Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
В Бг предучилищната започва на 5 год и е общо 2 год- до 7 годишна възраст. И е задължителна. Вече има опция да се кара и към училищата, но не знам до колко е уреден този въпрос, а и аз категорично не бих го предпочела.

Лъчезар се занимава сам с колите си, прави си тематични игри. Освен това проявява голям интерес към буквите- научи всички букви и чете   #Crazy обаче чете машинално, не може да вникне каква дума се получава от буквите. Научи и печатните и ръкописните, че и за английските букви ме пита...

# 616
O чудесно е, че си играят с буквите и цифрите.
Роси, Лъчко ми скри шапката  bouquet
На Диди цифрите са й голяма мъка. Със зор се научи да брои до 10, но не ще нито да ги казва, нито да ги пише. Сега й взехме часовник и когато е време за ставане лягане, ядене, преговаряме в колко часа го правим Wink
За буквите пък аз не смея да й показвам българските да не се обърка после с френските Blush

Да рисува обича и да оцветява също, но за рисуването обикновено й трябва компания, от рода на аз ще направя очите, но ти да направиш шапката. Другото, което обича е оцветяването по цифри. Баба й я абонирала за Бърборино и всеки месец й го праща от България. Много й е занимателно.

Обича да си играе и с пластелин. Въобще може да се занимава сама, но Тоди като е покрай нея и цитирам "само ми разваля играта".
Да не говорим, че той е на етапа ръка-уста и всичко минава през устата. Диди сякаш не беше чак така. Ама така ще е поне сигурно още една година Party

# 617
Айде пак аз да  питам,сънуват ли вашите  дечковци  кошмари? Имам  предвид  повече  от  нормалното?
Имахме една фаза все се караше и  оплакваше от деца  в детската насън, и тръшкане  имаше и след  това  се поуспокои малко,докато миналата  седмица  такъв филм на ужасите  ми разказа че  сънувала,направо бях шокирана Cry  Медиите са  и  ограничени и дори да  гледа  или слуша съм при нея и не  допускам че от там има влияние, в детската питах на какви теми са и какво слушат и четат и там на  камък ударих, то  въображение то чудо ooooh!

# 618
Мая, Павел също много сънува и бълнува, някой път е викал по-силно на сън, много се върти, ужасно скърца със зъби, но почти никога на сутринта не ми е разказвал, а и аз не съм го питала  Blush
преди няколко месеца само една сутрин се събуди и каза, че вещицата го гледала на неговото легло и доста време след това не искаше да ляга там, та заспиваше на нашето легло и после го местех, а и не искаше да гледа филмчето за Снежанка и ме накара да скрия и книжките за нея  Crazy

# 619
Лъчезар също много се върти нощем и много скърца със зъби(дори пускахме изследвания за глисти  ooooh!), но не мисля, че сънува кошмари, не е неспокоен и не  вика на сън. Преди 2 вечери дори се смя с глас и на сутринта разказа, че сънувал нещо с приятелчета от детската...

# 620
И Диди много сънува, но не се е събуждала от кошмар.
Аз си мисля, че е характерно за възрастта. А за въображението съм напълно съгласна.

Аз да попитам, Юнчетата отговарят ли ви напреки доста често Rolling Eyes

# 621
не само, че отговаря на въпреки ами проявява огромен инат и много често нарочно прави на пук или се прави че не чува:( в чудо сме се видяли, опитахме с молби и кандърми с обещания и подаръци, със заплахи и наказания.....е нищо не помага  ooooh!

# 622
да, говорих с майката  на най- добрата  приятелка на  Зарата,и  тя сподели че дъщеря ѝ много скърца  нощем със зъби и  има явно доста информация за  преработване,смятам че  и отвръщането е  свързана  с  интензивното им развитие в момента,изпробването на граници е  част от равитието,бих се  притеснявала ако не  го  прави,все  пак тренингът как да  се  справи в дадена  ситуация е  важен и в подобна ситуация съм и простила  още като започне да  ми се  репчи,гледам да  задавам въпроси от  рода на  има ли причина да  е ядосана,след  като  аз  не посягам да я удрям каква  е  причината тя да  го  прави,избягвам въпроса "защо", правя анализ на ситуацията и поведението и като се  старая да  ме чуе(и да не  се  ядосам),иначе  се саморазбира че трябва да  си  иде  в стаята  да  се  успокои за да  можем да  говорим,подкупи като близалка много рядко се  използват но и такива резви  има  вкъщи и  така...
заради сънищата и вече не четем Румпелщилцхен,останалите  класически приказки ги ограничаваме до минимум и наблягаме вече на коледни песни творчество...докато дойде нова година се надявам да се  е поуспокоила,та и аз  с нея! 

