Всяка майка на Юнско дете да намине да се отчете :)

• 68 513
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Павел реже с ножица от мин. година, в градинката им дават, в къщи му бях купила детска с един вид предпазители, но вече реже и с нормална. Може да ви се стори везотговорно, но аз му позволявам да реже и с нож вече  Blush естествено винаги съм до него Simple Smile ето нагледно как прави салатка https://picasaweb.google.com/117571580474805461426/4godI4meseca? … 00181325258785522
най-често реже краставици и картофи  Grinning като цяло много обича да помага в кухнята, налива и вода или мляко в тенджерата, брои с лъжици захар или брашно примерно, бърка на котлона.... правим много често бисквитена торта той нарежда бисквитите аз заливам с крема, той поръсва орехите  Heart Eyes
Обожава да рисува и оцветява и с моливи, и с бои, и с пастели, и с фулмастри! Mr. Green На дядо Коледа писахме писмо, поръча си: тетрадка и нови бои и боксова круша  Laughing
Споделяйте какво ще донесе белобрадия старец на вашите слънца  Peace, че трябва да давам идеи на родата Wink

# 631
  • София/Севлиево
Ами Слави си поиска трамвай и Дядо Коледа вече го е приготвил в чувала Simple Smile

# 632
Диди си поиска бебе "с всичко" Laughing

За писането и за четенето на този етап от развитието е по-скоро изключение, отколкото правило. Поне така съм чела аз. Сега е важно да правят т. нар. prewriting занимания. т.е. чертички, зиг-заг, лъкатушещи линии и т.н., а не самите букви или цифри.
Ако разбира се детето проявява интерес, е друга работа.
Оцветяването без излизане от линиите също подготвя ръката за писане Peace

# 633
  • София/Севлиево
Нашата ръчичка в случая е доста неподоготвена, то и за това работим с логопед и в къщи с баща му доста се занимаваме, че му е много трудно, но все се надявам , че до 1-ви клас ще се изгладят нещата...

# 634
Моля споделете, доколко са самостоятелни вашите Юнчета? Имам предвид и с ядене и с обличане и с миене на зъби, прибиране на вещи и т.н. задължения Tired

# 635
  • Miami
Жорко се облича и съблича съвсем сам, обува се сам. Само якето не иска сам да облече. Яде сам всичко. Зъбите аз му ги мия, че не вярвам да ги измие качествено сам  Mr. Green Много обича да подрежда и прибира, но когато на него му кефне. Вече започна да се занимава повече сам, много обича да оцветява, не излиза вече от картинките,  пише буквите, името си. Не може всички букви де. Сега иска и цифри да го уча да пише. 

# 636
Кори, тя и Диди ги умее повечето неща, но лошото е, че ги прави само, когато иска Rolling Eyes.

Вашите деца разбират ли като им кажете, че няма време и трябва да побързат? А лъжат ли ви?

# 637
Лъчезар за сега е доста по детски честен. Дори и да се опита да послъже после всичко си казва без да го разпитваш. Не е захитрял чак толкова Simple Smile
Относно самостоятелността- всичко си прави сам, дори държи да е така, не приема помощ. Напоследък иска аз да го храня, но то е по разбираеми причини. По същите взе да си лапа и пръстите  Tired

# 638
  • Miami
Да, и Жорко държи сам да ги прави всички неща. Не лъже още, даже е болезнено откровен понякога  Mr. Green
Разбира ме, когато му казвам, че бързам, в повечето случаи се помотва и постоянно го юркам, но има и моменти, когато е по-бърз и от мен  Mr. Green Общо взето, когато си реши да прави нещо го прави, но когато се заинатииии...  ooooh!

# 639
Павел може всичко сам и в градината го прави, но в къщи сме се успали или вечно бързаме и аз го оправям  Embarassed когато иска сам се мие и обслужва, но явно и на него му е по-удобно мама да го прави Wink най-обича да го храня  Crazy Като му кажа, че бързам напук ми се мота  ooooh!  Рядко се занимава сам, даже като рисува иска да сядам и аз да рисувам с него. Играчките си събира не когато го накарам, а когато аз почна да ги събирам "за да ми помогнел"  Laughing иначе както по-горе споделих много обича да ми помага в домакинството, да готвим, да слагаме и да вдигаме масата, а мие чинии... Опитва се да послъгва единствено за това колко филмчета е гледал като е при баба си (защото знае , че не одобрявам Wink ) но като му кажа, че носа му почва да расте веднага си признава  Mr. Green

# 640
Явно, моето дете има доста богато въображение Wink Казва ми, че е изяла закуската си оня ден, все едно аз няма да видя, че е паднала на земята Rolling Eyes Иначе на градината винаги са много доволни от нея. Имаме една тетрадка, в която пишат какво са правили и напоследък, все "браво и шампион" пише Flutter
Обожава сама да се занимава и то най-вече с проекти, в които брат й не може да участва. Да рисува, оцветява, да реже, да лепи, да си надписва рисунките. Половината рисунки са за Коледа, другите са за нас Flutter

Но наскоро Дядо Коледа ни каза в кой магазин е оставил подаръците и ходихме да ги вземем. Оставихме ги опаковани в едната спалня и чакаме Коледа...Не щеш ли обаче единият ден Диди се държа доста лошо и с братчето и с мама ...и н другия ден, само нейният подарък беше изчезнал Wink ...После имаше коренна промяна в поведението и постоянно повтаряне...аз сега съм добра, кога ще дойде джудженцето с моя подарък Laughing И така...чакаме подаръка да се върне, докато много слушаме междувременно Wink

# 641
# 642
Галче ,мерси  за  споделянето! В  момента  сме  толкова  на  вълна  резане лепене рисуване  и слушане на сд та в  това  време че  няма на  къде
Иначе добре  че  този  мил Дядо Коледа  все  седи  горе на  небето и  гледа  децата  кооооооооооолко  много  са  (не)послушни,и си  записва  в  един дебееееееееел голям тефтер,че вече  и на  мен  ми  беше  писнало на  шапката  да  се  обеснявам че като  ме  лъже еди  какво си  и аз  ще я лъжа че ще  има  сладолед и който  не  оправя нещата  си  минавам  с  прахосмукачката и ще е  чисто,после за да е  подредено няма да и купувам и  да  и  подарявам нищо за няма  какво да  разхвърля и  така, а и  дядо  Коледа  на непослушните  идва  и  си  им  прибира  подаръците само да  види нещо  нередно!!! Само  с  този  пръст в устата като се  глези  и плаче  и се  прави на  бебе много  ме  нерви,но  започнах пак диплпматически  и  там, в групата и  вече  е  най- голяма от  момичетата,явно не си е  осъзнала възрастта и разбира  се  отговорността към  малкиите и  гледа  да  е  равна  с тях,те  като  така  и тя така... да  да,ама  Не!
мама и  така afwitch може  Wink
Роси  и  Зарата  повечето  пъти като  я вземам от  деската  към  4 следобед  е така,аз  съм  най  лошата,криво ми е  че се  затъжвам а  ме  посреща така,но като  се  приберем се  кротва и  ако вечеряме преди да  гледа тв е  супер,но  ако избърза знам че  цялата  ми вечер  е  почти дразги,опитвам се  да  наложа  лимит,но има  и  изключения... Друго е  като я взема след  като са имали почивка след обяда,или директно след него,тогава е  най - блага Simple Smile
Галче,не са  ли в  отделни групи Диди и Тод? при нас ги  разделят дори близнаци да са  всеки си  е  в отделна  група...
Ели, моята вече  пише и  тя какво ли не ,букви, числа ,писма ...,но държи  молива д  4 пръста,дори  и  на екстра   купените  и  триъгълни за да  свиква да е  с  3,но не  бързам,поправям когато ситуацията  го  позволява  и  така, мисля че и  това ще  си  дойде когато му е  времето,не  бих се  притеснявала толкова  Hug
Поздрави на  всички (не)послушковци  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 14:43 от Мая...

# 643
Мая, при нас в частните градини няма разделение по възрасти, а само за брой деца, т.е. една възпитателка не може да гледа повече от 6 деца от 10мес-5г са децата.

Диди напоследък много се промени, все иска да е голяма, да рисува, да пише, всичко, което Тоди още не може Laughing За цифрите, пише 2 например, но огледално Wink
Любимите й роли са на "мама" и на "кака", а доскоро беше "куче" Mr. Green

Весели Новогодишни празници на всички Hug

# 644
★★★ ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! ★★★
Нека е щастлива и успешна!Бъдете здрави и се обичайте!

Общи условия

Активация на акаунт