Сърдечни малформации- тема 7

• 70 493
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте мами, и аз не съм писала доста време но чета редовно.Поздравления за новата темичка.При нас нещата са добре за сега изчакваме до два месеца да ни извикат за последна корекция.Трябва да станем 15кг. а ние сме все още 11 не мърдаме от там и това е.Но се надявам и с тия кг да ни оперират.

# 46
mariqna_taneva74,много стиснати палци имате от мен
Как е Стаси,имате ли инфо?

Дадоха ни 50% с ЧП,но пише,че не може да посещава детско заведение,а аз искам да го пускам на ясла!!! Rolling Eyes А сега де-шах!Да обжалвам ли  Thinking
За справка-сърцето е на 6 след операцията,но със слаб пулс.

# 47
  • Русе/ София
Деси, нали ти я ясно, че ако паднеш под 50% губиш парите които сега ти дават..... Можеш да обжалваш, зависи кой избор ще направиш като по важен за семейството ви - яслата или финансовата помощ която ви се полага за Влади.

# 48
Мариянка, стискам палци да наддадете, че наистина са ви малки килограмите а пък и за бях свидетел как трудно ядете. На нашата трета операция ние бяхме 14 кг.

Деси а защо не може да посещавате детско заведение. Нашият процен беше 95 но ние и на ясла ходихме и в момента на детска ходим.

# 49
  • Burgas, Bulgaria
ние сме на Зинат и Вентолин -.......... не ми се говори вече........... тъкмо го оправих и на ново ,ама този път със сериозните спазми....ужас....за два дни кашлица и сме на прага на пневмонията....ууууууууууууууууууу  Twisted Evil

# 50
  • Русе/ София
Добре де мадам Тиква, ама вие навън ли излизате в това време, какво правите? Ние сме се натикали в една  стая (топлим само едната), старая се да проветрявам по-често, даваме си витамини (сироп), вит. Ц (ампули), осцилококциум (профилактично 1 път в седмицата) и не си подаваме носа навън (и не разрешаваме кихащи, хремави и кашлящи гости). Вие къде се прецаквате така? Знам, че е възможно и в къщи да се разболееш - имали сме такива моменти....без контакти и....пак болни.  newsm78
Тази кашлица с която почвате има ли и прозрачен секрет от нослето...може да е на алергична основа - прах, цветя в стаята , любима плюшена играчка....тогава трябва да откриеш причинителя. Не знам какво да ти кажа....  Thinking- съжалявам че пак сте в недобро здраве и на лекарства. Sad  Дано мине бързо този период при вас. Вече не знам и аз от какво и как да ги предпазвам тези деца ooooh!, но определено болестите в къщи са ми "враг номер 1"

# 51
Здравейте, ние преди час се прибрахме от ТЕЛК комисията. Дадоха ни 95% за три години. Но можем да ходим на градина.

За тези болести вече не ми се говори и ние бяхме с бронхит, след това направихме възпаление на ушите от тях пък ни се подуха лимфните възли ooooh! и за един месец пихме два антибиотика. В момента във Добрич е такава зима много е студено, духа силен вятър и от вчера до преди един час валеше сняг. Надявам се този студ да избие #2gunfireвсички вируси, че ми писна вече е от болести. На Кристиян и на него му писна да стои в къщи, само вчера излязохме за малко да се по-пързаляме със шейната. И се моля до понеделник да не се разболее, че в градината ще идва дядо Коледа.

# 52
В нашето решение пише.Дава се чужда помощ,защото детето не може да посещава детско заведение заради риск от инфекции  Rolling Eyes
А сега де  Confused Ще оставя така нещата.Имам 4м. без майчинство докато свърши решението.Толкова ми е и платения отпуск,но ми е кофти,че го пише на самото решение.Защо да не ходи,да не е извънземно  Sad Егати дискриминацията!

# 53
Деси, егати абсурдите, че то вируси и микроби има навсякъде и по детските клубове и по градинките. Как може така да се разсъждава ooooh!.

# 54
  • Burgas, Bulgaria
Elida - от детската градина  Confused ..............

# 55
  • Русе/ София
Моля те мадам Тиква, другия път като отидете на преглед в София, питай за пневмококова ваксина и дали може да я поставиш на детето. На нас ни препоръча д-р Кънева да го направим ако имаме възможност (с оглед цената която е към 160 лв, за Превенар). В момента, имунзационния календар включва такава задължитална ваксина за децата родени след м. април 2010, казва се Симфлорикс. Нашите деца не могат да я ползват по касов път, защото са големи. Симфлорикс-а се поставя на деца от 0 до 24 месеца, цената й също е към 150-160 лв, а за деца от 2-5 г се поставя Превенар. Даже има и Превенар 13, която е допълваща ваксина с най-новите пневмо щамове. Тези ваксини защитават от пневмококи, които причиняват пневмония, менингит и отит. Прочети си сама из нета, събери повечко информация (естествено и тук има "ЗА" и "ПРОТИВ") и питай изрично дали е препоръчителна такава една имунизация. Превенар 13 я няма на българския пазар (иначе щях да сложа и двете). Март месец живот и здраве мисля да бием Превенар на Дари. Незнам колко ще помогне, но все някаква защита дава и тя е не за определен период, а за винаги доколкото разбрах. Ваксината е мъртва- без странични ефекти. Носители на пневмококи били 60-70 % от децата в градините. Проучи въпроса и ако нямаш резерви за такава защита или забрана от София, специално за твоето дете с оглед диагнозата му, съветвам те да обмислиш поставяне на такава имунизация. Peace

# 56
  • Burgas, Bulgaria
благодаря ти...трогната съм как човек ,който не ме познава ми помага...благодаря...........направо ми се доплака  Embarassed

# 57
  • Русе/ София
Бих помогнала на всеки който има нужда, стига да имам възможност. А тук, в този форум ние сме като едно семейство и се подкрепяме винаги. Знаеш ли на мен, колко майки от тук са ми помогнали, майки с които се запознахме в болницата и на които децата останаха там.... Как всички минали през тези кръгове на Ада ми се обаждаха и ме подкрепяха в клиниката, говореха дори с д-р Митев и се интересуваха от състоянеието на моето дете....майки, кото дори не съм срещала лично...., с които се чуваме по Скай, телефон и Фейсбук....така че,  такава ни е била съдбата- да се намерим и да си помагаме. Децата ни са специални – можем да ценим живота си с тях, можем да съчувстваме и да разбираме хората които са в нужда, да намираме семействата със сходна на нашата участ и да ги имаме като наши, особено истински и ценни приятели – дори от разстояние. Hug
Знаеш ли на мен как ми се плачеше, когато отидохме на операция май месец тази година и скова страшен студ...и тогава, пред болницата спря едно куриерско бусче с един чувал дрешки- за мен и детето ми.....от една майчица от нашия форум. Деси от Благоевград –аз не забравям, да знеш! Дължа ти много. И не само на теб! На всички ви тук- за подкрепата, за приятелското рамо и съпричастността, за молитвите които отправяте за всички деца с предстоящи операции. Дано това което раздавате от себе си, ви се връща и отплаща стократно!  bouquet  bouquet  Praynig Praynig Praynig

# 58
Не мога да повярвам какво прочетох. Страхотен пост.
Пожелавам здраве на Елида, и тайничко се надявам да има повече хора като нея!

# 59
  • София
Мили майчета, и мен разплакахте!  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт