РУСКА КУХНЯ

• 136 712
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Пазарджик/Лондон
г-жа Стихийно бедствие , а имаш ли рецепта на Мравуняка с този крем?

# 271
Селма  bouquet
Правила съм го преди сто години, нищо не помня newsm78

# 272
   Аелис,импровизирай! Hug
   Направи същите маслени "червейчета" + крем примерно от 0,5 л пр.мляко,2 яйца,2-3 с.л. брашно,2/3 ч.ч. захар,100 г масло,ванилия....
    По принцип Мравунякът (даже и с крем със сгущенка) е по-суха торта.
    Ако искаш да е по-сочна,увеличи количеството крем.

Аз пък днес купих "сгущенка"   с марката Кауфланд.Вече я сварих ( за една друга торта).После ще споделям как е като качество. Simple Smile

# 273
Като каза сгущенка и се сетих, че в руския магазин в Лозенец има и готова варена, при това на цена около 4 и нещо лв, което е супер! Досега намирах само на Bonne maman - Confiture de lait, обаче много солено излизаше около 7 и нещо, та затова варях като луда. Сега мисля само от руската готова да купувам Heart Eyes

# 274
  • София
Е, супер, аз не се сетих да потърся варена сгущенка.
Щом казваш, че има!!! Peace супер

# 275
   Така.Да се отчета за сгущенката "Кауфланд".
   В сварен вид по нищичко не отстъпва на руските сгущенки.
   Много се радвам,че я открих.  Party Peace

# 276
  • Варна

Колко пари е и къде точно е наредена тази сгущенка?  Laughing Да знам дали да си купувам от украинско след 2 седмици... Crazy

# 277
  • София

Колко пари е и къде точно е наредена тази сгущенка?  Laughing Да знам дали да си купувам от украинско след 2 седмици... Crazy

Завиждам ти, и на мен ми се яде от украинско, ама няма да е в близките години...

# 278
Киса, 2.39 лв. май беше тази сгущенка (може  да греша малко в стотинките).Наредена е до сгущенката Дотч Лейди,до "млечните" хладилници: с прясно мляко,заквасена сметана и т.п.
   Има си емблемата

Аз вече отказах поръчката от Съюза.  Wink Laughing

# 279
Аз проблем с кондензирано мляко нямам от както в затънтения Пазарджик откриха Кауфланд, взимам от това

# 280
  • Варна
Киса, 2.39 лв. май беше тази сгущенка (може  да греша малко в стотинките).Наредена е до сгущенката Дотч Лейди,до "млечните" хладилници: с прясно мляко,заквасена сметана и т.п.
   Има си емблемата

Аз вече отказах поръчката от Съюза.  Wink Laughing

Ок, мерси! Ще сверя цените тук и там...  Grinning

# 281
Правил ли е някой пелмени в домашни условия? Мъжът ми много иска да направя с готово тесто, но се съмнявам, че ще се получи. Ще ми препоръчате ли рецепта за да омеся? А и рецепта за плънката с кайма, изобщо не знам какво се слага традиционно.

# 282
  • Балчик
O, с готово тесто няма да стане- то е с мая, а за пелмените тестото е без мая. Заповядай моя вариант, стават и с купешка кайма, но вкусът малко страда от това : Пельмени

# 283
  Пелмени и вареники са неща,с които категорично не се справям!  Crossing Arms Embarassed
  Чак ме е срам,като се сетя,как фантастично ги готвеше моята Баба! И как хубаво ги прави Майка ми!
   Ама не ми се удават и толкоз!  Crazy Освен това ми е досадно и да ги лепя.... newsm43

# 284
  • София
Аз обичам да лепя, дори и децата ми лепят сами (малкият ги само съединява)

А още имам и пелменница за 37 пелменя.... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт