сигурни, че не е лежал в складовете с години, че пласмасата старее. Голяма мъка да намериш малко по-качествен стол над 15кг. Изглежда никой не купува такова чудо.

# 579
Ани, много се радвам, че всичко е минала така, както си искала.  Hug Радвайте се на Матео и скоро чакаме снимки от вас.

Алекс е добре / пу пу/ и прекарваме голяма част от дена навън. Май ще става футболист за радост на баща си. Преди много си играеше с барбитата на Марина и мъжът ми много недоволстваше.  Joy Отскоро обаче му харесва да рита топка и иска все на двора да играе "Гооол".  Wink

# 580
Ани,честито момченце и от мен,да е жив и здрав малкият Матео и много,много да ви радва!
Много ме развълнува с разказа си за раждането,радвам се,че всичко се е получило както си искала.

И аз съм на бебешка вълна,сестра ми е бременна с второ детенце и преживявам всичко заедно с нея,тя е в 8ма седмица и декември живот и здраве ще си имам още е едно племенниче!

Момичета и аз много искам трето детенце,но нека Петьо да порасне още и тогава ще се връщам на бебешка вълна.

Иначе сме добре,децата ходят на градина,Петър започна да говори доста прави вече и изречения,доста лошичък е станал и много ми се оплакват от яслата,но надявам се е период и ще премине.Беше ни развален лаптопа и доста време бяхме без интернет,но вече ще ви наглеждам редовно.

# 581
  • Все на втория етаж
Честит празник, мили дами! Той мина де...

Аз имам туй - онуй да пиша, но нещо нямам муза.

Чета ви, много се радвам за новите попълнения. А Ани ти се една прекрасна и силна майка.
На всички ви се радвам и поствайте по някоя снимка на малчовците да си припомним и нашите бонбони.

# 582
Здравейте!

Седнала съм на терасата с ужасна мускулна треска, но поне ръцете не ме болят да пиша.  Wink Участвахме с децата в традиционното градско бягане. Алекс и аз на 500 м, а Марина - на 1000 м. Справихме се учудващо добре и завършихме някъде по средата  / от 20-на участници /. Все пак миналата година бяхме последни и си е напредък.  Joy Марина и тя се справи с голямата отсечка, но доста се измори към края. Сега децата продължават да дивеят на двора, а аз се чудя откъде намират сили. Wink

# 583
Привет момичета  Hug
Ани невероятен разкар - остави ме без дъх! Четейки те, имах чувството че на мен ми се случва. И да знаеш, че си много права за тъпите лекари и безумните им упорствания на всяка цена да се ражда секцио, именно защото е доста по-скъпо. Благодарение на такива "специалисти" и аз съм с три операции  ooooh! Прекрасни сте!!!
СМГ радвам се, че Алекс е добре! А това, че играе футбол е още по-хубаво и закаляващо за организма му. И аз у дома си имам двама футболисти, като Крис е вече на фаза европейски класирания, трансфери и класации  ooooh! Кога толкова бързо порасна, не знам??? Чак спори с баща си, кои отбори от английската висша лига са на последно и предпоследно място и естествено баща му загуби баса  Laughing
При нас всичко е нормално. Напредваме с памперса, като вече само акаме не където трябва.  Laughing Следобед спи без памперс, само все още за нощта го слагам. Починахме си по Гергьовден и сега пак всеки по задачки.
Искам да ви помоля утре да стиснете палци за Денис, тъй като в 11.15 ч. сме на изпит за 1-ва градинска група в лицея в Горна Баня.

# 584
Добро утро!

Дони, стискаме палци и чакаме да пишеш. Много ми е интересно какво представлява този изпит.

Алекс има напредък със сядането на гърнето.  Grinning От 3-4 дни вече сяда и пишка, като вчера имахме само 2 чифта мокри гащи.  Grinning Но още не си казва сам, а трябва аз да го подсещам. Но и на това съм доволна засега. Сега ще отиваме с него да караме колела, колички и прочее превозни средства с децата от групата за игри. От 4 седмици не сме ходили и той много се радва.

До скоро от мен!

Общи условия

Активация на акаунт