# 623
Чудесно се справяш Мая, според мен няма за какво да се притесняваш Hug

Аз да си призная честно май често ми се опъват нервите от подобно поведение Blush С две деца, все някое се качва на главата ми Wink И все пак, когато имам търпение, виждам, че на Мая подхода дава много добри резултати Hug

# 624
е ,не  всичко е розово,и аз не съм от стомана,но техниката с поставянето на граници на децата, консеквентното им спазване и към тях положителния фидбек дават плодове Simple Smile препоръчвам ги! с  един два  пъти йога и или спортза  мамите  за вътрешно равновесие стават чудеса  Peace

# 625
Мая  bouquet
Вчера изпробвах нещо, което ти ми припомни и имаше доста добър резултат. Повтарях, това, което казваше Диди, но го перефразирах и най-вече избягвах въпроси със Защо? Почти не се наложи да повишавам тон, а тя беше доста "по-приказлива" от обикновено Flutter

# 626
Ох, как постигате добри резултати не знам. Аз и книги чета, и по принцип така реагирам, но ако е афектиран нищо не помага. Оня ден ме нарече "тъпанарка", днес, че "ще ме вдигне на балон" Но забелязах,че докато си беше вкъщи(месец и половина заради бебето го бях спряла) се разбирахме много добре и той беше спокоен и уравновесен. В градината какво ги правят не знам, но докато го взема и започва едно репчене, отговаряне Confused

# 627
Привет мацки  Hug
Ние сме добре,да се включа и аз по въпросчетата които обсъждате,първо за отговарянето и ние имаме този проблем и Паола доста често отговаря,не ми се сопа или обижда,но мноого отговаря така с лека усмивчица, но понякога много се дразня  Mr. Green, за спането да кажа ,че тя толкова силно скърца със зъби,че чак аз се будя и аз пусках изследвания за глисти,но няма  Rolling Eyes,Паола много говори на съм,доста често се смее,не се е събуждала с рев или да ми е казвала за нещо страшно което е сънувала, с писането и четенето сме добре  Laughing от миналата година има желание за писане постоянно ме кара да пишем или рисуваме нещо,сега е на вълна цифри по цял ден повтаря 1,2,3....  ooooh! дано и за напред да има такъв мерак,ноооо малко се съмнявам,но здраве да е  Hug
Сега сме на вълна Дядо Коледа,вчера си написа писмото и сега само пита кога ще и донесе Дядо Коледа подаръците  Laughing
Хайде целувки на малките наборчета  Heart Eyes

# 628
Като стана дума за Коледа, някакви интересни занимания да споделите Praynig

# 629
  • София/Севлиево
Привет!
Това за асмата при нас го отрекоха, въпреки че Слави прави 2-3 пристъпа , които приключиха с поставянето на Урбазон.Ходихме на няколко алерголога и все ни казват, че не е нито асма, нито някаква друга алергия, а си прави пристъпи от време на време.Надявам се, че не е нищо сериозно и ще отшуми.
И аз много се радвам, че има доста деца, които обичат да рисуват и оцветяват-Слави хич не иска, той и не може добре да държи моливите.Да ви питам-давате ли на децата да режат с ножица?Мен все ме е страх да не се нарани, въпреки че ножичката ми е детска, но мисля да накарам логопедката да се опита да го научи и аз след нея ще го правя и  у дома.
Кошмари незнам дали сънува, но често се смее или плаче насън, а понякога се случва да стана и да изляза от стаята и като се върна той както си спи да ме пита къде съм била.Първо си мислех, че е буден, но го видях че си спи и пита...
И ние писахме писмо на Дядо Коледа, даже вече подаръка е доставен, ама го крия до 17.12., когато ще си го получи в детската градина.Иначе си правим разни гирлянди и апликации-мама реже, а Слави ги лепи и това е част от заниманията ни.В градината си имат учебници,които си седят там и аз му взех и за вкъщи и с тях също доста се занимаваме.Буквите ако го питам коя коя е знае, но не прави опит да чете, а за писане засега и дума не може да става, но опитваме, защото ако не почна от по-рано после ще му е трудно.
Толкова от нас.Хубав след обяд.

Общи условия

Активация на акаунт