Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 12

• 48 568
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
Темата е оформена чудесно, мерси за което!
Пожелавам ви по-малко да пишете в нея!

# 76
Все ходим по лекари,а за хремата досега нищо ефективно не са изписвали,което да помага. При нас проблемите тръгват от там.
Какво предлагата против хрема(и то не е хрема,ами хремище седмици)?  Също да питам - с инхалатора и физиологичния разтвор има ли лимит по колко за часове или денонощие?
 bouquet

# 77
Все ходим по лекари,а за хремата досега нищо ефективно не са изписвали,което да помага. При нас проблемите тръгват от там.
Какво предлагата против хрема(и то не е хрема,ами хремище седмици)?  Също да питам - с инхалатора и физиологичния разтвор има ли лимит по колко за часове или денонощие?
 bouquet

На УНГ ходили ли сте (може да си писала, но съм забравила). Ако не сте, идете специално за хремата, за да ви предпише най-подходящото.
Не разбирам въпроса за инхалатора - кое дали има лимит?

# 78
  • Варна
Не разбирам въпроса за инхалатора - кое дали има лимит?

Предполагам, че Magnifique пита дали може по-често да се инхалира само физиологичен разтвор. Може, много добре повлиява точно упоритата хрема. Стига детето да търпи. Моята не обича небулайзера и много често и пръскам Стеримар/Низита в носа, но с инхалация е по-добре.

Сега пък каката ми се разкашля - пак от онази кашлица, която "не свършва, мамо". Вирусът е гаден, да, и упорит. Дано се оправят всички бързо, бързо! Въпреки, че точно сега е моментът на тържествата - пазете се!

# 79
  • софия
Герганди , пръскаме капките. И се жабури с отвара от смрадлика и сода преди училище и вечер.  Има облекчение, но не знам от кое точно. Simple Smile

# 80
Здравейте. Имам следния въпрос- къде във Варна продават пластмасови ампули с физиологичен разтвор за инхалации? Звънях на Марешки, Манолова, Илиеви и т.н. да не изброявам още. Не знаят за какво иде реч и ми пробутват обикновените. Ще съм благодарна ако някой се включи. А и за вентолин разтвор за инхалации не са чували  ooooh!

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 12:58 от toffifee

# 81
  • Варна
Здравейте. Имам следния въпрос- къде във Варна продават пластмасови ампули с физиологичен разтвор за инхалации? Звънях на Марешки, Манолова, Илиеви и т.н. да не изброявам още. Не знаят за какво иде реч и ми пробутват обикновените. Ще съм благодарна ако някой се включи. А и за вентолин разтвор за инхалации не са чували  ooooh!

Ампули не знам къде има, ползвам банки с физ.разтвор, но с Вентолин солуцио наистина е голям майтап - гледат ме странно, в повечето аптеки и ми предлагат сироп, защото това били имали  Shocked! Вече го купувам само от Санита, Лисичкова или Дечева - там чудесно знаят разликата.

# 82
Magnifique, при нас хремата  продължава с месеци , особено през зимата. Вечер носът е запушен и хърка, но няма възпалени сливици . Пробвали сме олинт, алергодил , виброцил и още безброй други. Единствено ни помага Flixonase , преписано от УНГ. Но и това е кортикостероид, за съжаление. Правя и инхалации с физиологичен разтвор.

# 83
Tired Стефания е с нова диагноза- АД /личния лекар, след това и кожен- мой роднина потвърди/
екземата в сгъвката на крака й прерастна в импетигинизирана, появиха се обриви по очичките, на вратлето  Sad
най-добре беше и изчезна, когато Стефи пиеше Кетотифен
сега ще мажем с пиоктанин, след това с Елоком
тъжно ми е, много

# 84
  • до реката
 Hug

# 85
отидохме на пулмолог.
мисля,че чакаме рецепта за сингулар, ако не се лъжа.
няма да се оплаквам,пожелавам здраве през идните празници,и не само тогава !   bouquet

# 86
Magnifique, спокойно - в общия случай Сингулерът помага и няма странични ефекти. Трябва да се натрупа, обаче, не действа веднага.

mini_79, ох, то тази диагноза не ми е много ясна на мен, винаги ми е приличала на заместител - един вид - не знаем защо става, но просто кожата на детето е чувствителна. Дано не я дразни много и да не се разпространява!

gabelas17, важното е, че има ефект - от кое, не е толкова важно  Sunglasses

# 87
Момичета, моят син е вече в  болница с трахеоларингит на венозен антибиотик
Стискайте палци бързо да се оправи Praynig

# 88
˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙, стискаме, нали знаеш!  Praynig Praynig Praynig Леле, е как така - от нещо така невинно все става, уффф?! Дай новини, като има!

# 89
  • Варна
˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙, стискаме палци, разбира се! Бързо да се оправя момченцето!
Каката ни е със съмнения за подобно нещо - кашля ужасно, ужасно, а гласът й е почти липсващ. Днес сме на лекар, за да се уточни окончателно какво ще я правим.  Sad
Лекарката ни каза, че си е епидемия по училища и детски градини - който има някаква възможност, да започва коледната ваканция!

Общи условия

Активация на акаунт