Любители на котки - тема 45

• 39 039
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
В къщи картинката се повтаря често, само Съни минава от различни страни на мечето.

# 331
  • Между гори и планини
Здавейте и от нас с глезана Кети  Simple Smile Днес е типичен неделен ден, много мързелив. Ето обичайната позиция на Кети
http://www.resizr.com/resized/2290.jpg
ето и как играе - мързеливо, разбира се  Wink
http://www.resizr.com/resized/c3e1.jpg

# 332
meritoo1 и моя яде маслини. Но никога не съм се замисляла, дали е вредно.  newsm78
И моя много ги обича Simple Smile Мисля, че  1-2 маслинки  месечно няма да му навредят толкова  Simple Smile Simple Smile
Ето и малко нови симки надявам се,че не досаждам  Blush

# 333
Момичета, ще ходите ли довечера на партито на Animal Rescue?  Grinning

# 334
Момичета, Криса повърна пак и в повръщането имаше бял червей, много тънък и около 5 см дълъг, мърда. Сложих го в буркан и ще го носим на ветеринаря.
Глист ли е това, тения ли?
Притеснявам се за децата, че едва ли си мият ръцете винаги, след като играят с нея  Thinking

# 335
  • Между гори и планини
Анджелина, много неприятно. На глист ми напомня.
Тенията се разделя на малки парченца, или поне аз това съм виждала. А има ли от къде котката да го е прихванала? До сега какви са й били изпражненията?
такова ли е? http://www.google.bg/images?hl=bg&q=%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%81 … =1575&bih=646

или такова?
http://www.google.bg/images?um=1&hl=bg&biw=1575&bih= … 0%B5&gs_rfai=

# 336
Няма от къде. Ветеринаря и даде нещо на първото обезпарзитяване. После в изпражненията нямаше нищо.
Сега след месец от като я обезпаразити започна да повръща и днес намерихме това мърдащото.
Иначе съвсем нормални изпражнения, но повръща от 4-5 дни.

По-скоро първото.

# 337
  • Между гори и планини
Ужас!
И аз преди 3 дни като дадох хапче, изпражненията чисти. Казаха ми след седмица пак - ако има излюпили се яйца. И сега въпреки чистите изпражниния, в сряда ще й дам пак.
Чак се притесних...

# 338
  • Варна
Спокойно, де, не се шашкайте толкова. Нито котешките глисти, нито тениите са кой знае колко опасни за хората. И първият ми котарак беше повърнал веднъж такова чудо, но беше доста дълго Whistling Дадохме му хапче доколкото помня и толкова, още сме живи и здрави, действието се развива преди поне 15-16 години Grinning А глисти много лесно могат да се прихванат, с обувките си знаете ли колко неща нанасяме вкъщи. Затова обезпаразитяването се извършва периодично, а не еднократно, дори и когато животното не излиза навън. Което ми напомня, че от доста време не сме давали хапче на Кетя, трябва тези дни да прескоча до доктора и да и взема.

# 339
Утре ще я водим на доктор, че днес не работи.
Странно, че той не каза да и даваме повторно хапче, заради яйцата на глистите, а имам спомени, че съм го чела това.
А бе, и аз се ошашках, да си призная.

# 340
  • София
Освен това инкубационния период за глисти и тении е различен, т.е. заради глистите второто хапче се дава след 10 дни мисля, а заради тенията след месец. Не съм абсолютно сигурна за дните, но със сигурност са различни за различните паразити. Особено градското улично чедо Мацо имаше от всичко по много, но се изчисти без проблем. И децата бяха малки  Wink. Освен това при малките котенца, от страх да не предозират нещо, ветеринарите дават доста безобидни препарати. Особено скептична съм към пастичките (лично мое мнение).

И аз много отдавна не съм давала нищо  ooooh!. Най-много се страхувам от мухите, които Мацо обожава  Sick.

# 341
  • София
И на мен ми прилича на глист или тения.
С котаракът не съм имала проблем, но при немската ми овчарка съм виждала.
Чела съм за човешките глисти. Че е възможно и изкарване с повръщане.
Дано по-бързо обезпаразитите котето.

# 342
И при нас се оказа, че негърчето има тения, д-р Тодоров й даде хапче и каза след 20 дни да го повторим. Подчерта, че не е опасно за хората, а котката се е заразила след като е погълнала бълха, но аз все пак непрекъснато си мия ръцете. Видях, че върху легълцето й има от малките бели яйца и го изчистих  Sick .... няма начин да не те хване параноята.

# 343
Никой ли не иска да гледа писаната за 5 дни  Confused

Днес като хвърлях храна на  маците и дойдоха 2 кучета. Едната маца се покатери скорострелно на близкото дърво, а на мен от шаш и паника ми падна капачката на обектива долу при дървото. После страх не страх слизах да си я взема.

Та ето ви котка на дърво  Grinning и куче, гледащо ме сърцераздирателно в очакване на мръвка.

И една маца с пренебрежителен  поглед на звезда, дебната от нахални папараци  hahaha

# 344
  • София
Тедке, да я взема, ама не знам как ще реагира Харитон. Той вярно, че е мъж като л-о на дъжд, ама знам ли.
Да вземе да й направи нещо...

С Торо нямаше големи сътресения. Торо като гост беше по-нападателен, но пък и беше ранен.

Общи условия

Активация на акаунт