Любители на котки - тема 45

• 39 030
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Лунен сън, все едно описваш Апостилчо, само дето той не проявяваше интерес към маси и плотове. Дори му се чудех - като е толкова лаком, как успява да се въздържи и не му минава през ум да седне с нас на масата или да обикаля в кухнята по време на готвене. Един ден дори закусвах в леглото, мъркаше си спокойно и изобщо не посегна да си вземе.

Та на въпроса с хапането на ръката - аз установих, че моето коте очевидно го сърбят венците. Като решеше да ме гризе, тръгвах да го  почесвам по зъбките, по венците, по небцето. Умираше от кеф. Ококорваше се и застиваше, като държеше здраво ръцете ми с 2-те си предни лапички, да не би да се откажа да го почесвам. Иначе, да, знам, не биваше да свиква така и се надявам да не тормози бъдещите си собственици. Ще ги предупредя, разбира се, да му купят гумени играчки.

Показаните тигърчета са уникални. Дори си мисля, че отчупих част от зъбите си, като ги стисках - така ми се прииска да ги намачкам.

# 136
  • София
Мини-тигърчета имаше на изложбата на котки и нас много ни впечатлиха. Имаше и такива на петна - Marble Bengal, което си е мини-леопард  Grinning 

# 137
  • На небето
Трепет... / Дидитка много красиви котки, страшна окраска имат.
elix леле, за първи път виждам такива котки. Възхитителни са просто. 

# 138
  • Sofia
Ох, момичета забрах ви...Сега видях, че има нова тема. Тили май сте го пропуднали в началната страница, но ние не се сърдим...следващия път  Laughing Скоро ще му направя нови снимки и ще ги кача. Току виж и той станал звезда като красавеца на първата страница  Heart Eyes

# 139
Eмел, надявам се да си по-добре! А Апостилчо как се е държал по време на пътуването? Стресиран ли е бил?

Добре дошъл на Дани!

Sapunci, ако искаш да сте на 1 стр., най-добре прати лично съобщение на Мис Нели.

Тоя тойгър не ми беше известно до сега, че съществува. Отивам да се образовам!

# 140
  • София
Благодаря! Hug

Той е идеалният любимец за пътуване. Стресна се само от 3-те кучета, с които се наложи да чакаме за проверка на клетките. Не е гъкнал, спал си е по пътя. За моя Кьорчо няма никаква възможност да пътува в салона с пътниците - предполагам, че след такъв случай няма да позволят котки да се возят с останалите пътници.  Laughing Може мяукането му дори да наруши работата на електрониката на самолета.

Всеки момент трябва да получа снимки, след което ще вляза да допълня поста си.

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 16:27 от Емел

# 141
  • град-държава
Много съм изпуснала от новата тема, а и от 100 години все без данък се промъквам, но днес успях да хвана чудо-вижте(то) в сладка дрямка, за което пък той беше изключително възмутен от набезите ми да си тикам обектива в муцуната му и разбира се даде всичко от себе си, за да ме съботира. Mr. Green
Гледам, че за храненето си говорите, аз не давам на порции, слагам цялата дневна дажба наведнъж и той си хапва, когато  е гладен, никога не моли за храна и случаите, в които намирам празна купа на следващата сутрин ми се броят на пръстите на едната ръка.  Crazy
Казвам добре дошъл на Дани и неговата стопанка  Hug и се връщам да чета, че само прехвърлих по диагонала.  bouquet

# 142
ahasver, колко е царствен! Прекрасен е! ♥

# 143
Така... написах обещаната статия включваща основното за кастрацията, обаче има още неща за допълване, така че ще има и втора част. Чакам коментари и критика!  Hug

# 144
ahasver, много е красив и котаракът, и снимките!

По темата за мраморните бенгалки, се сетих за нещо което наскоро научих и много ме учуди. Все си мислех, че "таби" са котките на раета и петна, но всъщност таби е сложна генетична конфигурация с няколко варианта. Това, което ние познаваме като "обикновеното" таби - раета и петна - е "макерел таби", а "класическо таби" са всъщност мраморните!

Този вид окраска не е белег на синя кръв, просто вариант на табито. И понеже много рядко съм виждала такива из България - на село, или улични, че дори и във форума - а от другите има под път и над път, се учудих че мраморните са "класически". А се оказва, че във Великобритания преобладават мраморните, затова предполагам наименованието идва от там.

Мраморните бенгалки имат такива раздробени и контрастиращи мраморни петна заради дивите си гени. Бенгалките са смес от домашна котка и ето тази дива азиатска "леопардова котка" (също наричана бенгалска, откъдето породата взима името си)

Та виждате откъде идват тези красиви петна, които иначе няма как да станат само с домашна котка  Wink Ако домашната е мраморно таби, петната стават по-интересни, като на димен леопард. Иначе ако домашната е "нашенско" таби, петната стават просто точки.

# 145

Рижа прелест  Heart Eyes

Арчи просто си плаче да бъде намачкан брутално  Twisted Evil

Някой път като си преодолея мързела трябва да покажа британеца на кръстницата ми - огромен е.

И аз много харесвам различните видове диви котешки кръстоски - савана, сафари, бенгалски и т.н. Наша Цингарела беше сгодена за бенгалеца на моя приятелка, но в крайна сметка я кастрирахме, тъй като младежът е в Англия и я се консумирали, я не. Иначе можеше и интересни да се получат бебетата.

# 146
Fiama, недей да съжаляваш за бебетата, малко вероятно е да се получат интересни при дадените цветове на родителите. Черното и табито не се смесват - няма котка на черни и раирани петна например, както от черна и бяла може да стане на черни и бели петна  Wink Просто някои от бебетата са щяли да бъдат само черни, а останалите - само на бенгалски шарки. Виж ако бенгалката се консумира с друго таби, тогава става интересно.

# 147
  • София
Fiama, недей да съжаляваш за бебетата, малко вероятно е да се получат интересни при дадените цветове на родителите. Черното и табито не се смесват - няма котка на черни и раирани петна например, както от черна и бяла може да стане на черни и бели петна  Wink Просто някои от бебетата са щяли да бъдат само черни, а останалите - само на бенгалски шарки. Виж ако бенгалката се консумира с друго таби, тогава става интересно.

А бабите и дядовците не са ли намесени? Доколкото си спомням, Цингарелка е с неизвестно родословие  Laughing.

Арчи както винаги е прекрасен!  Hug

Лунен сън, много е сладък! Умирам си за рижковци  Grinning.

# 148
Намесени са бабите и дядовците, разбира се, но мисълта ми беше че конкретно между черно и бенгалско не става нищо интересно, а това май беше главният въпрос  Peace

# 149
А, каквито и да бяха - нямаше да ги върнем  Laughing Иначе Цингарелин баща е неизвестен, а майката я знаем. Трицветна е, дългокосместа, та едва ли щеше да окаже и тя някакъв ефект върху поколението.

Общи условия

Активация на акаунт