РУСКА КУХНЯ

• 136 689
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  Аелис,и на мен ми прилича на карамелизирано млякото от снимките..... Thinking
  Макар че аз ,като го карамелизирам,ми се получава много по-гъсто.  Rolling Eyes
  Питай авторката за всеки случай.  Peace

# 256
Сега ако ми дадете и идея как да докарам тази форма без месомелачка.... Rolling Eyes.

Освен с машинката, става и с едро ренде. Само трябва да ти е добре охладено тестото. Слагала съм го в камерата, за да стегне по-силно, по-лесно се стърже. Peace
И още един вариант от нета, накъсано на дребни късчета:

# 257
  • Пазарджик/Лондон
labrex, вярно , че на рендето ще стане Hug.А ти правила ли си я тази торта?Дали трябва да се карамелизира кондензираното мляко?

# 258
labrex, вярно , че на рендето ще стане Hug.А ти правила ли си я тази торта?Дали трябва да се карамелизира кондензираното мляко?

Аелис, преди доста време, скоро не съм. Прави се с варената сгущьонка. Ако има откъде да си купиш готова е по-добре и по-лесно, ако не - ще трябва да вариш кутията 2,5-3 часа поне.  Peace

# 259
  • Пазарджик/Лондон
Бладодаря ти за указанията  Hug!

# 260
Бладодаря ти за указанията  Hug!

Надявам се, че знаеш, но за всеки случай - вари се подсладения вариант. Peace

# 261
  • Пазарджик/Лондон
Това го знам, но не съм го правила още, иначе теоретично съм се подготвила Joy.

# 262
Това го знам, но не съм го правила още, иначе теоретично съм се подготвила Joy.

Правилно, първо на теория, после на практика!  Grinning Ами нищо сложно, слагаш кутията в съд с вода, като заври, намаляваш огъня, най-важното е кутията да е покрита с вода, да не остава на сухо. И като доливаш вода, ако се наложи, хубаво е да е топла. Peace Хайде, ще чакам резултат!  bouquet

# 263
  • Вече на село
Аелис, на мен ми се стори по-лесно и по-сигурно да си направя от домашно мляко. Получи се перфектно. Варих около час и половина.

# 264
    Не съм правила Мравуняк,но са ме черпили с такъв.Беше със сурово (несварено) кондензирано мляко. Много ми хареса!  Heart Eyes
    Аелис,ако много държиш на карамеления вкус,ще трябва да се престрашиш и да свариш сгущенката.  Wink Ако пък не държиш и не я свариш,пак ще е много хубаво!  Hug

# 265
Селма, сигурна ли си за неварената сгущенка? newsm78 Питам, защото се учудих, знам, че рецептата е с варена, даже не си я представям с другата. Въпреки че, в готварството догми няма, всеки може да слага каквото си иска и харесва. Но никога не съм яла такава торта с обикновената сгущенка, а доста съм я хапвала. И, като стана въпрос за домашната варена сгущенка, имам предвид поста на arina, 5 рецепти съм си записала, но още не съм пробвала поне една. Май свикнах да си варя кутиите от магазина. Peace

# 266
    Сигурна съм,Лабрекс.  Simple Smile Нямаше как да сбъркам. А и имам записана рецепта от авторката.  yes

# 267
Момичета, споделям, че Березка имат новооткрит магазин в Лозенец - до ресторант "Под липите" се намира, иначе точната улица е "Митрополит Кирил Видински" 6, днес се разходих дотам и понакупих това-онова. По-интересното е, че видях там готови блатове за Медовик и Наполеон, ако някой реши да се поти над тези торти, може да си улесни живота Wink Цената беше около 4 лв, а грамажът - към половин килограм. Не знам колко блата са вътре, но предполагам достатъчно за една стандартна торта Simple Smile Аз лично мисля за някой празник да се възползвам, че като си представя само точенето на блатовете за Медовика и... знаете Laughing

# 268
Момичета да се запиша да следя темата и да не е просто запис, може би ще внеса яснота със сгущонката.
В Украина (поне от там където съм ) мравуняка го правят, също с несварена сгущонка но май и добавят краве масло и я пускат на миксер.
Лично аз харесвам мравуняка със "заварной крем" я ся превеждайте, че не се сещам думата.

# 269

Лично аз харесвам мравуняка със "заварной крем" я ся превеждайте, че не се сещам думата.
     Яйчено-млечен.  Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт