Отговори
# 90
  • Варна
Дано  Praynig

# 91
Mwpo , радвай се че все пак навреме си разбрала за смяната на пола  Wink! Помня една наша много симпатична съгражданка, която през цялата си бременност се зареждаше с дрешки и аксесоари в розово и накрая чета тема:" Изненада голяма ... е МЪЖКА МАМА"  Grinning. По-важното е и бебо и мама и всички да са добре  Flutter. И не се отказвай да търсиш мъжка шапка  Wink  Peace!
 Ние с бебока сме добре, но щерка ми ме побърква Sick. През тази си бременност съм много по-чувствителна, настроенията ми се менят непрекъснато и ако имаше начин да избягам от себе си...
 Пете , благодаря за подробната информация, която си дала за подготовката около раждането   bouquet, въпреки че чета много, минала съм по този път, научих интересни неща  Grinning!
 Мони, т.н. "мехлемче за коремче-Бейбинос" съм ползвала много малко и не съм очарована. Тубичката премина у сестра ми, за племенницата,а след време у приятелка. Голяма обиколка се получи  Laughing, но струва ми се никой не остана доволен. Етеричните масла в мазилото уж би трябвало леко да затоплят и отпуснат коремчето, да премахнат газовете, но  Thinking...
 Djulia , имаш,надявам се още един вариант- да капарираш количката, ако продавачите са сългасни  Peace и Честити сини гащички Simple Smile

Честити момиченца и от мен на auraboneva, Щък,Поли, PEMY  Grinning!
 auraboneva ние тук всички се подкрепяме, особено съгражданките  Grinning  Hug! Чудесно е, че баткото ще си има сестричка, обикновено по-големите момчета са по-грижовни към малките принцески Simple Smile!

За себе си не мога да кажа, че клизмата е била от неприятните ми преживявания около раждането, дори на фона всичко останало беше рутинна манипулация. А моя приятелка роди наскоро, но поради пълното и разкритие с което са я приели не се е стигнало до клизма.

Разбрахте ли,че едно момиче от февруарките с термин 16.02.11 е родила на 17.11.10!!!!Започнала да се подува,говорила с докторката си,пуснала урина и мерили кръвно-уж всичко било нормално.Докато не вдигнала 160/100 и веднага я приели в МД.Оказала се с тежка прееклампсия.Опитали да задържат бебето,но тоновете започнали да се губят и и направили спешно секцио.Родила момиченце и го кръстила на себе си-Мартина.Тежала само 750гр.Сложили я в кувьоз и я интубирали с подаване на кислород на 100%.Тази сряда вече дишала самичка и я захранват с 3-4мл мляко и тежи 910гр.Малката душица,бори се с всички сили!Пращам и прегръдки за да е още по-силна!
Praynig  Praynig  Praynig

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 17:16 от Gigi_vn

# 92
  • Варна
Момичета, и тук да се отчета от днешната ФМ. Бебо си е наред и е точно 19 седмици (не изостава както ме наплашиха на ЖК), и плацентата се е вдигнала максимално за момента (а пак там твърдяха, че е много ниско и е запушила родовия канал), и околоплодните ми води са добре - точно тези 3 неща ме бяха притеснили заради последните консултации. Все още е мъж (макар че пишле от 4 мм може и да се окаже нещо друго, си мисля Wink, доки е абсолютно убеден все пак и аз му вярвам. Почти 300 гр. сме и 14 см без краката.
Идваше ми да разпрегръщам лекаря, така ме успокои! Hug

Гледам вече за раждане обсъждате, аз тайничко чета разни темички по въпроса. Специално за планирано секцио, вижте тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=534913.0, на мен ми разясни доста неща, още повече, че в това болнично заведение мисля да раждам и аз, живот и здраве (там са ми и консултациите).

Честито на всички узнали пола! Go, go, GirlsLaughing

# 93
Стискам палци всичко да е наред с момичето родило преждевременно  и малката принцеса бързо да наддава Praynig.Имам приятелка която роди толкова голямо момченце.Сега вече е голям мъж на 6 годинки.Дано всичко да е наред и при тях.

