РУСКА КУХНЯ

• 138 345
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, някой от вас ще прави ли руски кулич за Великден?  Simple Smile

# 556
# 557
  • София
  Джемма, кулича в какво го печеш?

# 558
  • Балчик
 Grinning В една висока консервена кутия от сарми- от Метро. Застилам я отвътре с пекарска хартия. Peace
Имам и форма за панетоне, махам и средното:
 http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … at.166067.3791439

# 559
  • София
  Колко много форми имаш. Благодаря ти за бързия отговор?

# 560
  • Балчик
 Колко много форми имаш.

Шшш-т, тихо, това е болната тема на мъжа ми. Laughing А може болната да съм аз. hahaha

# 561
 Колко много форми имаш.

Шшш-т, тихо, това е болната тема на мъжа ми. Laughing А може болната да съм аз. hahaha

Ааа, Джемма, с тебе плаша моя мъж, като каже, че съм изкупила боклуците по магазините и за какво ли са ми, а това са форми, тави, приспособления, аз все му викам:"А, много, чакай да ти покажа Джемма колко има", ама не ще да гледа! Grinning

# 562
  • Балчик
 hahaha Joy

Не знаеш как да го лекуваш.Като каже, че му се яде нещо, веднага отвръщаш- Да ти направя, ама нямам такава формичка. трябва  да си купя. hahaha

# 563
hahaha Joy

Не знаеш как да го лекуваш.Като каже, че му се яде нещо, веднага отвръщаш- Да ти направя, ама нямам такава формичка. трябва  да си купя. hahaha

Е то затова е форумът, човек винаги може нещо полезно да научи! Grinning А той е телец, т.е. лакомия! Joy  bouquet

Момичета, някой от вас ще прави ли руски кулич за Великден?  Simple Smile

Аз мисля мързеливия градски кулич да спретна, ако не ми мине котка път.

# 564
  • на втория етаж
Ето ги моите малки куличики,станаха чудесни и са на свършване  Embarassed  Laughing

# 565
Леле, че хубави и апетитни куличииии Simple Smile Аз нямах необходимите формички за тях, понеже от скоро сме в ново жилище, но твърдо бях решена да пробвам да направя руски козунак  Laughing Заливката с белтъците и захарта не съм я правила, понеже приятелят ми не я харесва, но пък сложих течен шоколад на Nutella и стана наистина много удачно Simple Smile Ето и малко снимки:

# 566
  • Балчик
Инче, чудесни са станали. колкото до формата, нали знаеш, че и в Русия масово ползват консервени кутии- избирай една подходяща, изяждате съдържанието и имаш форма за догодина. Simple Smile маминка и майка печаха директно вътре, но аз застилам с хартия, зарадисъприкосновението на тестото директно с метала- за всеки случай Grinning.

# 567
Инче, чудесни са станали. колкото до формата, нали знаеш, че и в Русия масово ползват консервени кутии- избирай една подходяща, изяждате съдържанието и имаш форма за догодина. Simple Smile маминка и майка печаха директно вътре, но аз застилам с хартия, зарадисъприкосновението на тестото директно с метала- за всеки случай Grinning.
Благодаря ти  Hug Да, знам за консервените кутийки. Обаче имах само една - от царевица и тя беше с по-тясно гърло и предположих, че после ще ми е трудно да извадя кулича. Догодина ще направя по-мънички Simple Smile Все пак ще имам цяла година да се запася с консервените кутийки  Laughing

# 568
  • Варна
Хапвате ли си козунаци преди Великден?

Като бях малка си спомням следната картинка: баба пече козунаци в истинска руска пещ, из целия двор се носи омайващ аромат на ванилия, ходим и се облизваме със сестра ми, обаче, тя не ни даваше да опитаме дори - не можело преди Великден.  Rolling Eyes

Правеше по 7-8 огромни кравая, от 100-110 яйца, които след раздавката оставаха около 5 и така и си стояха, никой не искаше да яде след Великден, я тя все ни подканваше, щото имало много и ще мухлясат  Simple Smile

# 569
И моята баба (Бог да я прости) не ни даваше да ядем козунаците преди Великден Simple Smile И даже помня как чакахме да мине 12ч., че да си хапнем Grinning Обаче сега, като няма кой да ме спира, си похапвам и преди Великден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт