РУСКА КУХНЯ

• 136 713
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
имам същата пелменница, ама я вадя 2-3 пъти в годината.  Mr. Green

# 286

И аз имам, наследство от свекървата. Седи си прашасала обаче, нещо не мога да се престраша да правя пелмени вкъщи, ще видим кога ще ми дойде музата Wink

# 287
  • Варна

И аз имам, наследство от свекървата. Седи си прашасала обаче, нещо не мога да се престраша да правя пелмени вкъщи, ще видим кога ще ми дойде музата Wink

и моята е от свекървата.  Mr. Green

# 288
Ха-ха, е, все пак трябва да има поне нещо хубаво, което да ни оставят в наследство Laughing Освен синовете си, разбира се Mr. Green (Много се радвам, че свеки не чете бг-мамма Laughing)

# 289
  • Балчик
И ние имаме пелменница, но аз не мога да се справям с нея, по-лесно ми е на ръка.

# 290
  • Атлантис, Галактика Пегас
А добър ден.
Да се включа и аз, случайно ви откривам.  Peace
Аз основно ползвам пелменица за пелмени по причина на това че няма кой да ми помогне в лепенето и... липса на време.  #Cussing out
Днес точно попаднах на нещо... Плов с 120 килограма месо.  Crazy Mr. Green
Ей тъй се правят сватби и кръщанета...  Mr. Green
споделям...
http://dasturxon.uz/forum/14-30-1

Всъщност съм голям почитател на Сталик http://stalic.ru/

Но до тук не срещнах в темата... Солянка.
Нямам снимки щото ... просто докато се сготви вече е изядена няма време за вадене на фотоапарати.  Wink
прекрасен заместител на шкембе за изтрезняване  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Взема се месо с кокал... Ребра...  Аз лично взимам телешки ребра и кокали от телото от село.
 Wink
Вари се бульон.
взима се пушенко, саламче, кремвирши, или това което намирате в хладилника...  Peace
Режат се на кубчета ленти как то ви се харесва.
Кисели краставички нарязани също както ви се харесва, лук на кубчета.
Сварено и паднало от кокали месо (от бульона)
всичко това се запържва в тиган с лука и добавяте доматено пюре. Слагате всичко това в бульона, добавяте маслини и оставете да кипне.
Сервира се със сметана и лимонче.
Може да добавяте и мариновани гъби.  Peace
На здраве!  bouquet
Друг път ще снимам солянката.
Мога да споделя и татарска кухня.  Peace

# 291

Колко пари е и къде точно е наредена тази сгущенка?  Laughing Да знам дали да си купувам от украинско след 2 седмици... Crazy
   Снимах я,ето:

# 292
  • 5 етаж в ляво
как се залепят пелмените? или по точно по някакъв начин се прищипва тестото ... newsm78
никога не съм  опитвала пелмени,но мои приятелки са и казват че е мнооого вкусно...

# 293
как се залепят пелмените? или по точно по някакъв начин се прищипва тестото ... newsm78
никога не съм  опитвала пелмени,но мои приятелки са и казват че е мнооого вкусно...

Ето ТУК е показано, важното е, да не се разлепят при варенето.

ТУК също, а ТУК малко по-необичайно, на розички! Heart Eyes

# 294
  • 5 етаж в ляво
labrex Благодаря   bouquet
От това което видях няма нещо особено при залепянето/прищипването на пелмените...но може и така да ми се струва  Tired
значи : точи се лист от тестото,реже се с чашка,слага се малко плънка от месо и се затваря на полумесец като се притиска в краищата с пръсти,след това двата края се събират един към друг...а маже ли се примерно краищата с белтък да залепнат,за да не се отворят при варенето или не ?

# 295
От това което видях няма нещо особено при залепянето/прищипването на пелмените...но може и така да ми се струва  Tired

Да, това е,  и аз не бих казала, че е нещо особено и сложно. Peace Сетих се и за клипчето, ама нали съм се затрупала с инфо, ето ТУК, аз така си лепя и пирожките , става красиво ръбче. Peace
И по този начин са много красиви, то е като на снимките по-горе.

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 15:19 от labrex

# 296
  • 5 етаж в ляво
О, labrex , златна си   bouquet  bouquet  bouquet
Моя приятелка е гледала рускиня ,която точно по този начин е правила пелмени,с такова прищипване с пръсти...говорихме веднъж три приятелки специално за руска кухня да си организираме вечер на руската кухня и поводът беше точно пелмените,та тя обясни че е виждала и думите  ибяха"абе прави с пръстите си едно такова движение,прищипва някак си тестото и става много красиво" Laughing да,ама като нито аз ,нито другата приятелка сме виждали...много,много ти благодаря   bouquet сега остава да се съберем и да почетем подобаващо пелмените... Mr. Green
а,да,каза също че се хапвали със сметана,оцет ... newsm78 другото го забравих...слагало се в отзелни купички от сметаната,оцета и другото  Mr. Green ...взима се пелменче,и се топи в упичките поред... Wink

# 297
.........а,да,каза също че се хапвали със сметана,оцет ... newsm78 другото го забравих...слагало се в отзелни купички от сметаната,оцета и другото  Mr. Green ...взима се пелменче,и се топи в упичките поред... Wink[/color][/color][/color][/b]

Зависи от вкуса, може със сметана, майонеза, кетчуп, горчица и в нея слагат малко оцет, майонеза+кетчуп+чесън, може и с настърган вътре кашкавал, аз си ги поливам само с разтопено краве масло.......ами на който както са му вкусни! Heart Eyes Peace Да се похвалиш после с пелменките, направо ви завиждам. И аз имам спомени от такива вечери и дни на руска кухня, весело и вкусно беше!   bouquet

# 298
  • Варна

Колко пари е и къде точно е наредена тази сгущенка?  Laughing Да знам дали да си купувам от украинско след 2 седмици... Crazy
   Снимах я,ето:

Flutter Спасибо!  Crazy

# 299
  • Юпитер- Сатурн
И аз да се включа за пелмените. В неделя се престраших след десет годишна пауза да ги сготвя. Преди правих тестото само с яйце, но сега си имах помощник, който държеше на всяка цена да бърка  Simple Smile и  сложих малко хладка вода в тестото и то стана жилаво.
Вие как правите тестото?
Иначе пелмените бяха оценени и изчезнаха за отрицателно време.

Общи условия

Активация на акаунт