Рисуване за начинаещи и не само - 3

• 54 853
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
  • Там някъде......
ЗДравейте и аз да се пръсъединя към вашата темичка.Моето хоби е да рисувам,но сега трябва да нарисувам една картина върху фазер.Искам да ви попитам фазера предварително намазва ли се с нещо например Ц200 и вода?От кои бои да си взема за по-добра покривност?Аз имам темперни,но се двуомя дали да не си купя акрилни?Моля,за съвет  bouquet

# 601
  Не съм от най-добрите съветници, но акрилни е по добре.

# 602
  • Там някъде......
Фазера трябва ли да се грундира предварително и от коя страна ще е най-добре да се работи-от гладката или от по-грапавата?

# 603
  Грапавата ще те затрудни повече. Рисувала съм на грапава повърхност- хем отива повече боя, хем трудно върви. За грунд не знам, но след това запечатай с лак, примерно за джанти. С такъв съм запечатвала рисунки на плочки на тротоар, а там вървят доста хора Simple Smile

# 604
  • Там някъде......
Лака за джанти безцветен е нали, или имам под ръка лак за коса с него дали ще стане?Разгледах темичката и искам да ви поздравя,направили сте истински красоти!Аз искам да нарисувам една картина за подарък на чужденка,но не съм рисувала от много години и трябва да си припомня някои тънкости и новости които сега научих от прекрасната темичка.Никога не съм рисувала с акрилни бои,а само с темпер.Как е техниката при акрила,нанася се както темпера и отгоре с вода се разреждат цветовете ,ако са комбинирани 2 цвята?

# 605
Елинор,самодивата ти е приказна!А дъщеря ти наистина си прилича,макар,че съм я виждала само на снимки.  bouquet

# 606
Мим, разбира се, че може да публикуваш Simple Smile не го казах с такава идея. Просто помислих, че не знаеш за темата и би ти харесало Simple Smile

За фазера и акрилните. Аз рисувам с акрил върху фазер или платно.  Добре е да се грундира и най лесто става с обикновен бял латекс Simple Smile Иначе се продават и специални грундове за крил.  Аз рисувам върху грапавата на дребнозърнест фазер, защото другата ми е с меламиново покритие (половинката е мебелист и си крада фазерни парчета  Mr. Green) Платната- лен или памук, ако са с покритие промишлено, а не е гола тъкан може и да не се грундират.

С лака за коса след изсъхването може да фиксираш акрила Simple Smile Върши идеална работа.

Самодивата много ми харесва и като цяло се радвам много на акварели. На мен нито ми се отдава, нито ме влече, а обичам да ги гледам. За портрета, прилика не знам има ли, но е доста жив и ми хареса.

Аз нямам нищо готово и скоро няма да имам. Направо ви завиждам на времето и хъса. На мен в главата ми само членове (уви, не каквито мислите) и норми. Имам и забрана да пълня къщата с платна. Simple Smile

# 607
  • Там някъде......
Момичета в книжарницата гледах акварелни бои ,но от тези които децата рисуват в училище.Те са на цени от 2 лева и нагоре ,вие с такива акварели ли работите?

# 608
  Аз рисувам с евтини акварели , докато събера за комплекта на "Ленинград". Те са 78 лв. Моите са пак руски с мед (така ми препоръчаха) и не са много скъпи-взех си два комплекта за около 17 лв и като ми свърши цвят си допълвам с онези на бройка.
  Нина, толкова си права- опиташ ли веднъж и искаш още  Grinning
Сина ми:

Благодаря ви за коментарите  Hug Езерната самодива едно я мислих, друго излезе..не съм много доволна от резултата, но поне има нежност.
  Сладка капка, лака за джанти е безцветен и е бетон спрямо лака за коса.

# 609
Ели и двете ти деца имат много красиви очи!Ще да е наследствено това.. Hug
 Знаеш очите са ми слабост.
ама ти наистина задобряваш с всеки следващ опит,наблюдавам малките детайлчета.

На мен също ми е интересна темата, която сте подхванали за материалите. Обърнах къщата за фазер вчера, но явно шетникът из къщи ми ги е изхвърлил.Ще се върна пак да чета за грунда и въобще. Аз нещо за голямо платно си мисля, не ме побират нещо малките пространства, що така?

пп моите акварели са български, около 20 лева бяха .Сега ще трябва четки за купя за акрила.

# 610
Моите акварели са Ленинград и ги взех за 38 лева-24 цвята в картонена кутия.Много живи и трайни цветове.На същата фирма има и Санкт Петербург и Бели нощи-разликата е в кутията и цената с до няколко лева.Иначе редовно си допълвам цветове на Ленинград и на Ван Гог-плюс/минус 3 лева за бройка.Имам някакъв спомен,че Ван Гог кутията беше около 70 лева,но не помня с колко цвята.

Ето такива са моите,но тук са по скъпи,аз преди година ги взех
http://www.impresia.bg/products.html?productid=79

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 16:25 от Мидичка

# 611
  Аааа, значи съм заплюла тогава 36 цвята или  повече. Защото определено съм запомнила  цифрата. Днес много се подразних, исках да си купя няколко листа от по-скъпата хартия-висях пред магазина и никой не отвори. Не е зле зареден магазина, но колкото пъти отида-все липсва продавач и е затворен по сума ти време.

# 612
Елинор,а може тези които си гледала да били с по-силен пигмент?Направи ми впечатление,че последния път като взимах на бройка ми казаха две цени за Ленинград с около левче разлика,нещо заради пигмента май ми обясниха.Но аз и от тези съм доволна-гледам единствено да са с три звездички-най голяма светлоустойчивост.
Много дразнещо наистина когато ти е мерак да си купиш нещо да няма продавач-губят си клиентите така...

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 21:32 от Мидичка

# 613
  • Там някъде......
Тези бои наистина са много хубави,но няма от къде да се снабдя с тях.А с темпер може ли да се рисува върху шпертплат грундиран със бял латекс?

# 614
Може.Може и малко C-200 да добавиш към латекса,за да не е толкова попивателен фазера.

Общи условия

Активация на акаунт