РУСКА КУХНЯ

• 136 936
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да, пържени, вкуснички... ммммм, може и без водка в тестото Peace

# 526

Пак блинчики правих - Блины на кефире с кипятком (просто тают во рту), разкошни са и наистина се топят в устата. Heart Eyes Peace

# 527
Леле labrex като ти видях снимките , и започна едно слюнооделяне , едно преглъщане. Joy Ох , ще се правят , то се е видяло.
Прочетох рецептата и дали съм разбрала правилно, че разбитите яйца се слагат в горещата вода? Не се ли пресичат?

# 528
Прочетох рецептата и дали съм разбрала правилно, че разбитите яйца се слагат в горещата вода? Не се ли пресичат?

Тя, не се пресичат яйцата, водата се налива в тях. И аз първия път се чудих, но нищо им няма. Ето рецептата за всеки случай:

брашно – 1 чаша (използвам 240 мл)
кефир (айрян 1:1мляко-вода) - 1 чаша
вода (вряла) - 1 чаша
яйца - 2 броя
сода - на върха на ножа
сол - 1/2 ч.л.;
захар - 1-2 с.л.;
олио - 2-3 с.л.

Яйцата се разбиват до лека пяна, добавя се солта.
Налива се врялата вода, като не спирате да разбивате.
Добавя се чашата кефир/айрян.
Пресятото брашно се смесва със содата (аз я угасих с капки оцет и я сложих в яйцата) и се добавя в яйчената смес. Хубаво се разбърква, да няма бучици. Добавя се захарта (аз не слагам понякога) и олиото, разбърквате хубаво. Аз бия с тел, но може и с миксер.
Пържат се тънички блинчики от двете страни в загрят тиган. Не мажа тигана с мазнина, от незалепващите е.
Сместа за блините става по-рядка отколкото палачинковата или за други блини. Аз слагам допълнително ч.л. с връх брашно, ей така, защото все ми се струва рядка сместа, но авторката на рецептата предупреждава, че така трябва. Оставете хубаво да се изпече от едната страна и тогава внимателно обръщайте, много са нежни палачинките. Тази страна, която първа се запича е много красива, на мнооого дупчици става.

# 529
Кефирът е малко по-различен от айряна и е по-гъст. Затова предполагам ще стане по-хубаво ако се направи пропорцията с малко по-малко вода от необходимото за айрана Peace Записах си рецептата и мисля да я пробвам, като свърша диетата  Peace

# 530
За кефира мога да ви кажа най добрия вариант с какво се заменя, заменя се с прокиш, така поне в Пазарджишко наричан обикновено прокиснало мляко.
Вземете си мляко (без добавена химия за съхранение) изсипете си го в буркан, отчупете коричка хляб колкото една супена лъжица, оставете млякото за една нощ.
Прокиша идеално върши работа вместо кефира.

# 531
  • София
За кефира мога да ви кажа най добрия вариант с какво се заменя, заменя се с прокиш, така поне в Пазарджишко наричан обикновено прокиснало мляко.
Вземете си мляко (без добавена химия за съхранение) изсипете си го в буркан, отчупете коричка хляб колкото една супена лъжица, оставете млякото за една нощ.
Прокиша идеално върши работа вместо кефира.

А на мен добра работа върши айрян. Иначе кефир се продава в руски магазини, ама излиза соленичко...

# 532
  • Варна
лабрекс,  реших да направя същите палачинки баш в неделя на Масленица, но с кисело мляко (не знам има ли голямо значение) - какво да кажа... измъчих се  Tired, отдолу вече стават кафяви, изгарят, отгоре тестото стои мокро, не можех да ги обърна, мале, исках да изхвърля тигана през терасата барабар с тестото  #Cussing out ти, разбира се, нямаш вина, харесах рецептата в онзи руски форум, сещаш се, имаше много отзиви - викам си, ще станат.

Изпратих да ми купят прясно мляко и направих чудеснички палачинки бързо и без проблем.

# 533
лабрекс,  реших да направя същите палачинки .........

Киса, не знам, лесно станаха, единствено ме притесни по-рядкото тесто, но може би пък затова станаха тънички. Аз си знам и мярката тесто за тиганите, де. От долната (първата) страна станаха много красиви (според мен), всъщност така ги сгънах, че точно тя да се вижда. А от вътрешната са като обикновени палачинки тук-там на петънца, тук-там по-бяло. И ми се сториха наистина много вкусни, едни крехки такива. И без захар са добре, може да се хапват с нещо солено. Кефира по принцип замествам с айрян, равни части кисело мляко и вода, във всичко - сладкиши, теста, блинчики и др, получава се. Ще пробвам и прокиша на г-жа Стихийно бедствие   bouquet, за пръв път чувам за такова нещо, стана ми интересно. Peace

# 534
   Аз пък вчера направих бананови палачинки по мотиви на ябълковите на Лабрекс.
   Отново станаха много хубави,макар че семейството все-пак повече хареса ябълковите.
   Променям рецептата,като добавям повече яйца (този път 3) и около 4 с.л. олио....А!И малко водичка добавям,да не е чак толкова гъста сместа.
    За тази рецепта трябва да има хубав тиган и удобна лопатка за обръщане.Получава се това,което описва Киса,но с моите "инструменти" се справям без проблем.  Peace

Тук ли да се похваля.....Взех си 2 керамични тигана и съм супер доволна!Много удобни!И се водят безвредни.  Wink Party

# 535
  • Атлантис, Галактика Пегас
   Аз пък вчера направих бананови палачинки по мотиви на ябълковите на Лабрекс.
   Отново станаха много хубави,макар че семейството все-пак повече хареса ябълковите.
   Променям рецептата,като добавям повече яйца (този път 3) и около 4 с.л. олио....А!И малко водичка добавям,да не е чак толкова гъста сместа.
    За тази рецепта трябва да има хубав тиган и удобна лопатка за обръщане.Получава се това,което описва Киса,но с моите "инструменти" се справям без проблем.  Peace

Тук ли да се похваля.....Взех си 2 керамични тигана и съм супер доволна!Много удобни!И се водят безвредни.  Wink Party
А аз още си мисля дали да си купя???

# 536
  Не се колебай!  Wink Hug

# 537
За индукция стават ли? Аз мисля, че не , ама все пак да попитам.

# 538
За индукция стават ли? Аз мисля, че не , ама все пак да попитам.
   Май продавачката ми каза нещо такова,ама не я слушах много,защото не ме интересуваше.... Laughing

Лабрекс,днес пак сме на твоите ябълкови палачинки!  Hug
    Ей!Страшни са!  Crazy Heart Eyes

# 539
   Лабрекс,днес пак сме на твоите ябълкови палачинки!  Hug
    Ей!Страшни са!  Crazy Heart Eyes

Радвам се, ами вкуснички са си! Heart Eyes Grinning Да ви е сладко!   bouquet Ти пък ме размисли с тия тигани........и без това отдавна се каня. Със сигурност са по-добри от тези с разните му незалепващи покрития! Peace

Общи условия

Активация на акаунт