РУСКА КУХНЯ

  • 136 921
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: X
Както казва Джемма, пелмените трябва да са разточени тънко - точно както юфка. В сварен вид вкусът е като на варена юфка, на спагети. На полуфабрикатите, които се продават не харесвам плънката - няма нищо общо с добре овкусената домашна кайма.

Тесто за пирожки (измислен вариант):
1 яйце, 120 мл кисело мляко, 130 мл вода, 60 мл олио, 1 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 500 г брашно + 170 г старо тесто* (реших да не го слагам в хляба, а към това тесто), 1 ч.л. суха мая

Плънка: Картофено пюре с гъби и лук (масло, сол, черен пипер).

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 14:11 от Анонимен

# 496
  • София
  • Мнения: 12 676
Пелмени със сирене и магданоз

За тестото: 1 ч.ч. брашно, 2 яйца, сол
За пълнежа: 400 г сирене, 1 яйце, 2 с.л. нарязан магданоз, 1 с.л. масло, черен пипер, сол

Продуктите за тестото се замесват с 1/2 ч.ч. вода и се оставят за 1/2 ч. в хладилника.
Натрошете сиренето и объркайте с останалите продукти за плънката.
От тестото разточете два тънки листа. На първия лист наслагайте на купчинки от плънката на няколко реда. Около плънката намажете тестото с разбито яйце. Отгоре сложете втория лист тесто, като натискате около плънката за да се слепят двете части. С нож за пица нарежете квадрати и варете 5 минути. Поднасят се заляти с масло.

# 497
  • Мнения: 0
Здравейте! Нова съм във форума и се регистрирах на първо време, за да обменям готварски познания с вас. А тази тема тук така ме разпали, че днес купих един пакет сух руски квас.

Въпросът ми е: мога ли да го ползвам за направата на домашен хляб или служи само за приготвяне на напитка? Тъй като на кутията е описана рецепта за напитка, а никъде не пише, че може да се подмесва и хляб с него. Знаете ли дали е различно това от кваса за хляб?

# 498
  • Мнения: 22 867
Въпросът ми е: мога ли да го ползвам за направата на домашен хляб или служи само за приготвяне на напитка?

Rosa Damascena, здравей, само за напитката става, не е квас за хляб. Друг въпрос е, че се готвят и разни супи да ги нарека, като се използва напитката квас. Peace

# 499
  • Мнения: 0
Благодаря за бързия отговор. Явно, ще трябва да го ползвам за каквото си пише на кутията. Пък за хляб друг ще търся.  Simple Smile

# 500
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Пелмени със сирене и магданоз

За тестото: 1 ч.ч. брашно, 2 яйца, сол
За пълнежа: 400 г сирене, 1 яйце, 2 с.л. нарязан магданоз, 1 с.л. масло, черен пипер, сол

Продуктите за тестото се замесват с 1/2 ч.ч. вода и се оставят за 1/2 ч. в хладилника.
Натрошете сиренето и объркайте с останалите продукти за плънката.
От тестото разточете два тънки листа. На първия лист наслагайте на купчинки от плънката на няколко реда. Около плънката намажете тестото с разбито яйце. Отгоре сложете втория лист тесто, като натискате около плънката за да се слепят двете части. С нож за пица нарежете квадрати и варете 5 минути. Поднасят се заляти с масло.

Това е по-скоро вареники.

# 501
  • Мнения: 122
Момичета, моля помагайте! Тези дни се сетих за една екскурзия с родителите ми в Съюза като бях тинейджър още и времената бяха други...та по това време открихме котлети по киевски, и почти само това ядяхме две седмици и кусур цялото семейство  Laughing Лошото е, че не ми излизат от главата вече няколко дни, а нямам идея как се приготвят. Ще съм много щастлива, ако някой има рецепта, да я приготвя за мама и тате следващия път като им ходим на гости.

# 502
  • Мнения: 22 867
та по това време открихме котлети по киевски, и почти само това ядяхме две седмици и кусур цялото семейство  Laughing Лошото е, че не ми излизат от главата вече няколко дни, а нямам идея как се приготвят.

Заповядай,  котлеты по-киевски, не е нужно пилета да се купуват, просто си вземаш филета, колкото ти трябват. Peace

# 503
  • Мнения: 2 893
Ох, вкусно, ама много калорично Cry

# 504
  • Мнения: 122
Много благодаря, Лабрекс! Тези дни ще ги пробвам, та да изтренирам рецептата за пред родителите ми  Wink

# 505
  • Sofia
  • Мнения: 5 025
Чудна тема - и аз при вас  Simple Smile

# 506
  • София
  • Мнения: 12 676
Биточки по селски

400-500 г кайма (смес)
3 гл. лук
300 г гъби
4 с.л. брашно
3 с.л. доматено пюре
1-2 скилидки чесън
2 бр. дафинов лист
черен пипер
масло
сол

Към каймата прибавяме 1 глава ситно нарязан лук, черен пипер, малко вода и сол. С мокри ръце оформяме биточки, овалваме в брашно и пържим от двете страни в маслото.
Нарязваме на лунички 2 гл. лук и запържваме до златисто. Сваряваме гъбите и ги охлаждаме. Отварата отделяме на страни. Запържваме нарязаните гъби.
Върху лука слагаме биточките, върху тях - гъбите.
За соса: Запържваме брашното до златисто. Разтваряме доматеното пюре в 1 л от гъбения бульон. Добавя се по малко към запръжката. Слагаме дафиновия лист и черен пипер на зърна. Поставяме за 15 мин. във фурната. С готовия сос заливаме биточките.

# 507
  • Мнения: 125
Привет девочки Simple Smile Масленица! Пошли печь блины, блинчики, оладьи  Two Hearts newsm64 

# 508
  • Мнения: 7 433
Привет девочки Simple Smile Масленица! Пошли печь блины, блинчики, оладьи  Two Hearts newsm64 
   Пошли!!!  newsm68 newsm44 smile3521

# 509
  • Атлантис, Галактика Пегас
  • Мнения: 57
Привет девочки Simple Smile Масленица! Пошли печь блины, блинчики, оладьи  Two Hearts newsm64 
С удовольствием.. но кухня у меня на балконе.. холодно там..
Днес реших да правя Зразы...  Wink Flutter

Общи условия

Активация на акаунт