РУСКА КУХНЯ

  • 136 930
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
# 511
  • Мнения: 22 867

Нали е Масленица, днес спретнах едни Яблочные блинчики, много нежни и много вкусни. За пръв път ги правя, но много ми харесаха. Heart Eyes Малко по-дълго се пекат на по-слаб огън, иначе загарят (или поне при мен така се получи). Peace


Последна редакция: пн, 08 апр 2013, 12:04 от labrex

# 512
  • Мнения: 22 867

Никой ли не почита Масленица, май само аз не се спирам да лапам вкусотийки Heart Eyes Embarassed. Днес пробвах поредните малко необичайни блинчики ореховые с коньяком, при мен с ромом. Ами, много са вкусни! Heart Eyes Peace

# 513
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Лабрекс,може  ли само съставките да перведеш на ябълковите и орехови палачинки  Tired

# 514
  • Мнения: 1 884
labrex ох, всичко почитам, ама нещо изтървах килограмите тази зима и се замислям сериозно за диета.Но това не ми попречи вчера да се наплюскам с пелмени и сметана. Embarassed

# 515
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,може  ли само съставките да перведеш на ябълковите и орехови палачинки  Tired

danidji , заповядай:

Ябълкови: 500 мл. кефир, (при мен айрян 1:1), 1 ч.л. сода, угасена с оцет,1,5 чаши брашно,1 яйце,1 п. ванилова захар,1/2 чаша захар, щипка сол, 1 голяма ябълка.

В кефира угасената сода,  след това яйцето, солта, захарта и ваниловата захар, разбива се хубаво с миксер, добавя се настърганата на едро ренде ябълка, след това брашното, разбърква се добре и е готово за пържене.

Орехови: 250 мл пресно мляко,
4 с л с връх брашно
2 яйца
1 жълтък
40 гр захар (2 с. л)
60 гр орехи, ситно смлени
3 с л коняк (бренди, ром)
65 гр разтопено краве масло
Разтопява се маслото
Смесват се брашното с орехите
Разбиват се яйцата със захарта и се добавя коняка
Добавя се по малко млякото и се разбива
Добавя се сместа брашно+орехи
Накрая разтопеното масло, завива се и се оставя 1 час.  – това по рецепта. Аз разбих яйцето със захарта, сипах млякото, маслото, всичко останало, разбих пак, с тел разбивам и не съм го държала час, нямам толкоз търпение, направо пържих.

Може и по половин доза за проба да се направи. Peace

# 516
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
  ей бързак  Laughing bouquet Hug  bouquet

# 517
  • Мнения: 22 867

 JoyАма верно понякога съм голям бързак, да ме питаш за къде бързам, особено пък, ако се качвам по стълба.......... ooooh! hahaha Hug

# 518
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
 Joy Joy Joy

# 519
  • Мнения: 7 433
  Лабрекс,вчера правих ябълковите ти палачинки.Домочадието остана възхитено! Grinning
  Разредих киселото мляко с тоник ( Mr. Green това имах),добавих 2 яйца,че ми бяха по-мънички.Прибавих и олио към сместа,защото палачинките трудно се отлепваха от тигана.Но с олиото проблемът се оправи.
   
    Наистина се получават мекички и много вкусни!  Heart Eyes
    Благодаря за рецептата!   bouquet

# 520
  • Мнения: 22 867
labrex ох, всичко почитам, ама нещо изтървах килограмите тази зима и се замислям сериозно за диета.Но това не ми попречи вчера да се наплюскам с пелмени и сметана. Embarassed

Тя, и аз си казвам, че се оливам с тия вкусотии, но се успокоявам, че има още време до лятото и все си викам, хайде от пролетта на диета! Grinning Peace
Селма, радвам се, че са ви харесали, ти всякак ще се оправиш с рецептата!  bouquet  chef
При мен с ябълковите нямаше проблеми, но с днешните орехови двечки ми се поскъсаха, та си ги хапнах още горещи-горещи, няма да се излагам да ги показвам, я! Grinning

# 521
  • Мнения: 26
Оххх ... аз пък съм на диета от повече от месец и само ви чета и се облизвам пред комп-а  Laughing Например страшно много ми се ядат пелмени - направо си умирам за тях. Ама няма как - като съм се решила, ще трая още 2 месеца и после ще си хапна Simple Smile

# 522
  • София
  • Мнения: 15 828
Оххх ... аз пък съм на диета от повече от месец и само ви чета и се облизвам пред комп-а  Laughing Например страшно много ми се ядат пелмени - направо си умирам за тях. Ама няма как - като съм се решила, ще трая още 2 месеца и после ще си хапна Simple Smile
   Вчера и онзи ден това ядохме, пържени, варени, с масло, със соев сос.Ама колко време си играх да правя, ще се замисля за следващия път.

# 523
  • София
  • Мнения: 2 275
  Алис, аз сурови си ги пържа, стават супер, хрупкави отвън и сочни отвътре, а и формата им не се променя много!

Твоите са направо като малки чебуреки. Ако не си ги яла намери рецепта. Умирах за купешки ебуреки в Москва...

# 524
  • София
  • Мнения: 15 828
http://gotovim-doma.ru/view.php?r=512-recept-CHebureki-domashnie

 За това говориш, нали?Наистина си приличат!

Общи условия

Активация на акаунт