# 94
Добро утро мами,
шльопвам(заради килограмите) в новата Коледна тема и прегръщам Диди за страхотното оформление! И тоооолкова богата на инфо! Уау! Страхотно! newsm10
Имам 3 страници да изчета, но чакам да се стопли чая и да почна кигличките...макар да съм в противовес на хранителният режим, който гледах при Гала и който е страхотен!!!
Честито на мамите узнали пола - много е вълнуващо, нали? Grinning
Да ви се оплача от системата тук....Аз вчера имах приключение с 5 часа в болницата.....Вкъщи докато си седях пред компа ме преряза стомаха много силно и продължително от дясната страна, но дооста под ребрата....ама болка със сълзи. Обадих се в клиниката ми, където нямаше нито един лекар и ме пратиха в спешното, където ме грабнаха сестрите. Аз като чух за спешното и като му дръпнах един рев от уплах, мани мани. Там мериха тоновете на бебо, моя Т, кръвно и пр. и накрая - ами не знаем от какво е тая болка, трябва да изчакаш доктора. Час,два,три.....а моят билет за паркинг на болницата отдавна изтече, а аз не смея да изляза да доплатя, щото....дааа познахте - доктора може всеки момент да се появи. Ама не би. Появи се почти на 5тият час чакане- поговорихме си, обясних всичко за 4-ти път, защото две смени на сестри се смениха , опипа ми стомаха , преслуша гърдите, опипа краката...и накрая- не знам от какво е болката, но предполагам, че е от високата киселинност, защото вече всички органи са избутани нагоре. И дори да няма киселини - както ние ги усещаме, може да си стоят вътре и жлъчката, която също е притисната, да отделя повече от нейният сок.....абе мармалад. И накрая ми казва ще ти дам едни хапчета, които са безвредни за бебо, но ще ги взимаш всеки ден и  искам да те изпратя на ултрасаунд, аз кимам глава и си мълча, щото вече тотално съм се изприказвала. Добре че майка ми беше с мен, та съвсем не изперках. Обажда се доктора в клиниката, където имат ехограф и ми запазва час за ...познайте - 24 декември от 7.30 сутринта. А аз  #Shocked и му викам, добре, докторе, ако имам проблем с жлъчката, той ще стане още по-проблемен до 24 и никой няма да разбере, щото до тогава има 3 седмици....
И ме гледа тъжно и вика....ами нямат по-ранен час. Та така дами с моите премеждия...Да не го заболи нещо тук човек, щото трябва да си вземе прежда за плетка и храна за 3 дни....Но просто се ужасих как може огромна градска болница да не разполага с ултрасаудн, защото всичките са по частни клиники.......Не разбирам логиката на тази система, но не работи добре ...поне не в това отношение. Каква диагностика правят незнам....
Извинете за дългият пост, но вчера ми беше много притиснено и гадно и гладно:(
Пращам ви кифлички и отивам да дочета 3 страници.

# 95
Момичета,ето нещо да се развеселите 10 Неща, които не трябва да правите когато разберете, че ще ставате баща  Laughing На мен фаворити са ми 7,8 и 9 Grinning
Стискам палци за бебчето от февруарската темичка бързо да наддаде и да си го приберат вкъщи!!!!  Praynig Praynig Praynig
А и да ви кажа,ако имате време,може да изгледате това филмче When in Rome / Когато си в Рим На мен много ми хареса! Wink

# 96
Сили много на майката и на детенце с тези малки грамченца е малка мишка,но е неписано правило,че момичетата са по борбени,а мамчето трябва да знае,че има и други случай като нея и че всичко ще е ок.За кърмата към кърмаческия е добре да се обърне.
Ох,малкия е като октопод,едва го удържам Crazy

# 97
успях,прочетох всичко.Калинче,мила ужасно премеждие.и аз съм чувала за канадската и щатската система,че били ужасни.Гале,много ме разсмя с твоите покупки.аз още нищо не съм купила,но ми дадоха доста дрешки,а предполагам,че ще има още,така че не бързам.Господ да е с бебката от февруарската тема.дано да има сили да се пребори и да оцелее,но момиченцата по принцип са по устойчиви.исках да напиша много неща,но забравих.ооо,Диди прекрасна тема,много ми стана хубаво и коледно,а и при нас е уникална снежна зима,все едно съм си в Бг.това с клизмата си беше гадна работа,но както някоя мама каза,си е истинско облекчение,когато имаш контракции,а и след това можеш да си вземеш едно топло душче(поне така беше докато раждах Дени във 2ра градска),а и не съм вързана за монитора легнала по гръб,което увеличава болките.абе не знам,сега много чета за раждането по цял свят,и ми се струва,че у нас си е живо наказание да раждаш в болница.леле отплеснах се.целувки и прегръдки от мен на всички.а Невенка,ще питам как е тук  в Холандия,дали правят клизма,или дават нещо друго и ще ти кажа.и на мен ми е любопитно.   Hug Hug

# 98
Аз го четох това за Мартина, дано да се пребори и да са много щастливи заедно след това  newsm17

# 99
# 100
  • София
Отидох в нагазина да си купя количката която съм харесала,защото сега е с 200 лв по евтина,на прИмоция е,стоях половин час в магазина и се отказах,пусто суеверие,да му се не види,незнам какво да правя..

Djuli, въобще ен съм суеверна, направих си списък и трябва да купя 70 неща за бебето, няма да успея да свърша всичко в 9 месец и затова започвам сега!!!

petia47, стискам палци на бебчето!!!

auraboneva, честито момиченце!!! Най-сетне малко дами тук!!! Ако някой път не те чуваме, викай силно! Все пак тук всичик сме бременни и малко разсеяни - шегичка!!! Прегръдки от мен!!!

tutti frutti, тъй като на бързината не канадската медицина очевидно не може да се разчита, прочети кои храни да избягваш докато ти примине кризата. Аз преди време имах проблем с жлъчката, след ядене на един прекрасен мазен и лют боб в гювеч, тогава намерих доста материали за храненето и пих една гадна билка. Good luck!!!

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 23:07 от ЕлБиЕн

# 101
Четох, четох и сега не знам от къде да започна...
Настройте се ако не положително, то поне с някакво спокойствие за раждането. Верно, че повечето процедури не са кой знае колко приятни, самото раждане - също, но успокоението е, че всичко трае не повече от 10 часа ( с всичките му "екстри"), а после ще се радваме на нашите слънца. Изтърпява се някак... и се забравя...щом съм тръгнала 3-ти път да раждам.

Тути-фрути, внесе малко успокоение в редиците на БГ-мамите. Ми какво, тук колкото и да ги хулим, 5 часа няма да ги чакаме докторите... а за ехограф все ще се намери къде да те видят. Междудругото, преди 3 дни на мен ми се случи подобно нещо, както си го описала. Дори коментирах с майка ми, че ако съм бременна за първи път ще си помисл, че са контракции и ще отида в спешното (беше вечерта). Адски болки, режещи, като контракции, но по-високо...  След около час-вда ми се разминаха, ама щях да умра.

Едно копче не съм купила още за бебето...ама аз не си падам много по пазаруването...като вляза в 9-я месц ще трябва някой да ми бие шута, че бебето голо и босо ще остане...поне се успокоявам, че имам много неща от батковците.

# 102
Дано всичко е наред с бебешока и майката родила толкова рано.
Аз имам позната в Италия, термина й беше на 14.03... Получила контракции преди 4 дни, не могли да ги спрат, разкритие...извадили бебето. 600 грама, хранят го със сонда. Направо не смея да й се обадя да видя какво е станало. Моля се всичко да се нареди както трябва.
Такива случки ме стряскат и ме карат да съм по-внимателна, че аз не съм от най-"послушните",

# 103

почерпете се за здравето на моята голяма дъщеря.
преди 20 години на този ден станах мама.

# 104
Честит рожден ден на Аделина(дъщерята на kroelahai)!Да е жива и здрава,много разумна и отговорна!Да има много късмет в живота и да е много,много щастлива!!!

Честит рожден ден,Ели (Pile^ )!Да си жива и здрава,много щастлива и обичана!Желая ти много,много късмет и само радостни моменти!!!А през април да гушкаш най-сладкото,пухкаво и здраво момиченце!!!!

Общи условия

Активация на акаунт