РУСКА КУХНЯ

• 136 947
  • 738
  •   1
Отговори
# 540

Да сложа едно изследване на качествата на руската сгущенка. Не открих стари кутии вкъщи, ама май съм купувала от не съвсем добрата. newsm78 Peace

# 541

Да сложа едно изследване на качествата на руската сгущенка. Не открих стари кутии вкъщи, ама май съм купувала от не съвсем добрата. newsm78 Peace
Много ценна информация.Побъркаха ни с тези растителни мазнини. Tired А в Берьозка от кой ли вид има?

# 542
Много ценна информация.Побъркаха ни с тези растителни мазнини. Tired А в Берьозка от кой ли вид има?

На сайта им на снимката са тези.

# 543

Милых девушек темы с Праздником 8 марта! Женского обаяния и неувядающей вам Красоты, Счастя всем и Любви! 

Примите с юмором  Peace Grinning

# 544
а какво е млин / в руските приказки го има/....като тутманик ли или...

# 545
  • Варна
а какво е млин / в руските приказки го има/....като тутманик ли или...

честно, не съм срещала по руските приказки за "млин"...  Rolling Eyes

# 546
  • Балчик
И аз също не съм срещала. Само в българската кухня знам за млин, не в руската.

Иначе словарь выдает:
Цитат
млин

"мельница", зап., южн. (Даль), укр. млин, сербск.-цслав. мълинъ, сербохорв. мли̏н, словен. mlȋn, чеш. mlýn, слвц. mlyn, польск., в.-луж., н.-луж. mɫyn.

Заимств. из д.-в.-н. mulîn или из источника последнего – народнолат. molīnum; см. Мейе, МSl 14, 373; Решетар, AfslPh 36, 541; Мi. ЕW 186.

# 547
млин е мелнца и то не на руски, а на украински.

# 548
  • Юпитер- Сатурн
Благодарение на Вас, откривам руската кухня. Дълги години за мен тя беше само понятие и невероятни спомени на баща ми. Май станах на ти с пелмените. Но вчера се престраших и отидох до Берьозка. За първи път опитах Сельодка (с вкус на пушек). Мисля, че от тук на татък по-често ще посещавам темата и магазина за сельодка Grinning.

Имам питанка: Преди много години от училище бях на разменни начала в Москва. Събота и неделя спяхме по семействата на учениците, които щяха да дойдат в България. Там ни гостиха задушени пресни картофи и май пържено/панирано  newsm78 (не си спомням добре) пиле. По вкусно пиле и картофи не съм яла от тогава. Опитвала съм много пъти да сготвя нещо подобно но не се получава. Къде бъркам и защо не се получава?

# 549
  • София
Майка ми готви пилето, като предварително го задушава, а след това вече го запича, за да стане коричка (така е сготвено перфектно отвътре, обаче без да изсъхва докато го печеш, за мен това е най-вкусното пиле на света), а пресните картофи ги позабелва от най-грубите кожички и ги вари, след това ги сервира цели или леко понамачкани, в зависимост от размера, отгоре със сметана и копър.

# 550
  • Юпитер- Сатурн
Майка ми готви пилето, като предварително го задушава, а след това вече го запича, за да стане коричка (така е сготвено перфектно отвътре, обаче без да изсъхва докато го печеш, за мен това е най-вкусното пиле на света), а пресните картофи ги позабелва от най-грубите кожички и ги вари, след това ги сервира цели или леко понамачкани, в зависимост от размера, отгоре със сметана и копър.

Благодаря! Ще пробвам дано се получи  Simple Smile

# 551
  • София
Забравих да добавя, че на картофите задължително им се слага бучка масло при сервирането, може да се размачкат с него, за да попият хубаво, и чак след това се добавят сметаната и копъра по желание.

# 552
Момичета, много хубава тема. Припомни ми студентските години, когато живеех в една стая с девойка от Уфа и вкусните вак-беляши, които тя правеше.

Поразтърсих се из нета и приготвих по ето тази рецепта:

http://forum.good-cook.ru/topic1014.html

Аз се опасявах да не остане суров фарша и затова малко ги попрепекох и изсуших, но след като ги оставих за малко в захлупена тенджера поомекнаха и бяха много вкусни и точно такива, каквито си ги спомням:-)

# 553
  • Атлантис, Галактика Пегас
Дори да не ги пресушаваш и препичаш плънката ще стане готова.  Peace

# 554
Да, това беше грешка, но нищо - пак бяха хубави. Следващия път - по-добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт